Karitsan potka ja kolme muuta pääsiäisen lammasreseptiä

Karitsan potkaa ja tattirisottoa -ruoka-annos.
Karitsan potka ja tattirisotto ovat upea yhdistelmä pääsiäisen illallispöytään.
19.02.2021

Pääsiäinen on lammas- ja karitsaruokien kulta-aikaa. Olemme koonneet neljä herkullista lammas- ja karitsareseptiä: takuuvarma karitsan potka tattirisotolla, trendikäs karitsan kare, suussasulavat lammaspyörykät sekä eksoottisempi prässätty karitsa kaali-pekonipaistoksella. Ja koska hyvän aterian kruunaa kastike, täältä löydät myös kastikkeet, jotka toimivat lampaan kanssa. 

Valitsimme myös jokaiselle reseptille kaksi sopivaa lammasviiniä. Valitse niistä toinen tai maistele molempia. Viini lampaalle kannattaa valita raaka-aineen valmistustavan ja kastikkeen mukaan. Näillä vinkeillä onnistut varmasti.

Kastikevinkit lampaalle

Portviinikastike karitsan potkalle

2 dl portviiniä
2 dl demi glacea
1 dl paistolientä

Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä niin kauan kunnes puolet nesteestä on haihtunut. Tarkista maku ja tarjoile lihan kanssa.

Punaviinikastike karitsan kareelle

1 l lihalientä
2 dl punaviiniä (valitse sama viini kuin mitä tarjoilet ruokajuomana)
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 dl tuoretta timjamia
1 dl tuoretta rosmariinia
2 laakerinlehteä
sherryetikkaa

Kuullota pilkottua sipulia kattilassa noin 10 minuuttia, lisää punaviini ja anna kiehua voimakkaasti toiset 10 minuuttia. Lisää lihaliemi ja jatka keittämistä 20 minuuttia. Siivilöi kokoonkeittynyt kastike, lisää yritit ja anna hautua vielä 15 minuuttia. Mausta lopuksi suolalla, sokerilla sekä sherryetikalla. 

Punaviinisiirappi prässätylle karitsalle

1 dl karitsan paistolientä
4 dl punaviiniä
1 rkl sokeria

Kaada kaikki ainekset kattilaan ja keitä kunnes puolet nesteestä on haihtunut, tarkista punaviinisiirapin maku ja tarjoa lampaan kanssa.

Lisää vinkkejä pääsiäiseen löydät täältä

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!