Juhlista ystävyyttä kuohuvalla

Cava, cremant ja samppanja ovat oivia kuohuviinejä ystävänpäivään.
01.02.2024

Maailmalla Valentine’s day tunnetaan ennen kaikkea rakastavaisten päivänä, mutta meillä Suomessa sitä usein vietetään laajemmin, nimensä mukaisesti, ystävien päivänä. Ja ystävyyttä kuuluukin juhlistaa! Tavallisista kaveritreffeistä tekee helposti astetta juhlavamman poksauttamalla auki pullon hyvää kuohuvaa ja skoolaamalla ystävyydelle yhdessä omien lempihenkilöiden kanssa. 

Poimi tästä vinkit kolmeen kaverikuohariin ja helppoihin pikkusyötäviin ystävänpäivän kaveritärskyille!

Tyylikäs kuohuviini Ranskasta 

Ranskassa tehdään valtavasti upeita kuohuviinejä myös Champagnen alueen ulkopuolella. Gisselbrecht Crémant d'Alsace Blanc de Noirs Brut -kuohuviinin toinen käyminen tapahtuu pulloissa, eli niin sanotulla "méthode traditionnelle" tai "méthode champagne"- menetelmällä. Tällä menetelmällä viinin kuplat muodostuvat erityisen pieneksi ja hienorakenteisiksi, muistuttaen siltäkin osin samppanjaa. Tämän crémantin maku on kuiva, hedelmäinen, elegantti ja hennon paahteinen. Koska se sopii erityisesti kalan ja äyriäisten kanssa, voisi tämän pullon seuraksi kaveritreffeille noutaa tai valmistaa valikoiman sushia. 

Konstailematon cava ja tapakset

Jokaisella on se ystävä, jonka kanssa lähdetään yhteisille matkoille. Kutsu reissukaveri ystävänpäivän matkasuunnitteluiltaan ja kata pöytään espanjalaista cavaa ja tapaksia. Mihin lähtisitte seuraavaksi? 

Campo Viejo Cava Brut Reserva on espanjalainen klassikko, joka vie ajatukset taatusti Iberian niemimaan tapasravintoloihin. Tämäkin kuohuva on valmistettu perinteisellä cavan valmistusmetodilla (méthode traditionnelle), jossa viinin toinen käyminen tapahtuu pullossa. Pullokäymisen aikana syntyvät kuplat ovat hienostuneempia ja paremmin integroituneita itse viiniin luoden saumattoman suutuntuman. Samaa perinteistä pullokäymismenetelmää käytetään myös samppanjan valmistuksessa. 

Tarjoile Campo Viejon seuraksi perinteisiä espanjalaistapaksia. Salúd! 

Elegantti samppanja juhlistaa ystävänpäivää tyylillä

Ranskan tunnetuimpiin kuuluvan Perrier-Jouët-samppanjatalon lippulaivaviini Perrier-Jouët Grand Brut juhlistaa ystävänpäivää arvokkaasti ja elegantisti. Samppanja on valittu Viinilehden Vuoden Samppanja 2023 hopeamitalistiksi, ja Viinilehti luonnehtii sitä tyylikkääksi huippuviiniksi. Perrier-Jouët Grand Brut sopii nautittavaksi kevyiden kalaruokien kuten kampasimpukoiden, ostereiden sekä vaalean lihan kera. 

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!