Juomat näyttävissä lahjapakkauksissa juhlakauteen

Joulun 2021 lahjapakkauksia.
23.10.2021

Joulunaika aattoineen ja pikkujouluineen sekä uusivuosi ja itsenäisyyspäivä ovat taas käsillä, marraskuussa vietettävää isänpäivää unohtamatta, ja silloin on laadukkaille, lahjaksi annettaville viineille tilausta. Kaksin verroin parempi, kun ne ovat saatavilla kauniissa ja käytännöllisissä lahjapakkauksissa, näin viinipullosta tulee hyvännäköinen ja tervetullut lahja, joka on helppo hankkia ja ilo antaa.

Suosittelemme loppuvuoden juhla-aterioille seuraavia punaviinejä: Jacob’s Creek Double Barrel Shiraz, Castillo de Molina Reserva Cabernet Sauvignon ja Campo Viejo Reserva -punaviinit, itsenäisyyspäivän ja loppusyksyn juhlien alkumaljoina hurmaavat aidot samppanjat G.H. Mumm Cordon Rouge Brut ja Perrier-Jouët Grand Brut sekä Italian rakastetuimmat proseccot Zonin Prosecco Brut ja Zonin Rosé 1821 Prosecco Brut. Jouluisen jälkiruokapöydän puolestaan kruunaa Sandeman Porto Old Invalid Port -portviini.

Punaviinejä lahjapakkauksissa

Punaviinit sopivat mainiosti moniin tilanteisiin, oli kyse sitten rennosta seurustelusta tai ruokajuomien nauttimisesta. Pikkujoulut, illanistujaiset, joulupöytä ja leppoisat kokoontumiset ystävien kanssa täydentyvät tasokkailla punaviineillä.

Jacob’s Creek Double Barrel Shiraz

Vuoden Viini 2021 -kilpailussa pronssimitalin lajikesarjassa “Syrah, hinta 13 euroa tai yli” voittanut australialainen punaviini on lumoavan täyteläinen ja mehevä, mausteinen ja tumman hilloinen punaviini, joka on valmistettu kaksoiskypsyttämällä juotavaa ensin viinitynnyreissä ja sitten viskitynnyreissä. Tämä antaa viinille sen täyteläisen, syvän ja pehmeän luonteen.


Castillo de Molina Reserva Cabernet Sauvignon

Raikkaan hedelmäinen, keskitäyteläinen ja ihastuttavan mustaherukkainen Castillo de Molina Reserva Cabernet Sauvignon on rehevä punaviini, jossa Cabernet Sauvignon -rypäleiden maineikkaat ominaisuudet nousevat upeasti esiin. Tämä monipuolinen viini sopii seurusteluun sekä verrattoman hyvin myös ruokajuomaksi esimerkiksi tummille liharuoille.

Campo Viejo Reserva

Espanjalainen Tempranillo- (85 %), Graciano- (10 %) ja Mazuelo (5 %) -rypäleistä valmistettu punaviini on erinomainen kumppani liharuoille, varsinkin tummille lihapadoille ja lampaalle. Se maistuu maukkaan keskitäyteläisenä, muhevan makeana ja tasapainoisena juotavana mainiosti myös ihan sellaisenaan seurustelujuomana.

Samppanjaa Ranskasta ja proseccoa Italiasta

Samppanja tai taidokkaasti valmistetut ja laadukkaat kuohuviinit kruunaavat juhlat. Kun on ilonpidon ja kepeän seurustelun aika, niin mikäpä olisikaan sopivampaa juotavaa! Ja ovathan kuplivat mainio valinta myös monien ruokalajien kanssa nauttavaksi.

