Itsenäisyyspäivän menu x2

Kylmäsavulohitäytteiset tortillarullat ja lasi kuohuviiniä.
Kylmäsavulohitäytteisten Deli-tortillarullien seurassa maistuvat raikkaat ja kuivat kuohuviinit.
07.11.2022

Rennosti vai fiinimmin?

Itsenäisyyspäivä on meistä monelle yksi vuoden tärkeimmistä juhlista, jota vietetään yhdessä perheen tai ystävien kanssa. Osa järjestää hienot juhlat, johon pukeudutaan fiinimmin ja jossa myös syödään astetta paremmin. Toisille itsenäisyyspäivä tarkoittaa rentoa yhdessä oloa telkkarin äärellä Linnan itsenäisyysjuhlia katsellen. Ideoimme kaksi menuta itsenäisyyspäivän viettäjille. 

Itsenäisyyspäivän juhlamenu

  • Kir Finnois
  • Ohrablinit savulohella ja uppomunalla
  • Punaviinimarinoitu hirvihöystö ja lohkoperunat
  • Mustikka-kardemummajäätelö

Juhlamenun alkuun tarjoilaan aperitiiviksi klassikkococktail Kir Royalen suomalaisen versio Kir Finnois. Tarvitset siihen Lapponia Mustikkalikööriä sekä laadukasta kuohuviiniä tai samppanjaa. Drinkki on helppo ja nopea tehdä. 

Alkupaloina ruokavieraat hurmaa Pasi Kurosen suunnittelemat ohrablinit, joissa täytteenä on savulohta ja uppomuna. Niiden seurana maistuu tyylikäs ja kuiva samppanja, esimerkiksi G.H. Mumm Cordon Rouge Brut tai vivahteikas ja ryhdikäs valkoviini kuten Gisselbrecht Riesling Grand Cru Muenchberg.

Pääruokana tarjoillaan hienostunut punaviinimarinadilla aateloitu Hirvihöystö, jolle kyytipojaksi laseihin kaadetaan laadukasta Jacob's Creek Double Barrel Shiraz -punaviiniä tai vaihtoehtoisesti chileläistä 9 Lives Delirious Cabernet Sauvignon -punaviiniä. Hirvihöystön seuraksi annostellaan lautaselle simppelisti suolalla ja mustapippurilla maustetut uunissa paahdetut lohkoperunat.

Jälkiruokana kielen vie mennessään itsetehty jäätelö, jossa maistuu supisuomalainen mustikka ja kauteen sopiva kardemumma. Jälkkärin voit tehdä jo hyvissä ajoin pakkaseen odottamaan juhlapäivää. Jälkiruoan seuraksi on ihana kaataa lasillinen kotimaista Valkia Marjametsä -kuohuviiniä tai puolimakeaa G.H. Mumm Demi-Sec -samppanjaa. Jos olet roseeviinien ystävä, kokeile uutta Mateus Sparkling Demi-Sec Rosé -kuohuviiniä. 

Juhlava menu vaatii hieman vaivaa ja aikaa, mutta reseptit ovat helppoja aloittelevallekin kotikokille.

Itsenäisyyspäivän rento menu

  • Alkumaljana Valkia Marjametsä
  • Tryffelillä ja parmesanilla maustetut popcornit
  • Peuratartar rapeilla ruislastuilla
  • Maissilastuja ja cowboyn kaviaaria
  • Tex-mex kukkakaalia ja salsadippi
  • Deli tortillarullat
  • Vadelma-kuohuviinikakku

Itsenäisyyspäivän rennompi menu valmistuu erilaisista sormisyötävistä ja pienistä helposti naposteltavista herkkupaloista. Niitä on helppo napsia vaikkapa telkkarin ääressä Linnan juhlia katsellen.

Alkumaljana tarjoillaan hienostunein kuplin poreilevaa suomalaista Valkia Marjametsä -kuohuviiniä, joka on tehty kotimaisista valkoherukoista Turun Artukaisissa. 

Ruokavieraille tarjotaan monipuolinen kattaus erilaisia sormisyötäviä lihasta, kalasta ja kasviksista. Niiden seuraksi pöytään nostetaan kuohuviiniä ja punaviiniä. Suosittelemme tälle kattaukselle vaihtoehdoiksi kuohuviineistä espanjalaista Cavaa Campo Viejo Brut Reservaa sekä punaviineistä pehmeitä ja hedelmäisiä Castillo de Molina Gran Reserva Appassimento Style - sekä 9 Lives Apasionado Red Blend -punaviinejä.

Jälkiruokana itsenäisyyspäivän viettäjiä hemmotellaan Vadelma-kuohuviinikakulla ja kuohuviinillä.  Helppotekoinen kakku valmistuu ilman uunia ja sen voit tehdä jo edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan itsenäisyyspäivän iltaa. Kuohkean kakun kanssa maistuu Valkia Marjametsä -kuohuviini.

Rennon itsenäisyyspäivän menun herkut on helppo valmistaa ja sormisyötävien kokkailu yhdessä on mitä mainioin itsenäisyyspäivän ohjelmanumero.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!