Nyt herkutellaan marja- ja omenasadolla hyvien viinien kera

Limeposse ja marinoidut marjat -jälkiruoka.
30.07.2022

Marjoille ja hedelmille hedelmäistä viiniä

Makoisa marja- ja hedelmäsato kypsyy parhaillaan metsän siimeksessä ja kotipihojen puutarhoissa. Luonnon antimia on ihana nauttia sellaisenaan, mutta hyviltä ne maistuvat myös leivonnaisina sekä erilaisina jälkiruokina.  

Marjojen ja hedelmien sekä niistä tehtyjen makeiden jälkiruokien kanssa maistuvat yleisesti ottaen paitsi makeat jälkiruokaviinit, myös kuohuviinit ja samppanja sekä keveät, hedelmäiset ja hapokkaat Riesling-viinit. Makean kanssa viiniksikin kannattaa valita makeampaa, sillä kuiva viini maistuu helposti makeiden kanssa kovalta, jopa teräksiseltä. Viinissä oleva hapokkuus puolestaan keventää esimerkiksi marjapiirakoiden rasvaisuuden tuntua. 

Näillä resepteillä ja viinisuosituksilla loihdit satokauden parhaista antimista ihania makuelämyksiä loppukesän herkutteluhetkiin, venetsialaisiin ja muihin juhliin.

Raikkaille marjoille kuohuvaa tai makeaa 

Raikkaiden marjojen seurassa maistuvat kotimaiset marjaviinit sekä hieman makeampi kuohuviini ja samppanja. Myös makeampi Riesling-viini kuten saksalainen Moselland Ars Vitis Riesling on hyvä valinta raikkaille marjajälkiruoille. Limeposset on helppo kesäinen jälkiruoka, johon voit valita mieleisiäsi juuri parhaimmillaan olevia marjoja. Jälkkärin juju on marinoidut marjat. Tyylikäs jälkiruoka myös juhlavammalle aterialle kera puolikuivan G.H. Mumm Demi-Sec -samppanjan.

Mustikka- ja omenapiirakalle makeampi valkoviini

Loppukesän omenaisten ja mustikkaisten piirakoiden seuraan suosittelemme makeaa Gato Negron Sweet Moscatoa tai puolikuivaa Gisselbrecht Gewürztramier Tradition -valkoviiniä, joiden makeus, hapokkuus ja aromit sointuvat harmonisesti yhteen hedelmäisten makujen kanssa. Tämän piirakan ohje on superhelppo ja voit tehdä siitä täytettä vaihtamalla sekä mustikkapiirakkaa että omenapiirakkaa. Tiesithän muuten, että jos haluamaasi viiniä ei löydy Alkon lähimyymälästäsi, voit tilata sen sinne näppärästi Alkon verkkokaupasta juoman omalta sivulta?

Suklaa ja marjat rakastavat makeampaa punaviiniä

Tuoreet marjat ovat myös mainio pari suklaisten jälkiruokien kanssa. Tällöin voi viiniksi valita esimerkiksi makeamman punaviinin tai portviinin. Whatever makes you happy -suklaavanukkaan teet tummasta suklaasta ja marjoiksi valitset omat suosikkisi. Myös tämän jälkiruoan voit tehdä hyvissä ajoin ennen h-hetkeä. Kokeilen suklaavanukkaan seurassa pehmeitä ja hedelmäisiä punaviinejä kuten Castillo de Molinan uutta Gran Reserva Appassimento Style tai 9 Lives Reserve Apasionado. Nämä italialaistyyppiset viinit löydät Alkossa Chile-hyllystä. 

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!