G.H. Mumm Cordon Rouge Brut

Kun puhutaan maineikkaista samppanjataloista, G.H. Mumm nousee listan kärkisijoille. Sen tunnetuin ja moneen kertaan kansainvälisissä kilpailuissa palkittu samppanja on G.H. Mumm Cordon Rouge Brut, minkä havaitsee heti eloisasti poreilevista pienistä kuplista sekä ensisiemauksesta. Pitkä kypsyttäminen sekä Champagnen alueen maaperä ja ilmasto yhdistyneenä rypälevalintaan luovat tähän tasapainoiseen juomaan upeat sävyt; kuivaa raikkautta, hapokasta hedelmäisyyttä ja aavistuksen paahteisuutta. Klassikkosamppanja myydään tyylikkäässä lahjapakkauksessa, joten se on myös helppo sujauttaa lahjana pukinkonttiin. 

Perrier-Jouët Grand Brut

Korkeatasoisista samppanjoistaan tunnettu Perrier-Jouët loi juomansa ajatuksenaan tuoda markkinoille kevyt ja raikas samppanja, jossa olisi miellyttävän elegantti ja kokonaisvaltaisesti viehättävä luonne. Tässä onnistuttiin erinomaisesti, sillä Perrier-Jouët Grand Brut on tyylikäs samppanja, jonka paahteiset, vivahteikkaat ja maukkaan hedelmäiset ominaisuudet tekevät siitä upean seurustelujuoman sekä kerrassaan verrattoman juotavan ennen ateriaa nautittavina lasillisina tai ruokajuomana läpi aterian. Samppanja myydään Alkossa tyylikkäässä ympäristöystävällisessä pakkauksessa. 

Zonin Prosecco Brut

Italian myydyin kuohuviini on sitä hienojen ominaisuuksiensa ansiosta. Zonin Prosecco Brut on kuin luotu juhlakauden juomaksi, sillä se sopii aperitiiviksi, maljajuomaksi ja kuohuviinicocktailien ainesosaksi. Itsevarmasti läsnäoleva, runsaan hedelmäinen ja aromaattinen tuoksu yhdessä hapokkaan kuivan ja hedelmäisen maun kanssa ovat viettelevä yhdistelmä, joka toimii hyvin myös salaattien, sushien ja muiden kevyiden ruokien kanssa. Tyylikäs pullo myydään juhlakaudella tyylikkässä lahjapakkauksessa, joka on mukava sujauttaa vaikkapa pikkujoulujen pukinkonttiin. 

Zonin Rosé 1821 Prosecco Brut

Maailmaa katsoo vaaleanpunaisten lasien läpi, kun lasissa on Zonin Rosé 1821 Prosecco Brutia. Tämä italialainen tenhotar on ihastuttavan värinen roseeviini, mutta aivan yhtä puoleensavetävä myös tuoksunsa ja makunsa puolesta: puhdaspiirteinen, ryhdikkään eloisa ja kaikin puolin sulavasti itsensä tykö tekevä. Tästä juotavasta löytyy herkullista mansikkaa, vadelmaa, kirsikkaa ja omenaa. Loistava seurustelujuoma maistuu myös alkumaljana aterioilla sekä äyriäisten ja tapasten kanssa. Zonin Rosé 1821 Prosecco Brut toimii hyvin myös kuohuviinicocktaileissa. Myös tämä Alkon TOP3 proseccojen joukkoon arvioitu kuohuva on saatavana juhlakaudella Alkosta lahjapakkauksessa. 

Sandeman kruunaa jälkiruokapöydän

Maukas ja aromaattinen portviini sopii erinomaisesti loppusyksyn viileneviin iltoihin. Sandeman Old Invalid Port on sellaisenaan maistuva tai pikkusyötävien, kuten vahvojen sinihomejuustojen, kanssa nautittava laadukas portviini. 

Sandeman Old Invalid Port on yhden maailman tunnetuimman sherry- ja portviinivalmistajan, portugalilaisen Sandemanin, maineikas ja pidetty taidonnäyte. Perinteisellä menetelmällä tuotettu portviini on kauniin rubiininpunainen, runsaan hedelmäinen, makean marjainen ja mausteinen nautinto. Todella tervetullut tuulahdus etelän hehkua talven kynnyksellä!

Portviiniä kannattaa kokeilla rohkeasti myös drinkkien ainesosana - kokeile vaikkapa Sandeman Port Garden -reseptiä.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!