Juhannuksen hanapakkaukset

Moselland Riesling Kabinett ja Gato Negro Cabernet Sauvignon -hanapakkaukset saunapenkillä.
06.06.2022

Hanapakkaus – riittoisa ja edullinen 

Juhannus on grillaamisen kulta-aikaa. Pitkän viikonlopun aikana grilliin sujahtaa herkku, jos toinenkin ja paikalla on usein myös iso joukko ystäviä. Tällöin edullisempi viinivalinta on helposti lähestyttävä ja monipuolinen ruoka- ja seurusteluviini riittoisassa hanapakkauksessa. Monipuolinen viini on mukava nostaa myös noutopöytään. Sopiihan se pariksi useimmille grillibuffetin herkuille. Hanapakkaus on myös ympäristöystävällisempi valinta! 

Etsitpä sitten tuttua ja turvallista viinivalintaa tai kenties uutta lempiviiniä, näistä suosituksista löydät hyvän viinin keskikesän juhlaasi. Kokeile myös herkullisia reseptejä. 

Grillaatko kanaa ja possua?

Suomalaisten rakastama Gato Negro Cabernet Sauvignon on keskitäyteläinen ja monikäyttöinen ruoka- ja seurusteluviini – tyylikäs, mutkaton, maukas ja hilloinen. Sen seurassa viihtyvät niin kanasta kuin possustakin valmistetut grillin herkut. Ja mikä parasta, kissaviini viihtyy erinomaisesti sellaisenaan seurusteluviininä. Viinilehti arvioi Gato Negro Cabernet Sauvignon -punaviinin helposti lähestyttäväksi, sopusuhtaiseksi kokonaisuudeksi ja edulliseksi ostokseksi. Gato Negro Cabernet Sauvignon on ekosertifioitu viini ja se on saatavana Alkoissa ympäri Suomen. Tuttu ja varma valinta, joka ei petä! 
Viinin seuraksi: kana, possu, pizza

Grillaatko kasviksia? 

Saksan Mosel on tunnettu laadukkaista Riesling-viineistään. Puolimakea ja matala-alkoholinen Moselland Riesling Kabinett (7,5 %) on erinomainen seurusteluviini ja maistuu myös salaattien ja kasvisten viininä. Puolimakeutensa ansiosta se sopii myös hieman enemmän maustettujen herkkujen seuraan. “Tämä risukka täytyy maistaa”, totesi Vuoden Viinit 2021 -raati ja palkitsi Moselland Riesling Kabinettin kunniamaininnalla. Viini on saatavana Alkosta ympäri Suomen. Trendikäs Riesling isollekin seurueelle!
Viinin seuraksi: salaatit, kasvikset, maustetut ruoat

Grillaatko härän pihvejä? 

Gato Negro Red Blend on kolmen rypäleen Cabernet Sauvignonin, Carmenèren ja Syrahin sekoitus. Viinilehden arvion mukaan se on hinta-laatusuhteeltaan löytö! Gato Negro Red Blend on maultaan täyteläinen, keskitanniininen, tumman kirsikkainen, metsämarjainen, luumuinen, mausteinen ja kevyen vaniljainen. Se viihtyy erinomaisesti naudan lihasta tehtyjen grilliherkkujen viininä, noutopöydän yleisviininä ja sellaisenaan seurusteluviininä. Gato Negro Red Blend on ekosertifioitu ja lisäksi se on For Life -sertifioitu eettisen kaupan viini. Kenties uusi lempiviinisi?
Viinin seuraksi: nauta, noutopöytä

Etsitkö hyvää kalaviiniä? 

Gato Negro Sauvignon Blanc on jo vuosia ollut Suomen ostetuin valkoviini. Viinilehti arvoi, että sopusuhtaisessa Gato Negro Sauvignon Blancissa hinta-laatusuhde on kohdallaan - se on edullinen ostos! Maultaan viini on kuiva ja maku toistaa sen kesäisestä tuoksua, jossa on vihreää omenaa, herukoita ja hentoa yrttisyyttä. Gato Negro Sauvignon Blanc on hyvä valinta aromikkaille kala- ja äyriäisherkuille. Ja maistuu myös sellaisenaan seurusteluviininä. Viini on ekosertifioitu ja se on saatavana Alkoissa ympäri Suomen. Suomalaisten suosikki!
Viinin seuraksi: kala, äyriäiset, salaatit, kasvikset

Haluatko kokeilla uutta viiniä? 

Meillä olisi muutama viinisuositus, kun haluat kokeilla jotain uutta. Viinilehti arvioi kaikki kolme laadukkaaksi ja hyvin tehdyksi viineiksi, joissa laatua on enemmän kuin hintaa – siis edullisia ostoksia.

Espanjalainen pehmeä ja silkkinen Campo Viejo Winemaker's Blend on täydellinen viini tapasten ja pihvien seuraan. Possun ja lohen seuraan suosittelemme Castillo de Molina Reserva Pinot Noir -punaviiniä. Se toimii myös burgereiden parina. Ja jos grilliisi sujahtaa lammasta, kokeile sen viininä Castillo de Molina Reserva Cabernet Sauvignon -punaviiniä. Näistä viineistä kannattaa lukea lisää niiden omilta sivuilta. Sieltä pääset myös kätevästi Alkon verkkokauppaan tarkistamaan myymäläsaatavuuden. Tiesithän, että kaikki viinit voit tilata Alkon verkkokaupasta haluamaasi Alkoon ilman ylimääräisiä kustannuksia?

Hanapakkaus on ympäristöystävällisempi valinta

Kun haluat tehdä viiniostoksilla ympäristövaikutuksiltaan vastuullisempia valintoja, on hanapakkaus paras valinta. Sen ilmastovaikutus verrattuna muihin viinipakkauksiin on selvästi pienin. Alkon teettämän tutkimuksen mukaan pakkausmateriaaleilla on isoja eroja: hanapakkauksen ilmastovaikutus on noin 70 g CO2e/l, kun se kartonkipakkauksella on 85 g CO2e/l ja perinteisellä lasipullolla 675 g CO2e/l. 

Oikein hyvää juhannusta! 

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!