Kutsu: Gisselbrecht Winemaker's Dinner ravintola Bassissa 5.2.2019

Turussa, Ravintola Bassissa järjestetään tiistaina 5.2.2019 viinintekijäillallinen. Illallisella mukana alsacelaisen Gisselbrecht -viinitalon Claude Gisselbrecht.

Tervetuloa viettämään iltaa hyvän ruuan ja upeiden viinien pariin!

Perheyritys arvostetulta Ranskan viinialueelta

Ranskan ja Saksan rajamaille jäävää Alsacea on vuosisatojen ajan riepoteltu kahden suurvallan välillä ja Alsace onkin kiehtova sekoitus ranskalaista ja saksalaista tunnelmaa, joka näkyy muun muassa paikallisessa kielessä sekä ruoka- ja viinikulttuurissa.

Itävallasta Ranskaan kotiutuneen Gisselbrechtin perheen tarina Alsacen viinintuotantoalueella alkaa 1600-luvulla. Vuonna 1936 perheyrityksen johdosta otti vastuun Willy Gisselbrecht, jota pidettiin omana aikanaan visionäärinä ja rohkeana miehenä. Willy Gisselbrecht teki päätöksen perheen tuottamien viinien itsenäisestä pullotuksesta ja myynnistä. Päätös oli oikea, sillä tänä päivänä Gisselbrecht on yksi maineikkaimmista viinintuottajista Alsacessa.

Gisselbrecht omistaa nykyisin 17 hehtaaria viinitarhoja Dambach-La-Ville -kylän ympäristössä. Perheen kruununjalokivi ovat grand cru -palstat Franksteinin tarhalla. Gisselbrechtin viineistä yli puolet menee vientiin ja maineikkaan viinitilan asiakkaita ovat yksityiset viiniharrastajat, korkeatasoiset ravintolat sekä viinikaupat. Dambach-La-Villessä sijaitsevalla Gisselbrechtin viinitilalla syntyy vuosittain noin miljoona pulloa viiniä.

Tänä päivänä Gisselbrechtin viinin valmistuksesta vastaa Philippe Gisselbrecht, joka on valmistunut viinintekijäksi Ranskan Burgundissa. Ennen asettumistaan töihin perheensä viinitilalle vuonna 1993, mies hankki työkokemusta Burgundista, Beaujolaisista ja Champagnesta. Viinifanaatikoksi ja väsymättömäksi työntekijäksi kuvailtu mies uskoo, että Alsacen salaisuus ovat lukuisat eri lajikkeet ja niiden viljely kullekin lajikkeelle parhaiten soveltuvalla palstalla.

Turkuun ja Bassiin saapuva Claude Gisselbrecht toimii perheyrityksen toimitusjohtajana ja vastaa viennistä. Veljensä Philippen tavoin hän on työskennellyt viinien parissa jo hyvin nuoresta ja satsaa viininviljelyssä enemmän laatuun kuin määrään.

Viinitasting ennen illallista:

Gisselbrecht Crémant Rosé

Gisselbrecht Tradition Sylvaner 2016

Gisselbrecht Tradition Riesling 2016

Gisselbrecht Tradition Muscat 2017

Gisselbrecht Trilogy 2017

*****

Winemaker’s Dinner menu

Amuse bouche

Curryvoissa paistettua kampasimpukkaa, kukkakaalia ja paahdettua meritryffeliä Islannista (L, G)
Viini: Gisselbrecht Blanc de Noirs Crémant d´Alsace Brut

Alkuruoka

Luomuhärkätartar, pikkelöityä punajuurta, raastettua kuningasosterisientä sekä hasselpähkinää (L, G, sis pähkinää)
Viini: Gisselbrecht Pinot Gris Tradition 2015

Pääruoka

Grillattua nieriää, perunablini, siianmätiä, sienisalaattia ja smetanaa (L, G)
Viini: Gisselbrecht Riesling Grand Cru Muenchberg 2015

Välijuusto

Kappelin juustolan sinihomejuustoa, Bassin pähkinäleipää ja kirsikkahilloketta (sis pähkinää)
Viini: Gisselbrecht Pinot Gris Grand Cru Frankstein 2015

Jälkiruoka

Lakkasorbettia, paahdettua valkosuklaata ja kennohunajaa (G)
Viini: Gisselbrecht Gewurztraminer Tradition 2016

*****

Aika:

tiistai 5.2.2019 klo 19

Hinta:

Illallinen viineineen 100 €/hlö (sisältää tastingin)

Ilmoittautumiset:

Varaa paikkasi ja osta illallinen Ravintola Bassin verkkokaupasta osoitteessa lahjakortti.bassi.fi.

Sijainti:

Ravintola Bassi
Läntinen Rantakatu 9, 2.kerros
20100 Turku

Tilaa uusimmat artikkelit sähköpostiisi