Rakkaustarinoita Chilestä - kolmiosainen tv-sarja Livillä ja Ruudussa

Rakkaustarinoita Chile on kolmiosainen tv-sarja, joka on syntynyt suomalaisten yhteisestä rakkaudesta Chileen ja chileläisiin viineihin. Chilen viinejä on nähty Alkossa jo vuosikymmenien ajan, ja niiden suosio on ollut huimaa. Eikä ihmekään. Nämä pehmeät ja mehevän hedelmäiset viinit on kuin luotu suomalaiseen makuun.

Sarjassa suomalais-chileläiset pariskunnat kertovat koskettavan henkilökohtaiset kokemuksensa, kuinka kaksi eri kulttuuria on sovitettu yhteen. Sarjan juontaa chileläistaustainen Diandra Flores.

Monipuolinen valikoima ympäristöystävällisiä viinejä

Chile on pitkä ja monipuolinen maa ja sen viinivalikoima on laaja. Maan monipuolisuus antaa edellytykset erityylisten viinien valmistukseen. Suosituimpien rypälelajikkeiden joukkoon lukeutuvat punaviineistä Cabernet Sauvignon ja kevyempi Pinot Noir, valkoviineistä Sauvignon Blanc ja Chardonnay.

Chilen kuiva ilmasto on taannut sen, ettei kasvitauteja juuri ole ja näin ollen chileläisessä viinintuotannossa ei käytetä juurikaan torjunta-aineita. Chilen viinit tulevat kaukaa, mutta täyden merikontillisen tuonti Atlantin yli on hyvinkin ympäristöystävällistä.

Castillo de Molinan viinivalikoima Suomessa

Rakkaustarinoita Chile -sarja on tehty yhteistyössä chileläisten viinintuottajien ja chileläisiä viinejä Suomeen maahantuovien yritysten kesken. Yksi mukana olevista viineistä on Castillo de Molina, joka oli Viña San Pedron ensimmäinen premium-viinisarja, omistautuen laatuun ja innovaatioihin. Tänä päivänä Castillo de Molina on saavuttanut näkyvän aseman maailmalla Chilen parhaiden viinien joukossa. Heidän visionsa on etsiä juuri oikeaa kasvupaikkaa jokaiselle rypälelajikkeelle ja näin tuoda jokaisen rypäleen parhaat ominaisuudet esille. Casablancasta tulee parhaat Chardonnayt ja viileästä Elquin laaksosta herkullisin Sauvignon Blanc, kun taas Rapelin laaksossa viljellään parhaat Cabernet Sauvignon -rypäleet ja Curicón laakson viileillä tasangoilla tehdään upeaa Pinot Noir -viiniä.

Castillo de Molinan laatuviinit ovat voittaneet monia kansainvälisiä palkintoja, mutta menestystä on tullut rutkasti myös Suomessa. Castillo de Molina on ainoa viinibrändi, joka on voittanut Vuoden Viinit -kilpailun sekä puna- että valkoviinillä (Pinot Noir vuonna 2014 ja Sauvignon Blanc vuonna 2016). Lisäksi Castillo de Molina on ainoa chileläinen viinibrändi, joka on voittanut Vuoden Viinit -kilpailun sen 20-vuotisen historian aikana. Viimeisin voitto on Castillo de Molina Reserva Sauvignon Blanc -valkoviinin kultamitali omassa sarjassaan Vuoden Viinit 2020 -kilpailussa.

Voit tutustua Castillo de Molinan Suomen viinivalikoimaan tästä linkistä.

Castillo de Molinan monipuoliset ruokaviinit

Castillo de Molinan monipuoliset ruokaviinit

Castillo de Molina Reserva Sauvignon Blanc ja Castillo de Molina Reserva Pinot Noir ovat molemmat menestyneet muun muassa Vuoden Viinit -kisassa.

Vastuullinen viinintuottaja

Viña San Pedro Tarapacá eli VSPT Wine Group, johon Castillo de Molina kuuluu, on jo pitkään noudattanut ympäristöystävällisiä käytäntöjä, joiden tarkoituksena on edistää kestävää kehitystä. Samalla viinitalo panostaa myös sosiaaliseen vastuuseen, joka kattaa työntekijät ja heidän perheensä sekä yhteisöt, joiden alueilla VSPT viljelee. Yrityksen 360° Sustainable -ohjelma jakautuu neljään osaan, pitäen sisällään ympäristön, vesihuollon, sosiaaliset sitoumukset ja laadun. Jokainen osa-alue sisältää laajan joukon toimintoja, joilla pyritään parantamaan mm. energian- ja vedenkulutusta, luonnon monimuotoisuutta, omavaraista energiantuotantoa, ihmisten hyvinvointia ja kehitystä sekä tuotteen laatua.

VSPT Wine Group's Sustainability Video

Rakkaustarinoita Chile - koskettavia suomalais-chileläisiä tarinoita

Katso sarja Liviltä torstaisin 25.6. ja 2.7. ja 9.7. klo 22.00 sekä lauantaisin 27.6. ja 4.7. ja 11.7. illan elokuvan jälkeen.

Voit myös katsoa kaikki jaksot Ruudusta.

Diandra Flores juontaa Rakkaustarinoita Chile -sarjan

Diandra Flores juontaa Rakkaustarinoita Chile -sarjan.

Tilaa uusimmat artikkelit sähköpostiisi