Joulun lahjaviinit

Joulun 2023 viinejä lahjapakkauksissa.
07.12.2023

Lahjapakkauksissa myytävät laatuviinit ovat tyylikkäitä lahjoja läheisille, maistuvia tuliaisia juhlakauden isännille ja emännille sekä varmoja yrityslahjoja. Suurin osa lahjapakkausviineistä on saatavana Alkosta jo marraskuun alkupuolella. 

Palkittuja laatuviinejä Chilestä

Castillo de Molina Gran Reserva Sauvignon Blanc

Castillo de Molina Sauvignon Blanc on todellinen voittajavalinta Chilen viinitahoilta. Tämän klassisen herukkaisen, mineraalisen ja hyvin kuivan sauvignon blancin rypäleet saavat tunnusomaisen hapokkuutensa ja mehukkuutensa Elqui Valleyn viinitarhojen karusta kasvuympäristöstä ja ankaran ilmaston dramaattisista lämpötilan vaihteluista. 

Castillo de Molina Sauvignon Blanc on paitsi voittanut vuoden 2016 Vuoden Viinit -kilpailun, myös palkittu lukuisia kertoja kansainvälisesti. Vuoden Viinit 2022 -kilpailussa tämä upea valkoviini voitti sarjan Uuden maailman valkoviinit, hinta alle 13 € ja palkittiin pronssimitalilla lajikesarjassa Sauvignon Blanc -viinit, hinta alle 13 €. Vuoden Viinit 2021 -kilpailussa viini voitti hopeaa lajikesarjassa "Raikas sauvignon", hinta alle 13 €. Viinilehti on arvioinut viinin harmoniseksi, laadultaan erinomaiseksi ja juotavaksi valmiiksi neljän tähden viiniksi.

Viini on saatavana nyt Alkoissa jouluksi 2023 tyylikkäässä ja vastuullisesti valmistetussa lahjakassissa.

Castillo de Molina Gran Reserva Appassimento Style

Castillo de Molina Gran Reserva Appassimento Style on pehmeä ja hedelmäinen, hieman makeampi punaviini, jossa sokeria on 17 g/l. Viinin nimessä oleva Appassimento Style viittaa italialaiseen viininvalmistusmenetelmään, jossa käytetään kuivattuja rypäleitä. Myös tämä viini on Certified Sustainable Wine of Chile -sertifioitu ja vegaaneille sopiva.

Castillo de Molina Gran Reserva Appassimento Style on mainio joulunajan seurusteluviini ja nappivalinta juhlapöytään, jossa tarjoillaan hieman enemmän tai tulisemmin maustettuja ruokia. Sen hillitty makeus toimii myös erinomaisesti luonnostaan makeiden joululaatikoiden kanssa. Kannattaa kokeilla myös kinkun seurassa. Viini on valmis nautittavaksi heti, mutta sitä voi myös varastoida 3–5 vuotta. 

Gran Reserva Cabernet Sauvignon

Castillo de Molina Gran Reserva Cabernet Sauvignon on hienostunut punaviini, yksi Chilen palkituimmista Reserva-sarjan viineistä ja moneen kertaan myös meillä Suomessa Vuoden Viinit -kilpailussa palkittu laatuviini. Rypäleet viiniin poimitaan Cachapoal ja Colchagua -laaksojen muodostamalta Rapelin viinialueelta. Viinillä on paikallinen Certified Sustainable Wine of Chile -ekosertifikaatti ja se sopii myös vegaaniseen joulupöytään. 

Keskitäyteläinen punaviini tuo Cabernet Sauvignon -klassikkorypäleen parhaat ominaisuudet upeasti esiin. Viinin maku on  keskitanniininen, mustaherukkainen, viikunainen, karhunvatukkainen, kevyen mokkainen ja yrttinen. Se sopii pariksi lähes kaikille liharuoille, ja erityisen hyvin riistan seuraan. Upea valitan myös joulupöytään pitkään kypsytetyille juustoille. 

G.H. Mumm Cordon Rouge Brut

G.H. Mumm Cordon Rouge Brut on ikonisen G.H. Mumm -samppanjatalon tunnetuin samppanja ja palkittu myös maailman parhaana. Viinilehti on arvioinut sen harmoniseksi ja laadultaan erinomaiseksi samppanjaksi. 

Viinilehden asiantuntijat arvioivat G.H. Mumm Cordon Rouge Brut -samppanjan näin: hedelmäinen, punaiseen omenaan, persikkaan, sitruksiin ja paahteisuuteen viittaava tuoksu. Kuiva, mutta hedelmäinen maku allekirjoittaa tuoksun aromit. Viinissä on lisäksi sitruksisuutta, yrttisyyttä ja hentoa pähkinää. Tasaista suutuntumaa ryhdittää pehmeät kuplat ja eloisa hapokkuus. 

Suosittelemme G.H. Mumm Cordon Rouge Brut -samppanjaa #parastajustnyt -hetkiin sekä joulu kalapöytään ja seurustelusamppanjaksi.

Samppanja on saatavana Alkossa ympäri vuoden myös 150 cl:n hulppeassa Magnum-koossa pakattuna upeaan puulaatikkoon.

Perrier Jouët Grand Brut

Viinilehti on arvioinut Perrier Jouët Grand Brutin tyylikkääksi huippuviiniksi ja edulliseksi ostokseksi.

"Viinilehden asiantuntijat arvioivat samppanjan maun näin: maku on kuiva ja reilun hedelmäinen, Kuplat ovat pienet, pehmeät ja eloisat. Maussa korostuu kypsien sitrushedelmien aromimaailma, hento mineraalisuus ja kevyt, tyylikäs paahteisuus. Kokonaisuus jättää harmonisen ja huolitellun, rodukkaan tyylikkään jälkivaikutelman, joka viipyy suussa pitkään."

