Uudet ideat pääsiäisen jälkiruoaksi

Uudet ideat pääsiäisen jälkiruoaksi ja Gato Negro Moscato ja Sandeman-portviini.
30.03.2023

Pääsiäinen perinteisesti on yltäkylläisen syömisen aikaa paastonajan jälkeen. Jos kuitenkin perinteiset mämmit, rahkat ja pashat tuntuvat liian tukevilta jälkiruoilta tuhdin pääsiäisaterian jälkeen, poimi tästä ideat jälkiruoille, jotka voit valita suosikkijuomasi ympärille.

Jälkiruoaksi keväisen keltaista ja makeaa

Juustokakku on parin viime vuosikymmenen aikana kivunnut suomalaisten luottojälkkäriksi. Etenkin pääsiäisen aikaan hyydytettävä juustokakku kuorrutetaan usein mangolla, jonka aurinkoinen väri vie ajatukset kevääseen.

Kiinnostava vaihtoehto hyydytettävälle juustokakulle on samettisen suussasulava amerikkalainen juustokakku eli New York Cheesecake.

Jälkiruokien kanssa nyrkkisääntö on yleensä se, että viinin tulee olla vähintään yhtä makeaa kuin itse jälkiruoan, muuten jälkkärin sokeri korostaa väärällä tavalla viinin happamuutta.

Amerikkalaiselle juustokakulle sopii esimerkiksi makea Gato Negron Sweet Moscato, jonka keskihapokkaasta mausta löytyy sitruksia, trooppista hedelmää, kukkia ja kypsää päärynää.

Kakulle sopii myös puolikuiva Gisselbrecht Gewürztraminer. Tämä Viinilehden neljän tähden viiniksi luokittelema viini palkittiin Vuoden Viinit 2022 -kilpailussa kunniamaininnalla sarjassa Euroopan valkoviinit, hinta 13–18 €.

Juustokakulle tekevät kunniaa myös makeat kuohuviinit. Saat kattaukseen ylimääräistä heleyttä, kun valitset lasiin punertavat kuohut: marjojen ystävälle kotimainen Valkia Marjametsä ja perinteisempien skumppien ystävälle Mateus Sparkling Demi-Sec Rosé.

Punaiset marjat aateloituvat portviinillä

Suklaa kuuluu toki pääsiäiseen. Pääsiäisaterian päätteeksi se ei tunnu liian ylivoimaiselta, kun tarjoilet suklaan pienenä annoksena tummaa moussea tai fondantia ja raikastat annoksen kirpsakoilla ja ylellisillä portviinivadelmilla.

Suklaan ja portviinivadelmien kanssa sopii itseoikeutetusti portviini, kuten Ferreira Late Bottled Vintage Port tai portolainen klassikko, Sandeman-portviinitalon Old Invalid Port

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!