Juomat näyttävissä lahjapakkauksissa juhlakauteen

Kuohuviinilasit kädessä.
30.09.2023

Joulunaika aattoineen ja pikkujouluineen sekä uusivuosi ja itsenäisyyspäivä ovat kohta taas käsillä, marraskuussa vietettävää isänpäivää unohtamatta, ja silloin on laadukkaille, lahjaksi annettaville viineille tilausta. Kaksin verroin parempi, kun ne ovat saatavilla kauniissa ja käytännöllisissä lahjapakkauksissa, näin viinipullosta tulee hyvännäköinen ja tervetullut lahja, joka on helppo hankkia ja ilo antaa.

Suosittelemme loppuvuoden juhla-aterioille seuraavia punaviinejä: Jacob’s Creek Double Barrel Shiraz, Castillo de Molina Reserva Cabernet Sauvignon ja Campo Viejo Reserva -punaviinit. Castillo de Molina Appassimento Style ihastuttaa puolestaan hieman makeampien punaviinien ystäviä. Itsenäisyyspäivän ja loppusyksyn juhlien alkumaljoina hurmaavat aidot samppanjat G.H. Mumm Cordon Rouge Brut ja Perrier-Jouët Grand Brut. Jouluisen jälkiruokapöydän puolestaan kruunaa Sandeman Porto Old Invalid Port -portviini.

Punaviinejä lahjapakkauksissa

Punaviinit sopivat mainiosti moniin tilanteisiin, oli kyse sitten rennosta seurustelusta tai ruokajuomien nauttimisesta. Pikkujoulut, illanistujaiset, joulupöytä ja leppoisat kokoontumiset ystävien kanssa täydentyvät tasokkailla punaviineillä.

Jacob’s Creek Double Barrel Shiraz

Vuoden viinit 2022 -kilpailussa Jacob's Creek Double Barrel Shiraz 2019 osallistui sarjaan Uuden maailman punaviinit, hinta 13–18 €, jonka viini myös voitti.  Lisäksi viini palkittiin lajikesarjassa Syrah-punaviinit hinta yli 13 € hopeamitalilla. Vuonna 2021 punaviini palkittiin pronssimitalilla lajikesarjassa Syrah, hinta 13 euroa tai yli. 

Australialainen punaviini on lumoavan täyteläinen ja mehevä, mausteinen ja tumman hilloinen punaviini, joka on valmistettu kaksoiskypsyttämällä juotavaa ensin viinitynnyreissä ja sitten viskitynnyreissä. Tämä antaa viinille sen täyteläisen, syvän ja pehmeän luonteen.


Castillo de Molina Reserva Cabernet Sauvignon

Raikkaan hedelmäinen, keskitäyteläinen ja ihastuttavan mustaherukkainen Castillo de Molina Reserva Cabernet Sauvignon on rehevä punaviini, jossa Cabernet Sauvignon -rypäleiden maineikkaat ominaisuudet nousevat upeasti esiin. Tämä monipuolinen viini sopii seurusteluun sekä verrattoman hyvin myös ruokajuomaksi esimerkiksi tummille liharuoille.

Campo Viejo Reserva

Espanjalainen Tempranillo- (85 %), Graciano- (10 %) ja Mazuelo (5 %) -rypäleistä valmistettu punaviini on erinomainen kumppani liharuoille, varsinkin tummille lihapadoille ja lampaalle. Se maistuu maukkaan keskitäyteläisenä, muhevan makeana ja tasapainoisena juotavana mainiosti myös ihan sellaisenaan seurustelujuomana. Viini on saatavana joulunaikaan Alkosta  upeassa puisessa lahjapakkauksessa. 

Samppanjaa Ranskasta

Taidokkaasti valmistetut ja laadukkaat samppanja kruunaavat juhlat. Kun on ilonpidon ja kepeän seurustelun aika, niin mikäpä olisikaan sopivampaa juotavaa! Ja ovathan kuplivat mainio valinta myös monien ruokalajien kanssa nauttavaksi.

G.H. Mumm Cordon Rouge Brut

Kun puhutaan maineikkaista samppanjataloista, G.H. Mumm nousee listan kärkisijoille. Sen tunnetuin ja moneen kertaan kansainvälisissä kilpailuissa palkittu samppanja on G.H. Mumm Cordon Rouge Brut, minkä havaitsee heti eloisasti poreilevista pienistä kuplista sekä ensisiemauksesta. Pitkä kypsyttäminen sekä Champagnen alueen maaperä ja ilmasto yhdistyneenä rypälevalintaan luovat tähän tasapainoiseen juomaan upeat sävyt; kuivaa raikkautta, hapokasta hedelmäisyyttä ja aavistuksen paahteisuutta. Klassikkosamppanja myydään tyylikkäässä lahjapakkauksessa, joten se on myös helppo sujauttaa lahjana pukinkonttiin. 

Perrier-Jouët Grand Brut

Korkeatasoisista samppanjoistaan tunnettu Perrier-Jouët loi juomansa ajatuksenaan tuoda markkinoille kevyt ja raikas samppanja, jossa olisi miellyttävän elegantti ja kokonaisvaltaisesti viehättävä luonne. Tässä onnistuttiin erinomaisesti, sillä Perrier-Jouët Grand Brut on tyylikäs samppanja, jonka paahteiset, vivahteikkaat ja maukkaan hedelmäiset ominaisuudet tekevät siitä upean seurustelujuoman sekä kerrassaan verrattoman juotavan ennen ateriaa nautittavina lasillisina tai ruokajuomana läpi aterian. Samppanja myydään Alkossa tyylikkäässä ympäristöystävällisessä pakkauksessa. 

Sandeman kruunaa jälkiruokapöydän

Maukas ja aromaattinen portviini sopii erinomaisesti loppusyksyn viileneviin iltoihin. Sandeman Old Invalid Port on sellaisenaan maistuva tai pikkusyötävien, kuten vahvojen sinihomejuustojen, kanssa nautittava laadukas portviini. 

Sandeman Old Invalid Port on yhden maailman tunnetuimman sherry- ja portviinivalmistajan, portugalilaisen Sandemanin, maineikas ja pidetty taidonnäyte. Perinteisellä menetelmällä tuotettu portviini on kauniin rubiininpunainen, runsaan hedelmäinen, makean marjainen ja mausteinen nautinto. Todella tervetullut tuulahdus etelän hehkua talven kynnyksellä!

Portviiniä kannattaa kokeilla rohkeasti myös drinkkien ainesosana - kokeile vaikkapa Sandeman Port Garden -reseptiä.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!