Laatuviinejä rapupöytään ja tuliaisiksi

Rapuja tarjottimella.
Ravut ansaitsevat seurakseen viiden tähden samppanjaa tai valkoviinin. Kuva: Heidi Kjellman
29.06.2023

Kesällä ravut maistuvat taivaalliselle, ja niitä sopii valikoida lautaselleen jo ennen varsinaista ravustuskautta. Rapu ansaitsee todellisena herkkuna kanssaan juotavaksi vähintään yhtä maittavaa viiniä. Hieman parempi kupliva tai kuplimaton höystää hienosti rapujen makua ja siksi laatuviiniä kannattaakin suosia, kun harkitaan lasiin juuri sitä oikeaa.

Rapujen ystävien iloksi makuelämyksiä huipentavaa viinivalikoimaa on tarjolla sangen mukavasti. Valikoi seuraavia viinejä pöytääsi, kun kattauksen kuninkaina loistavat ravut. Nämä viinit sopivat mainiosti myös tuliaisiksi, kun lähdet kyläilemään tai kesäjuhliin.

  Perrier-Jouët Grand Brut

  Perrier Jouët Grand Brut on todellinen samppanjoiden tyylitaituri, joka lumoaa eleganssillaan ja hienostuneisuudellaan. Sopii yhtälailla juhliin kuin ruokailuun, ollen aina tervetullut seuralainen. Viehättävä hedelmäisyys, monivivahteisuus ja ruokahalua herättelevät aromit tekevät viinistä täydellisesti rapujen kanssa yhteen sopivan. 

  Perrier-Jouët Grand Brut on sulattanut myös suomalaisten viiniarvostelijoiden sydämet. Se voitti Vuoden samppanja 2023 -kilpailussa hopeaa ja on saanut Viinilehdeltä viisi tähteä viidestä ja tullut arvostelluksi huippulaatuunsa nähden edullisena ostoksena. Samppanja myydään Alkossa kauniissa ekologisessa pakkauksessa ja on varmasti erityisen mieluinen lahja rapujuhlien isäntäväelle. 

  Tutustu tähän houkutukseen paremmin ja tee tilaa pöytääsi:

  Gisselbrecht Riesling Grand Cru Muenchberg 2018

  Gisselbrecht Riesling Grand Cru Muenchberg 2018 on vivahteikas ja ryhdikäs valkoviini, joka on kuiva, mutta ruokaseurana kaikkea muuta – viihtyyhän tämän mielenkiintoisen ja viehättävän pöytäseuralaisen kanssa erinomaisesti. Hedelmäinen, hapokkaan sitruksinen, keltaluumuinen ja viheromenainen sekä aavistuksen mineraalinen kokonaisuus on tasapainoinen ja maukas. Kerrassaan verraton valinta kilistelyyn tai rapuaterioiden tunnelmankohottajaksi.

  Myös tässä viinissä hinta-laatusuhde on enemmän kuin kohdallaan, mikä on näkynyt myös viinistä annetuista arvioissa. Viinilehden antamat viisi tähteä viidestä sekä kommentti edullinen ostos kertovat paljon.

  Nouda Gisselbrecht Riesling Grand Cru Muenchberg 2018 rapuateriasi huipennukseksi tai vie ilahduttavaksi tuliaiseksi:
   

  Rapupöydän edulliset laatuviinit

  Erinomaisia valintoja rapuruokien kanssa nautittaviksi ovat marjaisen aromikas ja ryhdikäs Jacob’s Creek Le Petit Rosé Brut Cuvée -kuohuviini, joka voitti pronssia Vuoden Viinit 2021 -kilpailussa sarjassa Uuden maailman roseeviinit, hinta alle 13 euroa. Ja kuten aina juhlissa, myös rapujuhlaan kannattaa varata alkoholiton vaihtoehto: suosittelemme Jacob's Creek UnVined Rieslingiä. 

  Tilaa uutiskirje

  Tilaa Juomavinkin uutiskirje!