Juhannusviinit hanapakkauksessa

Moselland Riesling Kabinett ja Gato Negro Cabernet Sauvignon -hanapakkaukset saunapenkillä.
06.06.2023

Hanapakkaus – riittoisa ja edullinen 

Juhannus on grillaamisen kulta-aikaa. Pitkän viikonlopun aikana grilliin sujahtaa herkku jos toinenkin ja paikalla on usein myös iso joukko ystäviä. Tällöin edullisempi viinivalinta on helposti lähestyttävä ja monipuolinen ruoka- ja seurusteluviini riittoisassa hanapakkauksessa. Monipuolinen viini on mukava nostaa myös noutopöytään. Sopiihan se pariksi useimmille grillibuffetin herkuille. Hanapakkaus on myös ympärisöystävällisempi valinta! 

Etsitpä sitten tuttua ja turvallista viinivalintaa tai kenties uutta lempiviiniä, näistä suosituksista löydät hyvän viinin keskikesän juhlaasi. Kokeile myös herkullisia reseptejä. Tiesithän myös, että voit tilata Alkon verkkokaupasta suosikkiviinisi suoraan mökkikuntasi Alkoon noudettavaksi ilman erillistä maksua?

Pihaleikkeihin ja alkupaloihin

Juhannuksena ulkona ollaan säiden salliessa koko päivä, eikä juhannuspäivällisen grillaajaakaan ole syytä jättää yksin ulos ruoanlaittoon. Tarjoile juhannusaterian alkupalat helppoina salaatteina tai sormisyötävinä pihalla ja ota mölkky, petanki tai kroketti esiin! 

Salaateille, näppipaloille ja seurusteluun sopii Winemalian White Bear BlendViini-lehti arvioi tuotteen seuraavasti: "Hedelmäinen, mutta aromeiltaan hyvin hillitty tuoksu. Siinä on omenaa ja sitruksia. Maku on lähes kuiva, mutta hedelmäinen. Viinissä on tuoksun aromien lisäksi persikkaa ja hentoa hunajamelonia, karviaistakin. Pehmeät hapot tuovat varsin leveään makuun eloa. Viini jättää hieman mausteisen, tasaisen jälkivaikutelman. Laadukas ja hyvin tehty viini on LÖYTÖ."

Myös roseeviini on ihanan kesäinen alkumaljajuoma. Gato Negro Rose on aperitiivin tai juhannuslounaan kruunaaja ja loistava päivällisen aperitiiviksi, sillä se sopii erinomaisesti salaattien ja pikkusuolaisten seuraan. Tarkista viinin saatavuus omasta myymälästäsi. Jos tämä edullinen laaturosee ei kuulu lähi-Alkosi valikomaan, voit tilata viinin helposti haluamaasi Alkoon Alkon verkkokaupasta. 

Grillaatko kanaa ja possua?

Suomalaisten rakastama Gato Negro Cabernet Sauvignon on keskitäyteläinen ja monikäyttöinen ruoka- ja seurusteluviini – tyylikäs, mutkaton, maukas ja hilloinen. Sen seurassa viihtyvät niin kanasta kuin possustakin valmistetut grillin herkut. Ja mikä parasta, kissaviini viihtyy erinomaisesti sellaisenaan seurusteluviininä. Viinilehti arvioi Gato Negro Cabernet Sauvignon -punaviinin helposti lähestyttäväksi, sopusuhtaiseksi kokonaisuudeksi ja edulliseksi ostokseksi. Gato Negro Cabernet Sauvignon on ekosertifioitu viini ja se on saatavana Alkoissa ympäri Suomen. Tuttu ja varma valinta, joka ei petä!

Valkoviinin ystäville kanan makupari löytyy niin ikään Gato Negron tuoteperheestä. Gato Negro Chardonnay on erinomainen yleisviini esimerkiksi paistetulle kalalle ja kanalle. 
Viinin seuraksi: kana, possu, pizza

Grillaatko kasviksia? 

