Grilliviini x 5 - laatua lasiin Castillo de Molinalta

Castillo de Molina Gran Reserva Appassimento ja grillikana.
Palkitusta Castillo de Molina -viinisarjasta löytyy erinomainen ruokaviini joka tilanteeseen. Viinit saat Alkosta reilulla kympillä. Kuva Mari Moilanen.
30.06.2022

Laatuviinit grillin herkuille

Grillibuffettiin tai noutopöytään katetaan usein hyvinkin erilaisia herkkuja ja makuja. Tällöin viiniksi kannattaa valita monipuolisia ruokaviinejä kuten Castillo de Molina Gran Reserva -sarjan palkitut viinit. Helposti lähestyttävät Castillo de Molina -viinit maistuvat myös kesän satokauden antimien kera sekä seurusteluviineinä sellaisenaan. Ja mikä parasta - laatuviinistä ei tarvitse aina maksaa paljoa. Nämä palkitut viinit saat Alkosta reilulla kympillä. 

Grillikanalle ja -possulle uutuusviini

Sarjan uusin Suomeen tullut viini, pehmeä ja hedelmäinen Castillo de Molina Gran Reserva Appassimento Style, on elementissään hieman enemmän maustettujen ja tulisten grilliherkkujen seurassa.

Italialaiseen tyyliin kuivatuista rypäleistä tehdyssä punaviinissä on alkoholiksi käymätöntä jäännössokeria 17 g/l. Se pehmittää mukavasti ruoan mausteisuutta ja tulisuutta. Reilusti maustettu sekä tulinen ruokahan vaativat viiniltä hieman makeutta: kuiva viini muuttuu helposti tulisen ruoan seurassa epämiellyttävän ja pistävän makuiseksi.

Castillo de Molina Gran Reserva Appassimento Style -punaviinin maku on miellyttävän keskitäyteläinen ja keskitanniininen, mustikkainen, karhunvatukkainen ja kevyen vaniljainen.

Tarjoa viinin seurassa suomalaisen grillikesän kestosuosikkeja - kanaa ja possua - ja mausta huoletta ne reilummin.

Grillatulle kalalle ja äyriäisille Vuoden Viinit 2022 -voittaja

Vuoden Viinit -kilpailussa jälleen kerran kultamitalilla palkittu Castillo de Molina Gran Reserva Sauvignon Blanc on hienostunut ja elegantti valkoviini. Viini on myös todellinen ruokapöydän moniottelija ja sen käyttömahdollisuudet ovat lähes rajattomat. Suosittelemme, että katat tämän kuivan, sitruksisen, karviaismaisen, herukanlehtisen, mineraalisen ja yrttisen makuisen viinin seuraan erityisesti kala- ja äyriäisruokia sekä erilaisia kasvisruokia. Castillo de Molina Gran Reserva Sauvignon Blanc on myös upea seurusteluviini sellaisenaan.

Kunniamaininnalla Vuoden Viinit 2022 -kilpailussa palkitussa klassisessa Castillo de Molina Reserva Chardonnayssa on kaikki elementit – kuiva sitruksisuus, kevyt tammisuus, pähkinä ja voi – täydellisesti kohdallaan. Täyteläiset kalaruoat, mutta myös vaaleat liharuoat viihtyvät tämän viinin seurassa. 

Palkittu Pinot Noir sienille, riistalinnuille ja uuden sadon juureksille

Monipuolinen ruokaviini Pinot Noir on mainio pari loppukesän uuden sadon juureksille sekä metsän antimille - sienille ja riistalinnuille. Pinot Noir on myös hyvä valinta grillatulle tai savustetulle lohelle. Vuoden Viinit 2022 -voittaja Castillo de Molina Gran Reserva Pinot Noir on tyylikäs lajinsa edustaja. Viini voitti edellisvuoden tapaan Vuoden Viinit 2022 -kilpailussa hopeaa lajikesarjassa Pinot Noir, hinta alle 13 euroa. Tyylikäs viini on keskitäyteläinen, keskitanniininen ja sen mausta löytyy kirsikkaisia sekä kevyesti yrttien aromeja. Viini on saatavana myös riittoisassa kolmen litran hanapakkauksessa. 

Palkittu Cabernet Sauvignon grillatulle punaiselle lihalle

Grillatun punaisen lihan seuraan - hyvälle pihville sekä grillatulle lampaalle - suosittelemme mehevää ja hilloista Castillo de Molina Gran Reserva Cabernet Sauvignon -punaviiniä. Myös tämän viini on Vuoden Viinit -kilpailussa palkittu laatuviini. Vuonna 2021 viini voitti lajikesarjassa Cabernet Sauvignon, alle 13 euroa hopeaa. Viini on saatavana myös kolmen litran hanapakkauksessa. 

Laatu ei ole sattumaa  – palkituin chiläinen viinisarja Suomessa

Castillo de Molina -viinit kuuluvat Chilen parhaiden ja eniten kansainvälistä mainetta niittäneiden viinien joukkoon. Sarjan viinit ovat voittaneet vuodesta toiseen palkintoja ja Castillo de Molina -sarja onkin palkituin chileläinen viinisarja Vuoden Viinit -kilpailussa. Ostaessasi Castillo de Molina -viinin, voit olla varma, että saat lasiisi laatuviiniä.

Castillo de Molinan viinitalo panostaa viinin viljelyssä ja tuotannossa laatuun ja vastuullisuuteen. Viinintalon filosofina on etsiä kasvupaikka, joka tuo esiin kutakin viiniä varten käytettävän rypäleen parhaat ominaisuudet. Elquin viileässä laaksossa kasvavat elegantin Sauvignon Blanc -rypäleet. Casablancasta saadaan klassista Chardonnayta tuottavat rypäleet ja Curicón tasangoilla kypsyvät viileässä ilmastossa mehukkaat Pinot Noir -rypäleet. Rapelin laaksossa viljellään puolestaan parhaat Cabernet Sauvignon -rypäleet.

Kaikilla Castillo de Molina -viineillä on paikallinen ekosertifioint ja ne sopivat myös vegaaniseen ruokavalioon.

Castillo de Molina -viinit Suomessa

Inspiroidu videoista

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!