Hyvä punaviini lihapataan sekä valkoviini risotolle

Castillo de Molinan viinit monipuolisia ruokaviinejä
11.02.2023

Mikä punaviini sopii lihapataan entä mikä valkoviini sienirisotolle? Palkitun Castillo de Molina Gran Reserva -viinisarjan Cabernet Sauvignon sekä Sauvignon Blanc ovat nappivalintoja. 

Castillo de Molina on kotikokin luottoviini

Ruokien ja viinien yhdistäminen on helppoa ja hauskaa, kun omaan kaappiin on tullut poimineeksi tulevia herkkuhetkiä varten monipuolisen ruokaviinin. Castillo de Molina Gran Reserva -sarjan viinit kuuluvat Chilen palkituimpiin Reserva-viineihin ja sarjasta löytyykin niin hyvä punaviini kuin valkoviini kotikokkien luottoviiniksi. 

Alkossa Castillo de Molina -sarjasta on punaviineistä hyvin saatavana esimerkiksi keskitäytelänen Cabernet Sauvignon ja valkoviineistä kuiva Sauvignon Blanc. Ympäristötietoista kuluttajaa ilahduttaa myös se, että Castillo de Molina -viinit ovat myös vihreämpiä valintoja: viineillä on kestävän kehityksen sertifiointi ja ne sopivat myös vegaaniseen ruokavalioon. 

Luottoviinit ruokapöytään ja seurusteluun

Punaviini lihapadalle ja karitsalle

Castillo de Molina Gran Reserva Cabernet Sauvignon on todellinen laatu punaviini, onhan se vuosien varrella pokannut kultamitalin muun muassa arvostetusta Concours de Mondial de Bruxelles -kilpailusta sekä suomalaisesta Vuoden Viinit -kilpailusta. Se onkin sarjan viineistä paras ja monipuolisin punaviini erilaisten tummien liharuokien seuraan. Keskitäyteläinen viini on maltillisesti keskitanniininen  ja sen mausta löytyy mukavasti marjaisuutta mustaherkukan, luumun, karhunvatukan sekä kevyesti suklaisin aromein. 

Ruokaviininä Castillo de Molina Gran Reserva Cabernet Sauvignon on kotikokin luottoviini ympäri vuoden. Talvella se on hyvä punaviini lihapadalle  – myös silloin, kun liedellä porisee aromikas hirvipata. Pääsiäisen aikaan Castillo de Molinaa voi hyvillä mielin kaataa karahviin karitsan seuraan. Kesän tullen tämä punaviini on myös mitä mainioin pihvi- ja grillivartaiden viini. 

Castillo de Molina Gran Reserva Cabernet Sauvignon -punaviiniin rypäleet kerätään Rapelin laakson viinitarhoilta. Punaviini on valmis nautittavaksi jo nyt, mutta se myös säilyy ja kehittyy 3–5 vuotta, jos haluat varastoida. Parhaimmillaan Castillo de Molina on, kun nautit sen 17–18 asteisena. 

Valkoviini risotolle ja kalalle

Castillo de Molina Gran Reserva Sauvignon Blanc on Vuoden Viinit -kilpailun voittaja sekä kestomenestyjä vuodesta toiseen. Sarjan Reserva-viineistä se on hyvä valkoviini ruokapöydän moniottelijaksi. Valkoviinin vivahteikas ja ryhdikäs maku on kuiva, ja siitä löytyy juuri sopivasti hapokkuutta, sitrusta, herukanlehteä, mineraalisuutta ja yrttisyyttäkin. Ruokaviininä Castillo de Molina Gran Reserva Sauvignon Blanc toimii loistavasti kala- ja kasvisruokien viininä sekä äyriäisten seurassa – esimerkiksi rapujen viininä. Se on erinomaisen hyvä valinta myös silloin, kun mietit mikä viini sopisi risotolle.

Castillo de Molina Gran Reserva Sauvignon Blanc -valkoviinin mehukkaat rypäleet kerätään viileästä Elquin laaksosta Atacaman autiomaan laidalta. Viinin aromit ja maku tulevat parhaiten esiin, kun tarjoilet sen 9–11 asteisena. 

Monipuoliset ruoka- ja seurusteluviinit

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!