Itsenäisyyspäivän kuohuvat, booli ja drinkki

Kuohuvat loppuvuoden juhliin.
25.10.2021

Itsenäisyyspäivän koittaessa virittäydytään juhlatunnelmaan. Silloin on kiva skoolata tasokkailla samppanjoilla ja kuohuviineillä. Myös boolit sopivat mainiosti juhlajuotaviksi aivan kuten maistuvat drinkit, joita voi nauttia vaikkapa juhlien alkumaljoina. Nämä samppanja- ja kuohuviinivinkit sopivat hienosti myös pikkujoulukauden juhlailtoihin.

Itsenäisyyspäivänä kuohuvista juomista pitäville suosittelemme kotimaista vaihtoehtoa Valkia Marjametsää sekä kuohuviiniklassikkoa Elysée No 1:tä. Kun juhlabudjetissa on varaa panostaa hieman enemmän, kannattaa tarjolle tuoda G.H. Mumm Cordon Rouge Brut- ja Perrier-Jouët Grand Brut -samppanjaa.

Isompiin juhliin kannattaa myös pyöräyttää helppo booli kotimaisesta Lapponia Polar Karpalo -likööristä. Tällä reseptillä syntyy myös raikas pikkujouludrinkki esimerkiksi alkumaljaksi tai muuten vain nautittavaksi.

Samppanjaa erityiseen juhlaan

Kun juhliin halutaan panostaa toden teolla, kilistellään samppanjalla. Laadukkaat samppanjat viestivät, että tilaisuus on erityinen; tarjoavathan nämä ihastuttavat kuplivat nautinnollisia elämyksiä hienostuneella luonteellaan ja verrattoman arvostetuilla ominaisuuksillaan.

Pikkujoulujen tai itsenäisyyspäivien huipennukseksi sopivat hienosti niin G.H. Mumm Cordon Rouge Brut kuin Perrier-Jouët Grand Brut. Näistä ensimmmäinen on maineikkaan samppanjatalon upean tasapainoinen kokonaisuus – kuivan raikas, hedelmäinen, hapokas ja aavistuksen paahteinen huippusamppanja. Se on saatavana isommalle seurueelle myös 1,5 litran näyttävässä koossa.

Perrier-Jouët Grand Brut on puolestaan elegantti, hienostunut ja kevyen raikas juotava, jonka monivivahteisuus, paahteisuus ja herkullinen hedelmäisyys tekevät vaikutuksen ensisiemauksella. Se myydään ympäri vuoden ympäristöystävällisessä ja kauniissa lahjapakkauksessa, joten Perrier-Jouêt Grand Brut on myös mainio tuliainen juhlaillan isäntäväelle.

Suomalaiset kuohuvat juhlistavat itsenäisyyspäivän

Valkia on myös vastuullinen valinta

Valkia Marjametsä on makea hedelmäkuohuviini, jossa todella maistaa metsämarjat vadelman, mustikan ja mansikan. 

Valkia-kuohuviini on suomalaista tuotantoa: se valmistetaan Turun Artukaisten hiilineutraalilla juomatehtaalla ja sen kuohuviinipohja on tehty kotimaisista valkoherukoista. Raaka-aineena käytetään lisäksi metsistämme poimittuja marjoja. Valkia-kuohuviineissä on ihastuttavat, kauniit ja eläväiset kuplat, jotka muodostuvat juomaan toisen käymisen myötä. Valkia sopii erityisen hyvin itsenäisyyspäivän juhlajuomaksi, sillä alunperin brändi on kehitetty satavuotiaan Suomen kunniaksi.

Maassamme tuotiin tarjolle ensimmäinen kuohuviini vuonna 1892. Valkia jatkaa ansiokkaasti pitkiä kotimaisia kuohuviinin valmistusperinteitä tarjoamalla laadukkaita juotavia kaikkiin juhliin sopiviksi maljajuomiksi.

Lapponia-likööreissä maistuu marjat

Pohjoisen luonto ja sen raikkaus ovat läsnä Lapponia Polar Karpalossa. Lapponian premium-likööreihin kuuluva juoma valmistetaan puhtaassa luonnossa kasvaneista marjoista ja sen todella aistii; väri ja maku hehkuvat punaisia marjoja. Lapponia Polar Karpalo on raikas ja kirpeän makea likööri, jossa karpalon ominaisuudet pääsevät hienosti oikeuksiinsa. 

Lapponia Polar Karpalo maistuu hyvin sellaisenaan, mutta sopii myös mainiosti erilaisiin drinkkeihin ja boolien ainesosaksi. Tutustu vinkkeihimme ja valmista raikas ja maukas alkumalja pikkujouluihisi tai tarjoa seurueellesi marjaisan mehukas booli, joka saa kaikki varmasti viihtymään.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!