Isänpäivän herkuttelu- ja lahjaviinit

Jacob's Creek Double Barrel Shiraz - hyvä viini isänpäivälahjaksi
Skotlantilaisissa viskitynnyreissä viimeistelty Jacob's Creek Dounle Barrel Shiraz on erinomainen seurusteluviini.
24.10.2021

Onko isä kotikokki, joka harrastaa ruokaa ja viinejä? Kuuluuko hänen harrastuksiinsa metsästys ja teillä herkutellaankin riistalla ympäri vuoden? Vai onko isä mukavuutta rakastava kotikolli, joka keskittyy nautiskelemaan viinistä hyvässä seurassa tai lempikirjan parissa villasukat jalassa? Viinimieltymyksiä on yhtä monia kuin isiäkin, mutta näistä vinkeistä löytyy isälle upea lahja isänpäiväksi tai nautittavaksi isänpäivän sunnuntaipäivällisellä.

Viskitynnyrissä kypsytetty punaviini

Viskitynnyreissä kypsytetty australialainen Jacob's Creek Double Barrel Shiraz on laatuviini, joka palkittiin Vuoden Viinit 2021 -kilpailussa pronssimitalilla lajikesarjassa Syrah, hinta 13 euroa tai yli. 

Rypäleet on kerätty Barossan parhailta tarhoilta, ja niistä valmistettua viiniä on ensin kypsytetty 12-18 kuukautta ranskalaisissa ja amerikkalaisissa tammitynnyreissä, jonka jälkeen viini on viimeistelty skotlantilaisissa viskitynnyreissä. Tuplatynnyrikypsytys tuo tähän laadukkaaseen punaviiniin entistä enemmän ulottuvuutta ja rakennetta sekä tekee viinistä täyteläisemmän ja pehmeämmän. 

Jacob's Creek Double Barrel Shiraz -punaviini on oiva lahja nautittavaksi sellaisenaan, mutta on myös upea ruokaviini tummien liharuokien ja riistan kumppaniksi.

Tämä viini on valmis nautittavaksi heti, mutta siinä potentiaalia kehittyä vielä seuraavat 10 vuotta. Tuote on saatavilla Alkon vakiovalikoimassa. 

Italialainen klassikkoviini puulaatikossa

Italian herkuista tai muuten vaan kokkailusta hurmaantuneelle isälle suosittelemme todellista klassikkoviiniä eli Zonin Ripasso Valpolicella Superiore -punaviiniä. Tämä komea 150 cl pullo on saatavana Alkossa upeassa puulaatikossa ja täyttää vaativankin kotikokin tarpeet. Viini on saatavana myös 75 cl pulloissa ilman puulaatikkoa. 

Ripasso-viinien aromikkuuden ja täyteläisen maun takana on kolme käymistä: normaali alkoholikäymien, uudelleen käyminen (ripasso) sekä malolaktinen käyminen. Syksyllä normaalisti valmistettu Valpolicella-punaviini laitetaan seuraavana keväänä käymään uudelleen noin kymmenen päivän ajaksi Amarone-viineissä käytetyn ja puristetun kuorimassan päälle. Toisesta käymisestä punaviini saa lisää täyteläisyyttä ja aromeja. Zonin Ripassoa kypsytetään vielä slovenialaisissa tammitynnyreissä vuoden ajan ja pulloissa 6 kuukautta.

Suosittelemme tätä italialaista klassikkoviiniä runsaanmakuisten liharuokien sekä riistan seuraan. Viini on valmis juotavaksi heti, mutta sitä voi säilyttää kellarissa vähintään 5 vuotta juuri sitä tärkeää tilaisuutta varten. 

Palkittu ruokaviini pikkurahalla

Santa Helena Gran Reserva Cabernet Sauvignon voitti Vuoden Viinit 2021 -kilpailussa kultaa lajikesarjassa Cabernet Sauvignon, hinta alle 13 euroa. 
Tämä vastuullisesti tuotettu chileläinen laadukas punaviini on mitä mainioin valinta ruokaviiniksi sillä se toimii upeasti parina niin possulle, naudalle, lampaalle kuin riistaherkuillekin. 

Rypäleet tähän vastuullisesti tuotettuun ja palkittuun punaviiniin on poimittu käsin Colchaguan laakson tarhoita, jossa vallitsee välimerellinen ilmasto ja maaperä on juuri sopiva Cabernet Sauvignon -rypäleille. Tarjoile viini 18-20 asteisena, jolloin sen aromit tulevat parhaiten esiin.

Santa Helena Gran Reserva Cabernet Sauvignon Chilestä

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!