Perrier Jouët Grand Brut on saatavana kauniin valkoisessa lahjapakkauksessa ympäri vuoden. Ekologinen pakkaus on valmistettu täysin kierrätettävästä 100 % luonnonmukaisista kuiduista ilman mineraaliöljyjä. 

Suosittelemme samppanjaa joulun juhlaillallisille maljajuomaksi ja kevyiden kalaruokien seuraan. Upea samppanja myös sellaisenaan nautiskeluun. 

Church Road McDonald Series Chardonnay

Jo vuonna 1897 perustettu, Uuden-Seelannin Hawke's Bayn alueella sijaitseva Church Roadin viinitila on yksi alueen vanhimmista. Se tunnettiin nimellä The McDonald Winery aina vuoteen 1992 saakka, jolloin se muutettiin Church Road Wineryksi. Tom McDonald aloitti tilalla työt 14-vuotiaana, ja kesätyöstä tuli lopulta hänen elämäntyönsä. Nyt Church Road kunnioittaa McDonaldin elämäntyötä McDonald Series -sarjallaan, jonka vivahteikkaat ja tekstuuriset viinit juhlistavat Tom McDonaldin visiota ja yrittäjähenkisyyttä uusiseelantilaisen viinikulttuurin pioneerina. 

McDonald Series Chardonnay on tyylikäs Chardonnay-rypäleen runsas ja paahteinen valkoviini on villikäymismenetelmin tuotettu viini. Siinä viinintekijä antaa viinin käymisen tapahtua rypäleiden pinnalla luonnostaan olevien villihiivojen avulla. Tämä viini on valmis nautittavaksi nyt, mutta kehittyy suotuisasti ideaaliolosuhteissa varastoituna vähintään neljän vuoden ajan.

Tämä chardonnay on kuiva, keskitäyteläinen ja hienostunut valkoviini, joka on erinomainen seuralainen rasvaiselle kalalle, kermaisille kastikkeille, kampasimpukoille ja äyriäisille, tai jopa liharuoille niille, jotka nauttivat mieluummin valko- kuin punaviiniä aterian kanssa. Kokeile esimerkiksi joulukinkun seurana.

Jacob’s Creek Double Barrel Shiraz

Vuoden Viinit 2022 -kilpailussa kultamitalilla palkittu Jacob's Creek Double Barrel Shiraz on täyteläinen ja syvän mehevä, maukkaan mausteinen sekä tumman hilloinen australialainen punaviini. Nimessä oleva Double Barrel tarkoittaa ainutlaatuista valmistustapaa, jossa viiniä on kypsytetty viini- ja viskitynnyreissä. Oman upean makunsa tämä viini saa nimenomaa skotlantilaisista viskitynnyreistä.

Tämä punaviini on tuotettu ympäristöystävällisesti lahjapakkausta myöten. Tyylikäs lahjakassi on suomalaisen  designtoimiston suunnittelema ja se on valmistettu Paptic®-materiaalista. Kuitupohjainen, uusiutuvasta raaka-aineesta valmistettu, kierrätettävä materiaali on vastuullinen valinta, sillä se on suunniteltu korvaamaan muovia pakkauksissa. 

Jacob's Creek Double Barrel Shiraz -punaviini toimii erityisen hyvin tummien liharuokien sekä joulupöydän riistaherkkujen seurassa, mutta myös possun parina. Viini on mainio valinta myös joulupöydän koville juustoille. Upea viini. on valmis juotavaksi jo nyt, mutta laatuviinien ystävää ilahduttanee tieto siitä, että tässä viinissä on potentiaalia ikääntyä vielä 10 vuotta. 

Campo Viejo Reserva - elgantti espanjalainen

Campo Viejo Reserva on pehmeä liharuokien seuraan sopiva punaviini Espanjan ikoniselta Riojan viinialueelta. Viini valmistetaan Tempranillo, Graciano ja Mazuelo rypäleistä ja sitä on kypsytetty minimissään 18 kuukautta amerikkalaisissa ja ranskalaisissa tammitynnyreissä, jonka jälkeen kypsytystä on jatkettu 18 kuukautta pulloissa. Lopputuloksena on pyöreä, tasapainonen ja erittäin maukas laatuviini.

Viini tulee marraskuussa Alkoihin myyntiin arvokkaassa puupakkauksessa. Suosittelemme viiniä tummien liharuokien sekä kypsien juustojen seuraan. Campo Viejo Reserva on nappivalinta myös joulupöydän mausteisille makkaroille. 

Sandeman Old Invalid Port Portugalista

Sandeman Old Invalid Port valmistetaan perinteisellä portviinimenetelmällä ja kypsytetään vuosisatoja vanhoissa kellareissa V.N. Gaiassa Portugalissa. Sandeman portviini on väriltään kauniin rubiininpunainen ja maultaan makean marjainen sekä mausteinen. Täydellinen valinta jouluaterian päättäväksi viiniksi, jälkiruokien ja suklaaherkkujen seuraan sekä nautiskeltavaksi sellaisenaan. Sanotaankin, että "Hyvällä portviinillä on nimi - ja se on Sandeman."

Tiesitkö, että portviini on myös elegantti drinkkien ainesosa? Katso reseptit tyylikkäisiin aattoillan Sandeman Port & Tonic tai Sandeman Port Garden -cocktaileihin. 

Joulukuussa lahjapakkauksissa

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!