Täydet viisi tähteä Viinilehdeltä: Gisselbrecht Grand Cru Muenchberg Riesling

Täydet viisi tähteä Viinilehdeltä: Gisselbrecht Grand Cru Muenchberg Riesling
Gisselbrecht Grand Cru Muenchberg Riesling on ansaitusti saanut Viinilehdeltä täydet viisi tähteä.
05.06.2023

Tyylikäs huippuviini, luonteikas viini ja edullinen ostos. Näin Viinilehden viiniasiantuntijat arvioivat laadukkaan Alsacen alueelta olevan Gisselbrechtin viinitalon lippulaivarieslingiä, Gisselbrecht Grand Cru Muenchberg Riesling -valkoviiniä.

Viini on ansaitusti saanut Viinilehdeltä täydet viisi tähteä.

Gisselbrechtin perheyhtiö on tuottanut viinejä Alsacen alueella jo 1800-luvulta lähtien. Tänä päivänä talo omistaa 17 hehtaaria tarhoja, jotka sijaitsevat kuvankauniin pienen kylän, Dambach-La-Villen ympäristössä. Muenchberg-nimi tulee Elsasin murteesta ja tarkoittaa munkkien mäkeä. Munkit ovat valmistaneet alueella viinejä nimenomaan Riesling-rypäleestä jo 1300-luvulta saakka.

Rypäleet tähän tyylikkääseen Riesling-viiniin poimitaan käsin Muenchbergin tarhoilta, jotka sijaitsevat 10 kilometrin päässä Dambach-la-Villen kylästä. Maaperä on volkaaninen ja tuottaa upean mineraalisia Riesling-viinejä. Viini on kypsynyt kahdeksan kuukautta terätankeissa ja puoli vuotta pulloissa.

Viinin voi juoda heti, mutta sitä voi varastoida noin viisi vuotta. Suositustarjoilulämpötila on 12 astetta.

Ruokasuositukset

Kuiva, suoraselkäisen hapokas ja tyylikkään mineraalinen viini kestää ruokapöydässä voimakkaampiakin makuja. Tämän rieslingin voi avata esimerkiksi teriyaki-marinoitujen ja grillattujen lohimedaljonkien seuraan tai vaaleiden liharuokien kumppaniksi. Kokeile myös mausteisten kasvisruokien kanssa.

Omassa arviossaan Viinilehti suosittelee viinin seuraan runsaampia kalaruokia ja äyriäisiä. Siis täydellinen viini rapujuhlaan. 

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!