Gato Negro -tuoteperheen viinit ovat olleet Suomen suosituimpia jo yli 30 vuoden ajan. Rakastettua kissaviiniä saa nyt myös kevyempänä versiona, kun Gato Negro Red Blend 5,5% on saatavana päivittäistavarakaupoista.
Aito viini ilman aromiaineita
Gato Negro Red Blend 5,5% on maultaan luonteikas, mutta alkoholipitoisuudeltaan mieto laatuviini. Väriltään kauniin rubiininpunainen viini on kolmen rypäleen sekoitus, jossa on 65 prosenttia Cabernet Sauvignonia, 20 prosenttia Carmenerea ja 15 prosenttia Syrahia. Syvässä tuoksussa on mansikkaa, kukkaisuutta, tammea ja vaniljaa. Maku on keskitäyteläinen ja pehmeä, mikä tekee viinistä monikäyttöisen.
Viini täyttää laatutietoisen kuluttajan tarpeet, sillä se on valmistettu ainoastaan punaviinistä, josta alkoholi on osittain poistettu. Tuotteeseen ei ole lisätty vettä tai esimerkiksi keinotekoisia aromeja. Sokeria on 15 grammaa litrassa.
Patoihin, glögiin ja juustojen kaveriksi
Gato Negro Red Blend 5,5% sopii hyvin pihviviiniksi ja juustojen kanssa maisteltavaksi. Keskitäyteläinen punaviini sopii myös buffetiin, jossa on paljon erilaisia makuja. Vaikka tuotteen alkoholipitoisuus on matala, viini on aromaattinen ja oivallinen valinta vaikkapa mehevien pataruokien pariksi. Viiniä voi lorauttaa myös kastikkeeseen ja nauttia ruoan kanssa. Näin sama makumaailma toistuu lautasella ja lasissa. Tuote sopii myös sangrian pohjaksi, hehkuviiniin ja glögiin. Mausta lämmin viinidrinkki vaikkapa kanelilla, inkiväärillä, neilikalla ja appelsiininkuorella.
Myös punaviini ja suklaa on hemmotteleva yhdistelmä syysiltana. Gato Negro Red Blend 5,5% on mainio kumppani suklaalle sellaisenaan tai voit lisätä sitä hieman kaakaon joukkoon. Koristele viinikaakao kermavaahdolla ja suklaahipuilla.
Reseptivinkki:
Metsästäjänpata
n. 4-6:lle
800 g hirvenpaistia
n. 1 dl vehnäjauhoja
4 porkkanaa
2 sipulia
n. 300 g kantarelleja
3 laakerinlehteä
10 katajanmarjaa
5 dl lihalientä
3 dl Gato Negro Red Blend 5,5%
suolaa maun mukaan
mustapippuria maun mukaan
Paistoon:
voita
Koristeluun:
Timjamin oksia
1. Poista hirvenlihasta näkyvät kalvot ja leikkaa liha noin 5 x 5 cm paloiksi.
2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja paloittele porkkanat.
3. Kierittele lihakuutiot vehnäjauhoissa. Tarvitset sen verran vehnäjauhoja, että lihat peittyvät kevyesti jauhoihin.
4. Lämmitä paistinpannu kuumaksi. Sulata voi. Ruskista lihat pannulla erissä ja nosta ne sopivaan pataan.
5. Ruskista sipulit, porkkana ja kantarellit kevyesti voissa ja lisää ne sen jälkeen myös pataan.
6. Lisää pataan vielä laakerinlehdet, katajanmarjat, lihaliemi ja Gato Negro Red Blend 5,5%
7. Kuumenna pata kiehuvaksi ja laske sen jälkeen lämpötila keskilämmölle. Anna padan poreilla kannen alla peitettynä noin 1 h tai kunnes liha on mureaa.
8. Tarkista maku ja mausta tarpeen tullen suolalla ja mustapippurilla.
9. Koristele annokset timjamin oksilla.