Helpot brunssitarjottavat - reseptit ja valmis drinkki

Helpot brunssitarjottavat ovat avain onnistuneeseen brunssiin. Kun brunssin ruokien ja juomien valmistelu ei vie liikaa aikaa, voi myös brunssin emäntä ja isäntä nauttia brunssista täysillä. Nämä helpot brunssitarjottavat voit valmistaa hyvissä ajoin ennakkoon.

Ruokatarjoilun lisäksi brunssin juomatarjoilun on oltava helppoa. Kahlúa Espresso Martini on valmis cocktail tölkissä. Sen avulla saat näyttävän cocktailin vain kaatamalla tölkin sisällön cocktaillaseihin. Yhdestä tölkistä riittää kaksi annosta.

Kahlúa Espresso Martinin löydät sekä Alkosta että hyvin varustelluista päivittäistavarakaupoista. Jos et löydä Kahlúa Espresso Martinia kauppasi hyllyltä, voit pyytää kauppiasta tilaamaan sitä kauppaan.

Tämän artikkelin helpot brunssitarjottavat ovat kahden ruokabloggaajan, Hannan Soppa -blogin Hannan sekä Lyhyenä Hetkenä -blogin Pian käsialaa. Reseptit on suunniteltu varta vasten sopimaan brunssille, jossa juomana tarjoillaan Kahlúa Espresso Martini -cocktaileja.

Brunssille kannattaa valmistaa sekä suolaista että makeaa.

Helpot brunssitarjottavat | Bataatticrostinit Briellä ja jalapenolla

Mainiot pikku suupalat bataatista, brie-juustosta ja jalapenosta. Reseptistä tulee noin 12-15 crostinia.

Reseptin laatija: Hanna Hurtta

Helpot brunssitarjottavat

Raaka-aineet

Bataatticrostinit

1 keskikokoinen pitkulainen bataatti
1 rkl oliiviöljyä
suolaa & mustapippuria

Päälliset

150 g (luomu)brie-juustoa
2 rkl juoksevaa hunajaa
1-2 tuoretta jalapenoa
tuoretta timjamia

Valmistusohjeet

  1. Pese bataatti hyvin ja leikkaa se noin sentin siivuiksi. Levitä siivut leivinpaperin päälle uunipellille ja sudi pintaan öljyä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Paahda 200 asteessa 10 minuuttia. Jos siivut tuntuvat tämän jälkeen vielä liian raaoilta, käännä ne ja jatka paistamista 5 minuuttia. Siivut saavat jäädä napakoiksi. Anna jäähtyä.
  2. Leikkaa briejuusto sopivan kokoisiksi siivuiksi ja levitä ne bataattisiivuille. Mausta juoksevalla hunajalla. Leikkaa jalapenot siivuiksi ja laita yksi jokaiselle bataatille. Viimeistele ripauksella suolaa ja pippuria sekä tuoreilla timjamin lehdillä.

Helpot brunssitarjottavat | Kahlúalla maustettu tiramisu

Kahlúa kahvilikööri antaa miellyttävästi makua tiramisuun. Reseptistä tulee noin 6-8 hlölle.

Reseptin laatija: Pia Alapeteri

Tiramisu Kahlualla

Raaka-aineet

5 keltuaista
120 g sokeria
2 dl kermaa
1 prk mascarponea
1,5 dl vahvaa kahvia
0,8 dl Kahlúaa
1 pkt lady fingers savoiardi -keksejä
vahvaa kaakaojauhetta

Valmistusohjeet

  1. Vatkaa keltuaiset ja sokeri ilmavaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Vatkaa mascarpone ja 1 dl kermaa pikaisesti sekaisin. Lisää 2 rkl Kahluaa, ja yhdistä sen jälkeen seokseen keltuaisvaahto varovasti nostellen.
  3. Vatkaa vielä 1 dl kermaa vaahdoksi ja yhdistä edelliseen seokseen.
  4. Keitä 1,5 vahvaa (espresso)kahvia ja sekoita siihen 0,5 dl Kahluaa. Kasta savoiardi-keksit Kahlualla maustettuun kahviin sokeripuoli alaspäin ja lado vuokaan, pienempien tarjoiluastioiden tai vaikka juomalasien pohjalle.
  5. Lusikoi vaahtomassaa keksien päälle ja siivilöi vaahdon päälle runsaasti tummaa kaakaojauhetta. Lado päälle uusi kerros kahvissa kostutettuja keksejä, lusikoi päälle vaahtoa ja ripottele kaakaojauhetta. Toista niin monta kertaa kuin haluat ja koristele lopuksi kaakaojauheella.
  6. Anna tiramisun tekeytyä kylmässä vähintään 2 tuntia. Parhaimman makuelämyksen saat, kun maltat odottaa tiramisun maustumista vuorokauden verran.

Tiramisu resepti

Haluatko herkutella enemmän?

Lisää herkullisia brunssitarjottavia löydät Hannan Soppa ja Lyhyenä hetkenä -blogeista.

Hanna Hurtta on ruokakirjailija ja -bloggaaja, valokuvaaja ja somevaikuttaja. Hanna rakastaa aasialaisia makuja, innostuu aina uusista ruokatrendeistä ja kokkaa sesongin mukaista kasvispainotteista ruokaa.

Lisää mainioita makuja löydät Hannan soppa -blogista.


Kuva: Teemu Kurko

Pia Alapeteri on sisällöntuottaja, bloggaaja ja tarinankertoja. Pia rakastaa italialaista keittiötä, pitkiä illallisia, pakkasen puremia puolukoita ja jumalaisia jälkiruokaviinejä. Intohimoinen ruokamatkailija jakaa kokemuksiaan ravintoloista, reissuista ja resepteistä Lyhyenä hetkenä -blogissa.

Tilaa uusimmat blogipostaukset sähköpostiisi