Suomen glögipääkaupunki Turku toivottaa glögirauhaa

Suomen glögipääkaupunki Turku toivottaa glögirauhaa
14.12.2018

Turku on itseoikeutetusti maamme glögipääkaupunki. Merkittävä osa suomalaisten nauttimasta sekä alkoholittomasta että alkoholipitoisesta glögistä valmistetaan legendaarisessa ”Marlin tehtaassa” Turun Artukaisissa. Tehtaan katon alla toimii tänä päivänä rinnakkain kaksi merkittävää varsinaissuomalaista työnantajaa, alkoholitalo Pernod Ricard Finland ja mehuja tuottava Eckes-Granini Finland.

Turun Juomatehtaalta tuotetaan vuosittain erilaisia glögituotteita yhteensä noin 3,2 miljoonaa litraa, joista noin 180 000 litraa on Pernod Ricard Finlandin alkoholipitoisia ja kolme miljoonaa litraa Eckes-Granini Finlandin alkoholittomia tuotteita. Suomalaisille glögit tuovat joulun ja tätä perinnettä vaalitaan tutuilla klassikoilla kuten Marli Perinteinen Glögi tai Tuike Punaviiniglögi Luomu.

Turku julisti lokakuussa glögikauden avatuksi ja toivottaa nyt kaikille glögirauhaa!

Glögirauhan julistus

Valkia Talvimustikalla pikkujoulut käyntiin

Satavuotiaan Suomen kunniaksi valmistettu kotimainen Valkia 100 kuohuviini on saanut tänä vuonna rinnalleen mustikkaisen glögin. Valkia Talvimustikkaa tähdittävät kotimaiset mustikat sekä joulunajan rakastetuimmat mausteet kuten kaneli, kardemumma ja pomeranssi.

Valkia Talvimustikka on täydellinen valinta pikkujouluihin ja sopii erinomaisesti alkumaljaksi sen raikkaan makunsa vuoksi. Sen hieman kevyempi makuprofiili tarjoaa mukavaa vaihtelua makeille glögeille ja se on parhaimmillaan normaalin glögin tavoin lämmitettynä, mutta myös kylmänä proseccolla pidennettynä kuohuviinilasista tarjoiltuna. Pienet sormisyötävät sopivat mainiosti kumppaniksi.

Valkia kunnioittaa ajanmukaisella tavalla perinteitä ja suomalaista osaamista. Kotimaiset marjat ovat viininvalmistuksessa ainutlaatuinen raaka-aine ja glögi onkin saanut makuinspiraationsa suomalaisesta lumoavasta mustikkametsästä. Valkia 100 kuohuviinin tapaan myös Valkia Talvimustikka valmistetaan Turussa, jossa on valmistettu kotimaisia viinituotteita koko itsenäisen Suomen taipaleen ajan.

Löydät Valkia Talvimustikan Alkon tilausvalikoimasta ja loihdit siitä helposti herkullisen alkudrinkin pikkujouluihin tai jouluaterialle.

Kuohuva Talvimustikka

4 cl Valkia Talvimustikka Glögiä
Zonin Proseccoa

Mittaa kuohuviinilasiin Valkia Talvimustikka Glögiä ja täytä lasi Zonin Proseccolla. Koristele esimerkiksi tähtianiksella. Nauti juomasta ja ystäviesi hymyilevästä seurasta.

Valkia Talvimustikka glögi

Lämpimän mausteisissa Tuike Glögeissä luomua ja vegaania

Raikkaasti uudistunut Tuike-sarja tarjoaa lämpimän kardemummaisia elämyksiä niin puna-, kuin roseeviininkin ystäville. Molemmissa Tuikkeissa on pohjalla espanjalaista luomuviiniä, jotka on viimeistelty ihaniksi glögeiksi herkullisin mausteuuttein.

Tuike Rosé Glögi on Alkon valikoiman ainoa roseeviinipohjainen glögi jo kolmatta vuotta peräkkäin ja vihdoin se on myös luomu. Viini-lehden vuoden 2016 parhaaksi uutuudeksi valitsema glögi on maultaan raikas ja kardemummainen. Se maistuu perinteiseen tapaan lämmitettynä, mutta myös kylmänä jäillä sekä pikkusuolaisten, juustojen ja kuivattujen hedelmien kanssa. Kivaa vaihtelua tuhdimmille ja enemmän alkoholia sisältäville glögeille ja sopii myös vegaaneille.

