Viinivieraissa-podcastissa keskustellaan ja maistellaan viinejä kiinnostavassa seurassa

Viinivieraissa on Juomavinkki.fi -sivuston podcast-sarja, jossa nimensä mukaisesti sekä keskustellaan viineistä että maistellaan viinejä mielenkiintoisten vieraiden kanssa. Nappaa Anni Hautalan vinkit juhlaviinien valintaan, ota oppia, miten Sami Kuronen saa arkiruokailustakin kaunista ja kuuntele, missä hetkissä JVG:n artistit valitsevat pullon Mumm-samppanjaa. Inspiroidu lisäksi tämän hetken kuumimpien viini- ja cocktailtrendien parissa ja valmista kotona Zonin Prosecco -cocktail Janni Hussin tyyliin.

Podcast-sarjan juontaa ruokatoimittaja ja viininystävä, Savusuolaa-blogin Janica Brander.

Viinivieraissa-podcastissa on kuusi jaksoa. Jokaisessa jaksossa on oma teemansa ja teemaan sopiva mielenkiintoinen vieras.

Viinivieraissa-podcastin jaksot ovat kuunneltavissa Juomavinkki.fi/viinivieraissa -sivulla ja Suplassa.

Seuraa myös Juomavinkin Instagramia @Juomavinkki.

Jakso 1
Viinivieraissa Anni Hautala ja juhlien viinivalinnat

Median moniosaaja Anni Hautala on saapunut Viinivieraisiin pohtimaan sitä iänikuista ongelmaa, millainen viini kannattaa valita mihinkin juhlaan, ja mikä määrä viiniä on sopiva määrä. Annin suosikki Jacob’s Creek Le Petit Rosé toimii monipuolisten ruokatarjoilujen kanssa sekä sellaisenaan maljajuomana, mutta mitä muita viinejä eri juhliin voisi laittaa tarjolle? Entä miten juhlajärjestelyjä helpotetaan niin, että itse emäntä ja isäntäkin voivat keskittyä juhlaan stressaamatta. Viinivieraissa päivitetään samalla muun muassa Anni Hautalan matkasuunnitelmat sekä cv.

Kuuntele jakso täällä tai Suplassa.

Viinivieraissa podcast Anni Hautala

Jakso 2
Viinivieraissa Hannan Soppa -Hanna ja viinimaailman trendit

Mikä trendi mahtaa olla Risukka, miten viini on tai ei ole vegaaneille sopivaa, ja mitä metsuriseksuaali Pekka sanoo seitankinkusta? Tämän hetken viinitrendeistä Viinivieraisiin saapui keskustelemaan vastuullisista ja ekologisista valinnoistaan tunnettu ruokakirjailija ja Hannan Soppa -bloggaaja, Hanna Hurtta. Vastuullisuus ja ekologisuus ovatkin viinimaailman tämän hetken kuumimpia trendejä. Kuuntele myös, miltä maistuu uusi ruokakaupoissa myytävä, 5,5 % alkoholia sisältävä Gato Negro Red Blend 5,5% -punaviini, ja millaisten ruokien pariksi se voisi sopia.

Kuuntele jakso täällä tai Suplassa.

Viinivieraissa-podcast: Hanna Hurtta

Jakso 3
Viinivieraissa Sami Kuronen ja viinien ja ruokien yhdistely

Tuore ruokakirjailija sekä tv- ja radiopersoona Sami Kuronen keskustelee Viinivieraissa kotikokkailusta sekä siitä, miten kotikokki pääsee helpoimmin alkuun viinien ja ruokien yhdistelyssä. Sami ja hänen keittiömestariveljensä ovat suunnitelleet chileläisille Castillo de Molinan viineille reseptiikkaa, ja Viinivieraissa maistellaankin laadukas ja monipuolinen Castillo de Molina Reserva Sauvignon Blanc. Mitä ruokaa Sami tarjoilisi viinin kanssa? Entä miten ihmeessä hän saa arkiruuastakin kaunista? Mikä mahtaakaan olla Samin rakkausrisoton salaisuus?

Kuuntele jakso julkaisun jälkeen täällä tai Suplassa.

Viinivieraissa-podcast: Sami Kuronen

Jakso 4
Viinivieraissa Aamukahvilla-Henriikka ja Kahlúa-kahvicocktailit

Kahvicocktailit ovat maailmalla niin trendikkäitä, että esimerkiksi Australiassa Kahlúa Espresso Martini on jouduttu sadoissa baareissa laittamaan tarjoiltavaksi hanasta, jotta baarimikot ehtivät tarjoilla sitä riittävän nopeasti. Aamukahvilla-blogin Henriikka on Viinivieraissa keskustelemassa siitä, miten kahvicocktailkulttuuri on Suomessa muuttumassa makeista ja kuumista drinkeistä raikkaisiin, kylmiin cocktaileihin.

Henriikka ja Janica ottavat podcastissa Kahlúa Espresso Martini -sheikkauskisan, ja demonstroivat, kuinka tämän herkullisen ja maailmalla niin trendikkään cocktailin saa helposti valmistettua myös kotioloissa. Kuuntele myös muita ideoita kotibaariin.

Kuuntele jakso julkaisun jälkeen täällä tai Suplassa.

Viinivieraissa-podcast: Aamukahvilla -Henriikka

Jakso 5
Viinivieraissa Janni Hussi ja Zonin Prosecco

Janni Hussi on juuri palannut Italiasta viinimatkalta ja saapuu tuoreeltaan Viinivieraisiin keskustelemaan kuin salamana supersuosioon nousseesta italialaisesta kuohuviinistä Zonin Proseccosta, matkakokemuksia unohtamatta.

Tällä hetkellä joka kolmas Alkossa myyty kuohuviini on Proseccoa ja siitä on tullut jo lähes yhtä suosittu kuohuviini kuin perinteikkäästä espanjalaisesta Cavasta. Monipuolinen Zonin Prosecco soveltuu myös drinkkeihin. Mikähän mahtaa olla Janni Hussin suosikkitapa nauttia Zonin Proseccoa?

Kuuntele jakso julkaisun jälkeen täällä tai Suplassa.

Viinivieraissa-podcast: Janni Hussi

Jakso 6
Viinivieraissa JVG ja G.H. Mumm -samppanja

Yksi tämän hetken Suomen suosituimmista tähtiartistikaksikoista valitsi kesäkiertueensa juhlajuomaksi G.H. Mumm -samppanjan, eikä suotta. Nyt JVG on Viinivieraissa jutustelemassa samppanjasta kuin myös siitä, miksi juuri Mumm-samppanja oli heidän valintansa kesäkiertueen kumppaniksi. Mitkä mahtavat olla ne muut hetket, jolloin JVG valitsee samppanjan? Kenet Jare kutsuu jatkossa joulupöytäänsä? Entä mitä Ville valitsisi tarjottavaksi Mumm-samppanjan kera?

Kuuntele jakso julkaisun jälkeen täällä tai Suplassa.

Viinivieraissa-podcast: JVG

Tilaa Juomavinkin uutiskirje sivun alalaidasta, ja saat tiedon suoraan sähköpostiisi, kun jakso julkaistaan. Seuraa myös Juomavinkin Instagramia @Juomavinkki.

Tilaa uusimmat artikkelit sähköpostiisi