Santa Helenan hanapakkaukset pukeutuvat kestäviin, ympäristöystävällisiin kasseihin

Santa Helenan hanapakkausviinit ympäristöystävällisissä lahjakasseissa.
04.11.2020

Santa Helenan hanapakkaukset ovat pukeutuneet kestävään, uusiutuvaan ja kierrätettävään, ympäristöystävälliseen Paptic-kassiin. Kätevä ja kestävä kassi on biopohjaista materiaalia, jonka tarkoituksena on vähentää maailmanlaajuista muoviroskan ja mikromuovin ongelmaa.

Santa Helena Varietal Merlot ja Santa Helena Varietal Chardonnay -hanapakkaukset Paptic-kasseissa saatavilla nyt Alkosta!

Paptic on suomalainen innovaatio

Suomalaisessa Paptic-materiaalissa yhdistyvät paperin uusiutuvuus ja muovin monikäyttöisyys. Materiaali on muovia vahvempaa, se kestää vettä ja taittelua pysyen siistinä, ja se on miellyttävän tuntuinen kosketeltaessa. Paptic on lähtenyt selättämään maailmanlaajuista muoviroskan ja mikromuovin ongelmaa. Tätä yhtiön sellusta valmistamaa uutta biopohjaista materiaalia voidaan käyttää esimerkiksi kestävien ostoskassien raaka-aineena. Papticin materiaalista tehdyt kassit ja pakkaukset ovat kierrätettäviä ja biohajoavia, ja niiden valmistus onnistuu olemassa olevilla paperikoneilla pienen tuunauksen jälkeen.

Merten muovijätteet huolenaiheena

Meriin on vuosikymmenten saatossa kiihtyvällä nopeudella kertynyt valtavia määriä muovijätettä. Tämä on saanut useat valtiot rajoittamaan lainsäädännön avulla muovikassien kulutusta ja kannustamaan vaihtoehtoisten ratkaisujen käyttöönottoa. Muun muassa EU on asettanut niiden käyttöä rajoittavan direktiivin. Muovi on halpa, kevyt ja monikäyttöinen materiaali, jonka korvaaminen on vaikeaa. Paperikassit eivät monissa tilanteissa ole kestävä vaihtoehto mm. rajallisen uudelleenkäytettävyyden takia.

Papticin materiaali ongelman ratkaisijana: Uusiutuva, kestävä ja kierrätettävä materiaali, joka korvaa paperia ja muovia

Paptic on kehittänyt materiaalin, joka on tuntumaltaan tekstiilimäinen, valmistetaan kuin paperi ja on jalostettavuutensa suhteen kuin muovi. Sen pääraaka-aine on selluloosakuitu ja sitä voi valmistaa vanhoilla paperikoneilla teknologiamuutoksen jälkeen. Näin syntyvää uusiutuvaa materiaalia voidaan hyödyntää ostoskassien lisäksi esimerkiksi joustopakkauksissa ja verkkokaupan lähetyskuorissa. Paptic-materiaalista valmistettua kassia voi käyttää useamman kerran, mikä pienentää sen hiilijalanjälkeä. Lisäksi sen voi kierrättää osana kartonkijätteen kierrätystä. Myös käytöstä poistuville massiivisille vanhoille paperikoneille syntyy uusi käyttötarkoitus.

Kuva: Marita Eriksson, My Bliss Ktchn

Santa Helena Varietal Merlot

Täyteläinen, keskitanniininen, karpaloinen, tumman kirsikkainen, mansikkainen, kevyen herukkainen, hennon paprikainen

Santa Helena Varietal Chardonnay

Kuiva, hapokas, sitruksinen, kypsän päärynäinen, keltaluumuinen, hennon yrttinen.

 

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!