Saksan Mosel on tunnettu laadukkaista Riesling-viineistään. Puolimakea ja matala-alkoholinen Moselland Riesling Kabinett (7,5 %) on erinomainen seurusteluviini ja maistuu myös salaattien ja kasvisten viininä. Puolimakeutensa ansiosta se sopii myös hieman enemmän maustettujen herkkujen seuraan. “Tämä risukka täytyy maistaa”, totesi Vuoden Viinit 2021 -raati ja palkitsi Moselland Riesling Kabinettin kunniamaininnalla. Viini on saatavana Alkosta ympäri Suomen. Trendikäs Riesling isollekin seurueelle!
Viinin seuraksi: salaatit, kasvikset, maustetut ruoat

Grillaatko makkaroita tai pihvejä? 

Aiemmin Gato Negrona tunnettu, nykyisin 9 Lives Alluring Red Blend -pakkauksesta löytyvä punaviini on kolmen rypäleen, Cabernet Sauvignonin, Carmenèren ja Syrahin sekoitus. Viinilehden arvion mukaan se on hinta-laatusuhteeltaan löytö. 9 Lives Alluring Red Blend on maultaan täyteläinen, keskitanniininen, tumman kirsikkainen, metsämarjainen, luumuinen, mausteinen ja kevyen vaniljainen. Se viihtyy erinomaisesti naudan lihasta tehtyjen grilliherkkujen viininä, noutopöydän yleisviininä ja sellaisenaan seurusteluviininä. Tämä moniottelija on lisäksi ekosertifioitu ja For Life -sertifioitu eettisen kaupan viini. 

Mielenkiintoinen ja hienostunut vaihtoehto pihvien ja kaiken punaisen grillilihan kanssa on Gato Negron tapaan chileläinen Castillo de Molina Reserva Cabernet Sauvignon. Se on viime vuosina niittänyt kansainvälistä menestystä ja on yksi Chilen kansainvälisesti palkituimmista Reserva-sarjan viineistä. Vuoden Viinit 2016 -kilpailussa viini voitti kultaa 75 cl:n pullolla omassa sarjassaan. Viinilehti arvioi tämän täyteläisen, mustaherukkaisen ja mausteisen viinin neljän tähden laadukkaaksi, edulliseksi ostokseksi.

Mausteisemman grilliruoan, kuten ronskisti maustettujen makkaroiden kanssa, sopii Santa Helena Syrah Cabernet Sauvignon -viini runsaan hedelmäisyytensä ja pyöreytensä ansiosta. Näin se sopii myös juhannuksen buffetiin ja seurusteluun.  Campo Viejo Winemakers' Blend puolestaan on punaviini, jossa on tyylikästä kompleksisuutta ja mausteisuutta niin, että se sopii makupariksi erilaisten liha- ja grilliruokien sekä tapasten seuraan. Samanaikaisesti tämä elegantti punaviini on myös helposti lähestyttävä ja nautinnollinen seurusteluviini.

Etsitkö hyvää kalaviiniä? 

Gato Negro Sauvignon Blanc on jo vuosia ollut Suomen ostetuin valkoviini. Viinilehti arvoi, että sopusuhtaisessa Gato Negro Sauvignon Blancissa hinta-laatusuhde on kohdallaan - se on edullinen ostos! Maultaan viini on kuiva ja maku toistaa sen kesäisestä tuoksua, jossa on vihreää omenaa, herukoita ja hentoa yrttisyyttä. Gato Negro Sauvignon Blanc on hyvä valinta aromikkaille kala- ja äyriäisherkuille. Ja maistuu myös sellaisenaan seurusteluviininä. Viini on ekosertifioitu ja se on saatavana Alkoissa ympäri Suomen. 
Viinin seuraksi: kala, äyriäiset, salaatit, kasvikset

Hanapakkaus on ympäristöystävällisempi valinta

Kun haluat tehdä viiniostoksilla ympäristövaikutuksiltaan vastuullisempia valintoja, on hanapakkaus paras valinta. Sen ilmastovaikutus verrattuna muihin viinipakkauksiin on selvästi pienin. Alkon teettämän tutkimuksen mukaan pakkausmateriaaleilla on isoja eroja: hanapakkauksen ilmastovaikutus on noin 70 g CO2e/l, kun se kartonkipakkauksella on 85 g CO2e/l ja perinteisellä lasipullolla 675 g CO2e/l. 

Oikein hyvää juhannusta! 

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!