Näppärät hanapakkaukset vappupiknikille

Winemalia White Bear Blend -viiniä tetroissa piknikruokien kanssa.
10.04.2023

Kevään tulossa yksi parhaista asioista on se, että syöminen, juhliminen ja seurustelu siirtyvät taas ulkoilmoihin pitkän, kylmän ja märän talven jälkeen. Perinteinen piknikkauden aloitus on tietenkin vappu, jolloin monet painuvat puistoihin vaikka toppatakeissa, jos sää niin edellyttää.

Piknikviiniä valitessa hanapakkaukset ja kartonkitölkit nousevat arvoon arvaamattomaan. Ne on helppo ja kevyt kuljettaa, sulkeutuvat tiiviisti eivätkä mene rikki.

“Karhuviini” on löytö piknikviltille

Chileläiset Winemalia-viinit tuotetaan kestävällä ja viinitilojen luontoa kunnioittavalla tavalla ja ne kantavatkin Sustainable Wine of Chile -sertifikaattia.

Hanapakkauksessa saatava Winemalia White Bear Blend on todellinen piknikin moniottelija, sillä se sopii niin kala- ja äyriäisruokien ja kanan kuin salaattien ja kasvisruokienkin juomapariksi. Viinilehti luonnehtii viiniä laadukkaaksi ja hyvin tehdyksi löydöksi.

“Karhuviiniä” saa myös kätevässä 50 cl kartonkitölkissä, josta saa mukavasti pari kaatoa kahden ihmisen piknikille.

Makea valkoviini hanapakkauksessa

Hanapakkauksissa eli kavereiden kesken viinitonkissa on melko rajattu valikoima, mitä tulee makeisiin ja puolimakeisiin viineihin. Moselland Riesling Kabinett on erinomainen vaihtoehto tässä kategoriassa.

Rieslingin tapaan se on melko matala-alkoholinen vain 7,5 tilavuusprosentilla, joten se sopii erinomaisesti koko päivän mittaiselle piknikille.

Puolimakean ja pirteän hedelmäisen makumaailmansa ansiosta Moselland Riesling Kabinett sopii hyvin esimerkiksi aasialaisen ja hieman maustetumman ruoan kumppaniksi. Voit siis varmistua, että vieraat pysyvät lämpimänä viileämmässäkin säässä tarjoilemalla reippaasti maustettuja, jopa chilisiä piknikherkkuja, ja kaatamalla lasiin tätä erinomaista seurustelurieslingiä.

Gato Negro -hanapakkaukset joka makuun

Suomen suosituimman kissaperheen valikoima ei vappupiknikilläkään jätä pulaan. Gato Negron hanapakkauksista löytyy herukkainen Rosé, mehevä ja hilloinen Red Blend, pirteä ja hedelmäinen Chardonnay, runsas ja tumman marjainen Cabernet Sauvignon sekä vivahteikas ja ryhdikäs Sauvignon Blanc.

Jos olette esimerkiksi järjestämässä ystävien kanssa suuren, nyyttikestityyppisen yhteispiknikin, kannattaa varata useita eri viinejä eri mieltymyksille ja ruokalajeille.

Suuren viinivalikoiman nyyttäreiden lopuksi on hauskaa järjestää käänteisnyyttärit: jos tonkat eivät ole tyhjentyneet, kukin saa vuorollaan valita hanapakkauksista suosikkinsa kotiin vietäväksi.

Kun vähän on tarpeeksi: muista pikkutölkit ja matala-alkoholiset viinit

Pienemmän porukan piknikille kannattaa napata mukaan näppärä pikkutölkki viiniä. Jo aiemmin mainituista Gato Negroista litran kartonkitölkissä saa Cabernet Sauvignonin ja Shirazin mutkatonta ja helposti lähestyttävää blendiä, sekä Suomen myydyintä valkoviiniä, Gato Negro Cabernet Sauvignonia.

Festivo Riesling on puolimakea, hauska viini, jonka kartonkitölkki ilahduttaa piknikillä Paola Suhosen suunnittelemalla kepeällä lintukuosilla.

Vielä pienempään janoon palvelevat Santa Helenan Chardonnay ja Cabernet Sauvignon, jotka myydään 50 cl pikkutetroissa. Erinomainen valinta yhden tai kahden piknikkaajan tarpeisiin.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!