Isänpäivän lahjavinkki: Makumatka - saksalaiset viinit suomalaisessa ruokapöydässä

Saksan viinit ja suomalainen ruoka ovat pääosassa Heikki ja Eeva Remeksen uusimmassa viini- ja ruokakirjassa. Makumatka – saksalaiset viinit suomalaisessa ruokapöydässä kokonaisuus on nautinnollisimmillaan kun viinit ja ruoka kohtaavat niitä arvostavien ihmisten kanssa, ensin keittiössä lieden ääressä ruokien teon yhteydessä ja sitten ruokapöydässä toistensa seurasta nauttien.

Osta kirja isänpäivälahjaksi alennettuun hintaan Juomavinkin alennuskoodilla.

Kirjassa mennään viinit edellä ja lukijan on mahdollista tutustua tiiviin syventävästä Saksan viinimaailmaan ja sen tuoksujen sekä makujen saloihin. Kirjan luvut taustoittavat lyhyesti Saksan viinikulttuuria, viinialueita, niiden ilmasto-olosuhteita ja maaperää, viinirypäleitä ja viinejä. Jokaisen viinialueen yhteyteen on liitetty kolme ruokakokonaisuutta. Niissä suomalaisia makuja korostaviin ruokakokonaisuuksiin haetaan yhdistäviä makuelementtejä alueiden saksalaisista viineistä.

Heikki Remes, viinimies, on harrastanut rypälepohjaisia viinejä jo yli 40 vuotta. Hän haluaa tutustuttaa viineistä kiinnostuneita ihmisiä viinimaailmaan, ja sen tuoksujen sekä makujen saloihin. Heikille viinit ja ruoka ovat aina lähellä sydäntä.

Eeva ja Heikki Remekselle lähialueen luonnonmukaiset, puhtaat perusraaka-aineet ovat ruoanlaiton ensisijainen lähtökohta. Heidän ruoanlaittonsa pohjautuu suomalaiseen makumaailmaan soveltuviin selkeisiin, yksikertaisia makuja korostaviin ruokakokonaisuuksiin. Makujen harmoniaa haetaan hillityllä maustamisella ja ruoan tasapainoa keveillä raaka-ainevaihtoehdoilla. Myös ruokien esillepano ja esteettisyys ovat oleellinen osa ruokailua. Parhaimmillaan tila on täynnä tuoksuja, ruokailuvälineiden kilinää ja iloista puheen sorinaa.

Eeva ja Heikki Remes ovat tehneet ruoka- ja viinijuttuja hyvien viinien ja ruokien ystäville ensin lehtiin kirjoittaen ja sitten kirjoiksi työstäen. Tavoitteena on tarjota vastauksia ikuiseen kysymykseen siitä, mikä viini sopii minkäkin ruoan kanssa. Ruoat he ovat valmistaneet yhdessä, Eevan vastatessa esillepanosta sekä kuvauksista ja Heikin keskittyessä viineihin sekä jutun sanalliseen sisältöön.

Kirjan on taittanut Ossi Wallius. Kirja on tarkoitettu käyttökirjaksi keittiöön, jonka vuoksi se on erinomainen lahja viineistä ja ruuista kiinnostuneelle isälle.

Osta kirja alennettuun hintaan isälle

Kun tilaat Makumatka - saksalaiset viinit suomalaisessa ruokapöydässä -kirjan suoraan Viinimieheltä sähköpostitse viinimies@viinimies.com, ja mainitset Juomavinkki, saat kirjasta 10 % alennuksen. Kirjan alennettu hinta on 22,50 euroa (ovh 25 euroa). Maksu suoritetaan sähköpostitse tulevalla tilisiirrolla, ja maksun jälkeen saat tilaamasi kirjan postitse kirjeenä.

Lahjakirjan kanssa isälle kannattaa viedä pullo kirjassa esiintyvää saksalaista viiniä:

Moselland Riesling Trocken
Hinta Alkossa: 8,98 €

Moselland Rieslin Kabinett
Hinta Alkossa: 8,99 €

Moselland Ars Vitis Riesling
Hinta Alkossa: 10,98 €

Kuvat: Heikki Remes
www.viinimies.com

Tilaa uusimmat artikkelit sähköpostiisi