Menovinkki Turkuun: Huippubaarimestari vierailee Gunnarissa ja Walo Rooftop Barissa

Pariskunta drinkeillä Turun Gunnar-ravintolassa.
06.02.2023

Palkittu baarimestari Henri Lahti vierailee sekoittamassa drinkkejä ravintola Gunnarissa ja Walo Rooftop Bar Turussa helmikuussa.

Henri Lahti Guest Bartending

Walo Rooftop Bar Turku perjantaina 10.2.2023 klo 19–22
Ravintola Gunnar lauantaina 11.2.2023 klo 19–22

Pernod Ricardin Brand Ambassador Henu Lahti.

Henri “Henu” Lahti on palkittu pitkän linjan baarimestari. Pernod Ricardin Brand Ambassador -työssään Henu on päässyt tutustumaan maailmalla vaikuttaviin baaritrendien tuulahduksiin.

Henun kokemus kattaa kaikenlaisia ravintoloita aina karaokepubeista monin kerroin palkittuihin Hotelli Tornin American Bariin ja Lilla E:hen. Juomissa Henu itse suosii pitkiä ja raikkaita, toisin sanoen ”helppoja” ja tyyliltään asiakaslähtöisiä juomia. Asiakaslähtöisyys ja -keskeisyys kuluukin keskeisesti Henun baarifilosofiaan.

Baarissa tulee olla viihtyisä ilmapiiri, ennen kuin päästään keskustelemaan hyvästä cocktailista.

Viihtyisän ilmapiirin Henu sanoo olevan kaiken perusta, rautasydän.

Gunnarissa ja Walo Rooftop Barissa Henu valmistaa etenkin viskipohjaisia drinkkejä aina klassikoista modernimpiin resepteihin.

Afterwork Walo Rooftop Barissa

Walo Rooftop Bar sijaitsee Turun Wiklundin ylimmissä kerroksissa, Original Sokos Hotel Wiklundin yhteydessä. Se valittiin valtakunnallisessa Top Tasten äänestyksessä maan toiseksi parhaaksi After Work -paikaksi.

Walo Rooftop Bar Turku - kuvaaja Janina Sormunen.

Sokos Hotellin 9. ja 10. kerroksessa sijaitsevasta rouhean rennosta ja tyylikkäästä baarista on huikeat näköalat yli kaupungin. 10. kerroksen kattoterassi on avoinna ilmojen salliessa ja täyttyy kesäsesongin aikana nopeasti iloisista ihmisistä. Alempi 9. kerroksen terassi puolestaan on auki ympäri vuoden ja tarjoaa kesäisen vihreän keitaan myös talven keskellä. Sisätilat ovat käytettävissä vuoden ympäri ja DJ vauhdittaa menoa viikonloppuisin.

Nouse siis vihreään keitaaseen Turun kattojen ylle nauttimaan rennon tyylikkäästä fiiliksestä, iloisista ihmisistä ja pirteistä juomista. Waloon pääset Coffee House Wiklundin aulasta maisemahissillä, josta upeat näkymät myös juuri uudistuneen Turun kauppatorin yli.

Henri Lahti Guest Bartending Afterwork perjantaina 10.2.2023 klo 19–22
Walo Rooftop Bar Turku, Eerikinkatu 11, 20100 Turku

Lauantai-ilta Gunnar Eatery & Bar eli “Gunu"ssa

Turun Seurahuone on kautta aikojen ollut tunnettu turkulainen maamerkki, jossa on ollut hotelli- ja ravintolatoimintaa jo vuodesta 1928. Hotelliin ja ravintolatilojen upea uudistus valmistui keväällä 2019.

Gunnar Eatery & Bar Turun Seurahuoneella - kuvaaja: Linda Theologou.

Seurahuoneen Gunnar Eatery & Bar eli "Gunu" on mutkaton, aistikkaasti sisustettu ravintola, jonka isoista ikkunoista avautuu katunäkymät. Vieraat ovat tervetulleita pistäytymään baarin upottavaan sohvaan tai kokoontumaan herkullisen ruuan äärelle.

Ruokalistan klassikkoja täydentää neljä kertaa vuodessa vaihtuvat annokset ja kausimenut, sesongin raaka-aineita kunnioittaen. Mutkatonta ruokaa, yhdessä olemisen aikaa, nautinnollisia ja hauskoja muistoja, tätä on hetki Gunnarin seurassa. Anna periksi aisteillesi ja lähde makumatkalle Gunun kanssa.

Henri Lahti Guest Bartending Saturday lauantaina 11.2.2023 klo 19–22
Gunnar Eatery & Bar, Humalistonkatu 2, 20100 Turku

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!