Tuike Luomu Punaviiniglögi on perinteinen punaviiniglögi. Se on Alkon valikoiman ainoa pikkupullossa myytävä glögi ja maistuu erityisesti tuttuja ja perinteisiä glögimakuja arvostaville. Pienen pullokokonsa ansiosta Tuike Luomu Punaviiniglögi on täydellinen glögi pieniin arjen nautintoihin tai romanttisiin kahdenkeskisiin hetkiin. Soppa365* suositteli kardemummaista glögiä 2017 vuoden arviossaan myös korvapuustifaneille.

Suositun tuotemerkin uusi punaviinipohjainen Tuike Glögi on matala-alkoholinen ja sen voi ostaa ruokakaupasta. Laadukkaan punaviinipohjan marjainen maku saa mausteisuutta perinteisistä glögimausteista ja on maultaan uskollinen sarjan muille glögituotteille eikä petä odotuksia. Tuike Glögin pakkaus tuikkii pakkasyön tähtiä ja virittää juojansa lempeään joulun tunnelmaan.

Laita tarjolle vaikka maistiaiset kaikkia Tuike Glögejä ja anna glögiseurueesi valita omat suosikkinsa.

Tuike Rosé Glögi Luomu

Makea, vähän hapokas, vadelmainen, kirsikkainen, kardemummainen, kevyen kanelinen. rosee.

Vegaani.

Tuike Luomu Punaviiniglögi

Punainen, kirsikkainen, metsämarjainen, kanelinen, kevyen kardemummainen

Tuike Glögi

Metsämarjainen, glögimausteinen, kanelinen, kevyen kardemummainen

*) https://www.soppa365.fi/artikkeli/artikkelit/juomat/yllatysvoittaja-soppa365-arvioi-alkoholilliset-glogit

Juhla Glögi suomalaisten kestosuosikki

Aidolla brandylla maustettu Juhla Glögi höyryää suomalaisten glögilaseissa vuodesta toiseen ja on tuttu näky Alkon tilastojen myydyimpänä väkeväviiniglöginä. Miellyttävän vahvan ja lämpimän maun salaisuus piilee paitsi aidossa brandyssa, myös aprikoosin ja kanelin vivahteissa. Juhla Glögi sopii erinomaisesti pienen happihyppelyn päälle lämmikkeeksi sekä hienostuneeksi aperitiiviksi aikuiseen makuun.

Juhla Glögin viimeistely etiketti lisää juhlavuuden tuntua ja näyttää arvokkaalta. Kaunis metallinhohtoinen vaakanauhake on saanut kaarevia muotoja ja tekstit on nostettu selkeämmin esille: Juhla Glögi on brandylla maustettu glögi.

Juhla Glögi

Meripihkanruskea, aprikoosinen, kevyen lakkamarjainen, brandyinen, hennon arrakkinen, glögimausteinen, lämmin.

Rokkaava Rocky Road sulattaa pahimmankin koviksen sydämen

Tämän vuoden perinteisiä rajoja rikkova uutuus Rocky Road Glögg on saanut makuinspiraationsa suositusta suklaisesta jälkiruokaherkusta – Rocky Roadista. Perinteisillä glögimausteilla maustettu punaviiniglögi saa jännittävää mielenkiintoa suolaisen ja makean makumaailman yhdistelmästä. Makea suklaa ja suolainen pähkinä viimeistellään suussa sulavilla vaahtokarkeilla. Erityisesti nuoremmille ja ennakkoluulottomille kuluttajille. Pikkujoulujen halutuin jälkiruokajuoma!

Rocky Road Glögg valmistetaan kaikkien Juomavinkin glögien tapaan Suomen glögipääkaupungissa Turussa – lämmöllä ja sydämellä suomalaisia jouluperinteitä kunnioittaen.

Rocky Road Glögg

Runsaanpunainen, kypsän marjainen, vaahtokarkkinen, pähkinäinen, kevyen suklainen, kanelinen, kardemummainen.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!