Mikä viini ruoalle

9 Lives Inspiring Riesling -valkoviini ja paahdettua bataattia -ruoka-annos.
Tästä artikkelista löydät myös Pasi Kurosen 9 Lives Inspiring Riesling -valkoviinille suunnittelemia herkullisia ja helppoja reseptejä. Kokeile.
10.02.2023

Viinitietoa verkosta – näitä suomalaiset hakevat viinistä

Hyvä viini, vuoden viini, kuiva Riesling ja risottoviini – muun muassa näillä hakusanoilla suomalaiset pähkäilevät sopivan viinin valintaa verkkohauissaan. 
Viinien maailma voi tuntua jopa ujostuttavan suurelta ja monimutkaiselta, kun sopivaa juomaa lähtee haarukoimaan verkosta. Jos kuitenkin katsotaan maan suosituimpien viiniaiheisten hakujen avainsanoja, voimme vakuuttaa, että yksikään viinigooglaaja ei täällä ole yksin.

Hyvä viini

Hyvä viini, vuoden viini ja Alkon viinit keikkuvat hakumäärien kärjessä sekä puna- että valkoviiniaiheisissa hauissa.

Hakutilastojen mukaan me suomalaiset olemme myös käytännönläheisiä viininjuojia, emmekä ehkä sittenkään sellaisia loppasuita kuin mikä maineemme maailmalla saattaa olla: “kauanko viini säilyy avattuna” on yksi haetuimpia viiniin liittyviä kysymyksiä. Jos päädyit tänne etsimään vastausta, löydät sen alla olevista artikkeleistamme. Myös viinien kaloripitoisuudet herättävät kysymyksiä, ja tottakai sopivat viinit erilaisille ruoille.

Mikä viini ruoalle?

Mikä viini parsan kanssa, hyvä risottoviini, halpa valkoviini, valkoviini kalalle, kuiva riesling ja sangria-valkoviini keikkuvat kaikki valkoviiniaiheisten hakutermien top 30:ssä.

Tähän meillä on tarjota heti näppärä ratkaisu: samasta viinitalosta kuin Suomen suosituin viinibrändi Gato Negro, tulee mielenkiintoinen 9 Lives Reserve -laatuviinien sarja, jonka 9 Lives Inspiring Riesling ansaitsee paikkansa ns. joka kodin luottoviinien kategoriassa. Viinilehden arvion mukaan se on laadukas ja hyvin tehty viini, jonka laatu vastaa hintaa.

9 Lives Inspiring Rieslingin raikas, kuiva ja pirteän hapokas maku seuraa tuoksua, ja siitä löydät greippiä, keltaluumua, viheromenaa ja yrttisyyttä. Sokeria valkoviinissä on vain 2 g/l, joten se on hyvä valinta niille, jotka googlaavat kuivaa Rieslingiä.

Ruokapöydässä tämä viini viihtyy kanan, kalan, kasviruokien ja ruokaisten salaattien kanssa. Sesongeissa suosittelemme sitä blineille, ravuille sekä pääsiäisen tai joulun kalapöytään. 

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!