Kuplivaa iloa syksyyn, Cava Hola! Brut Pink

Hola Cava Brut Pink
09.10.2018

Pimenevät syyspäivät houkuttelevat tunnelmallaan hyvän ruoan ja juoman pariin. Lasillinen kuplivaa tuo piristävää iloa syksyn keskelle ja kutsuu samalla ystävät saman pöydän ääreen, koska kukapa nyt kieltäytyisi lasillisesta pirskahtelevaa juomaa.

Tyylikäs espanjalainen uutuus Cava Hola! Brut Pink rosè on juuri sellainen juoma, jolla haluaa ilahduttaa ystäviäkin. Cava Hola! on niin ulkomuodoltaan kuin maultaankin ihastuttava rosè, jonka marjaisan monivivahteinen maku sekä kuivan ryhdikäs hapokkuus sopii tarjottavaksi monen ruoan kanssa.

Cava Hola! maistuu erinomaiselta niin suolaisten kuin makeidenkin suupalojen kera. Näin syksyllä tarjoan itse trendikkäälle espanjalaiselle makupariksi suolaisia suupaloja, tapaksia. Oma suosikkini tapaspöydässä on patatas bravas, Manchego- juusto hillolla, oliivit, hunajamantelit, erilaiset äyriäiset yrteillä, valkosipulilla ja chilillä maustettun. Chorizo-makkara, maalaisleipä ja mausteiset levitteet. Tapaksien kirjo on laaja, joten juoman rinnalle löytyy taatusti monta hyvää naposteltavaa.

Tapaspöytään saa runsautta ja jokaiselle jotain mieleistä, kun järjestää ystävien kanssa yhteiset nyyttärit, johon jokainen tuo yhden tai kaksi suosikki tapastaan. Jälkiruoaksi rosèn kaveriksi riittänee makeat hedelmät sekä marjat. Nautitaan syksyn tuomasta fiiliksestä, yhdessäolosta ja tietenkin ihanan makuisesta kuplivasta juomasta.

Patatas bravas, espanjalaiset tapasperunat

1 kg perunoita
1/2 dl oliiviöljyä
1 tl paprikajauhetta
1/2 tl savupaprikaa
suolaa oman maun mukaan

1. Sekoita oliiviöljy ja mausteet kulhossa.
2. Leikkaa pestyt perunat keskikokoisiksi lohkoiksi ja lisää perunat maustemarinadin sekaan.
3. Kaada perunat uunivuokaan ja kypsennä uunin keskitasolla 220 asteessa noin 25 minuuttia.
4. Tarjoile tomaattikastikkeen ja aiolin kera.

Tomaattikastike

2 salottisipulia
1 yksikyntinen valkosipuli
2 rkl oliiviöljyä
1 tlk kuorittuja tomaatteja
1 rkl tomaattipyrettä
1 tl tulista chilikastiketta
1 tl suolaa
1 tl sokeria
1 rkl hienonnettua persiljaa

1. Hienonna kuoritut sipulit ja kuullota pannulla oliiviöljyssä.
2. Lisää muut raaka-aineet joukkoon ja hauduta keskilämmöllä noin 15 minuuttia.
3. Tarjoile jäähtyneenä perunoiden kanssa.

Uutuus - Cava Hola! Brut Pink

Espanjalainen Barcelona Brands on nuori innovatiivinen yritys, joka panostaa erityisesti laatuun sekä pakkauksen näyttävään ulkonäköön. Cava Hola! on valmistettu Xarello, Macabeo ja Pinot Noir- rypäleestä. Cava Hola! on kuivan hapokas ja tyyliksä juoma, jossa voit maistaa mm. mansikan, punaherukan ja vadelman vivahteita. 

Peggy Thomas - Peggyn pieni punainen keittiö

Teksti ja kuvat: Peggy Thomas

Hyvä ruoka sekä juoma tuo arjen keskelle paljon iloa. Viikolla keittiössäni valmistuu helppoja mutkattomia ruokia sesongin raaka-aineista inspiroituen. Viikonloppuisin taas heittäydyn usein juhlatuulelle, koska rakastan juhlia ja niiden järjestämistä. Ruokapöydässäni on aina tilaa vielä yhdelle....

Lue lisää Peggyn pieni punainen keittiö -blogista.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!