Näppärät hanapakkaukset vappupiknikille

Winemalia White Bear Blend -viiniä tetroissa piknikruokien kanssa.
10.04.2023

Kevään tulossa yksi parhaista asioista on se, että syöminen, juhliminen ja seurustelu siirtyvät taas ulkoilmoihin pitkän, kylmän ja märän talven jälkeen. Perinteinen piknikkauden aloitus on tietenkin vappu, jolloin monet painuvat puistoihin vaikka toppatakeissa, jos sää niin edellyttää.

Piknikviiniä valitessa muovipullot, hanapakkaukset ja kartonkitölkit nousevat arvoon arvaamattomaan. Ne on helppo ja kevyt kuljettaa, sulkeutuvat tiiviisti eivätkä mene rikki.

Tiestikö, että muovipulloon pakatulla viinillä on usein pienempi hiilijalanjälki kuin lasipullossa olevalla? Tämä johtuu siitä, että suuri osa viinin hiilijalanjäljestä muodostuu kuljetuksesta. Kevyempi pakkaus myös matkustaa maailman viinitaloista tänne Suomeen kevyemmin. 

Nappaa piknikille mukaan monikäyttöinen ja helposti lähestyttävä Jacob's Creek Organic Shiraz Cabernet muovipullossa. Marjaisa ja mehevä, keskitanniininen viini sopii esimerkiksi kesän ensimmäisen puistogrillailun kyytipojaksi. Kevyempien ruokien, kuten salaattien ja pikkusyötävien, rinnalle sopii puolestaan muovipullotettu eteläafrikkalainen Leo, Chenin Blancin ja Colombard raikas blend. 

Makea valkoviini hanapakkauksessa

Hanapakkauksissa eli kavereiden kesken viinitonkissa on melko rajattu valikoima, mitä tulee makeisiin ja puolimakeisiin viineihin. Moselland Riesling Kabinett on erinomainen vaihtoehto tässä kategoriassa.

Rieslingin tapaan se on melko matala-alkoholinen vain 7,5 tilavuusprosentilla, joten se sopii erinomaisesti koko päivän mittaiselle piknikille.

Puolimakean ja pirteän hedelmäisen makumaailmansa ansiosta Moselland Riesling Kabinett sopii hyvin esimerkiksi aasialaisen ja hieman maustetumman ruoan kumppaniksi. Voit siis varmistua, että vieraat pysyvät lämpimänä viileämmässäkin säässä tarjoilemalla reippaasti maustettuja, jopa chilisiä piknikherkkuja, ja kaatamalla lasiin tätä erinomaista seurustelurieslingiä.

Pienemmän porukan piknikille kannattaa napata mukaan näppärä pikkutölkki viiniä. Festivo Riesling on puolimakea, hauska viini, jonka kartonkitölkki ilahduttaa piknikillä Paola Suhosen suunnittelemalla kepeällä lintukuosilla.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!