Sunnuntairisoton pelastaja löytyy kaupan hyllyltä

Santa Helenan matala-alkoholiset viinitetrat.
09.11.2022

Matala-alkoholisena ruokakaupasta

Joskus arjen kiireet yllättävät ja pitkäripainen onkin kiinni, kun olisi aika hankkia viiniä illanistujaisiin tai risottoon. Silloin K-ruokakaupoissa myytävät matala-alkoholiset Santa Helena -viinit astuvat apuun.

Chileläisen Santa Helenan näppärät puolen litran tetrapakkaukset ovat kätevä höyste viikonlopun kokkailuhetkiin. Lisäksi kevyet tetrat pakkaa helposti mukaan mökille, piknikille tai vaikka veneeseen.

Matala-alkoholiset Santa Helena 5,5 %  -viinit löytyvät Keskon päivittäistavarakaupoista oluthyllyjen tuntumasta omasta viinihyllystään. Juomat valmistetaan viinistä, josta ainoastaan poistetaan alkoholi osittain – niissä ei siis ole lisättyä vettä eikä keinotekoisia aromeja. Sokeria niissä on 15 grammaa litrassa. 

Santa Helena White Blend 5,5 % on kahden rypäleen, Chardonnayn ja Sauvignon Blancin  sekoitus. Värissä on syvä, viehättävä kullan sävy. Vaikka tuoksu on mieto, mehumaisuus loistaa poissaolollaan. Maku kannattelee itseään lauantai-illan nautiskelujuomana, joten jos ehdit lauantaina ostoksille vasta kuuden jälkeen, kannattaa suunnata suoraan ruokakaupan viinihyllylle. Viini toimii myös erinomaisesti risotossa, jossa viinin alkoholi kiehutetaan joka tapauksessa pois.

Santa Helena Red Blend 5,5% on Cabernet Sauvignonin, Carmeneren ja Syrah’n sekoitus. Tuoksussa on havaittavissa mansikkaa, kukkaisuutta, tammea ja vaniljaa. Maku on keskitäyteläinen ja pehmeä. Viini sopii mietojen juustojen sekä pehmeiden, kermaisten patojen ja pastojen rinnalle, tai ihan vain sellaisenaan nautittavaksi.

Santa Helena viinitetrassa myös Alkossa

Jos matala-alkoholinen viini ei ole sinun juttusi, löytyvät Santa Helenan näppärät 50 cl:n tetrat myös Alkosta. Alkoholia näissä Santa Helena Varietal -sarjan viineissä on 13 %. 

Santa Helena Cabernet Sauvignon on monikäyttöinen punaviini, jota suosittelemme punaisen lihan, possun, erilaisten pataruokien sekä tuhdimpien pasta-aterioiden kanssa. Se on mainio valinta sellaisenaan myös seurusteluviiniksi. 

Santa Helena Chardonnay on pirteä ja hedelmäinen valkoviini ja maultaan kuiva. Suosittelemme sitä kalaruokien viiniksi sekä kana- ja kasvisruokien seuraan. 

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!