Syksyn riistaviinit

Syksyn riistaviinit Jacob's Creek Double Barrel Shiraz, Castillo de Molina Reserva Cabernet Sauvignon ja Masseria Altemura Sasseo
03.09.2021

Riistaruoissa on oma vahva ja valloittava luonteensa. Niiden ohessa nautittujen viinien onkin kannettava itsensä hyvin, jotta ateria pääsee parhaiten oikeuksiinsa. Esittelemme nyt riistaherkkujen ystäville muutamia tutustumisen arvoisia ja riistan kanssa hyvin yhteen sopivia viinejä.

Jacob's Creek Double Barrel Shiraz Australiasta

Riistaruoat ovat kuin luotuja tälle juotavalle, minkä ymmärtää hyvin viiniä siemaillessaan. Jacob's Creek Double Barrel Shirazissa on monitahoista luonnetta, jonka syntymisessä valmistustavalla on oma roolinsa: kypsytys tapahtuu viinitynnyreiden lisäksi viskitynnyreissä. Viini teki vaikutuksen Vuoden Viinit 2021 -kilpailussa, jossa se palkittiin pronssimitalilla. Täyteläinen, mausteinen ja luonteeltaan tumma punaviini asettuu hienosti osaksi syksyn hämärtyvien iltojen ja riistapöytien tunnelmaa.

Castillo de Molina Reserva Cabernet Sauvignon Chilestä

Tämä viini viihtyy jotakuinkin kaikkien liharuokien seurassa mainiosti. Riista ei tee poikkeusta sääntöön – Castillo de Molina Reserva Cabernet Sauvignon on riistaruokien juotavana kerrassaan herkullinen siemailtava. Keskitäyteläisenä, raikkaan hedelmäisenä ja mehevän mustaherukkaisena se kruunaa riistaillallisen. Viini on tarjolla 75 cl lasipullon lisäksi myös suuremmalle seurueelle sopivassa kolmen litran hanapakkauksessa. Laatuviini on moneen kertaan kansainvälisissä viinikilpailuissa palkittu ja menestynyt myös Suomessa Vuoden Viinit -kilpailuissa. Vuoden Viinit 2016 -kilpailussa se voitti kultaa omassa sarjassaan ja tänä vuonna Vuoden Viinit 2021 -kilpailussa viini osallistui lajikesarjaan Cabernet Sauvignon, alle 13 euroa ja se palkittiin hopeamitalilla. 

Santa Helena Gran Reserva Cabernet Sauvignon Chilestä

Vuoden Viinit 2021 -kilpailussa lajikesarjassa Cabernet Sauvignon, hinta alle 13 euroa kultamitalilla palkittu Santa Helena Gran Reserva Cabernet Sauvignon on laatuviini, joka viihtyy aromikkaiden liharuokien, myös riistan, seurassa. Täyteläisen viinin rypäleet kerätään käsin Chilen Colchaguan laaksosta. Parhaiten tämän laatuviinin aromit tulevat esiin 18–20 asteisena tarjoiltuna. 

Pinot Noir -viinit loistavat riistalintujen seurassa

Riistalinnut ovat monen herkuttelijan suosikkeja. Pettämätön klassikkoyhdistelmä syntyy, kun niiden kanssa tuodaan pöytään Pinot Noir -rypäleistä valmistettuja viinejä. Riistalintujen aromit nousevat upeasti esiin näiden keskitäyteläisten, marjaisten ja hapokkaiden viinien myötä. Luonteikkaiden ominaisuuksiensa ansiosta Pinot Noir -rypäleistä valmistetut viinit ovatkin vakiinnuttaneet asemansa riistalintuaterioiden luotettuina punaviineinä. Suosittelemme kokeilemaan esimerkiksi Vuoden Viinit 2021 -kilpailussa kultaa voittanutta J. Meyer Pinot Noir Qualitätswein Pfalz -punaviiniä tai laadukkaita chileläisiä Pinot Noir -punaviinejä. 

Jälkiruokavinkki riista-aterian päätteeksi

Ihanat makeat jälkiruoat päättävät täydellisen riista-aterian. Helppo ja herkullinen vinkki riista-aterian jälkiruoaksi on muun muassa perisuomalainen leipäjuusto, joka valmistetaan uunissa ja tarjoillaan lakkojen sekä suomalaisen Lapponia Lakkaliköörin tai vaikkapa kuplivan suomalaisen Valkia Mustikkaisen kera. Täydellinen herkku on nopea valmistaa: paloittelet noin 50–75 g / ruokailija leipäjuustoa vuokaan ja maustat sen fariini- tai muscovadosokerilla. Herkku valmistuu 200 asteisessa uunissa vartissa. Myös hieman kohmeiset marjat kinuskikastikkeella sekä vaikkapa marjajäädyke lakoista tai mustikoista on ihana päätös herkulliselle aterialle. 

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!