Vapun samppanjat

G.H. Mumm ja Perrier Jouët -samppanjapullot vappukattauksessa.
Kuva: Janica Brander
20.04.2022

Vappusamppanja maailman parhaiden joukosta

Kun valitset vappusamppanjaa, huomioi oma maku, tilaisuus jossa aiot samppanjaa tarjota sekä mitä tarjoat samppanjan seurassa. Erittäin kuivat ja kuivat samppanjat sopivat usein samppanjaksi läpi koko vappubrunssin tai -piknikin, ja makeammat herkut kruunaa puolikuiva tai hieman makeampi samppanja. Molemmat maistuvat hyvin myös alku- ja maljajuomina. 

G.H. Mumm Cordon Rouge Brut

G.H. Mumm Cordon Rouge Brut on kautta aikain ollut G.H. Mumm -samppanjatalon tunnetuin samppanja, ja muistetaan myös Formula 1 -palkintopallin samppanjana muutaman vuoden takaa. Tämä raikas ja täyteläinen laatusamppanja on saanut Viinilehdeltä neljä tähteä ja arvion harmoninen, laadultaan erinomainen. Se sopii niin maljajuomaksi kuin vapun piknikille monipuolisten suolaisten herkkujen seuraan.

Juuri raikkaus ja täyteläisyys tekevät G.H. Mumm Cordon Rougesta oivan kumppanin esimerkiksi kana-, kala- ja äyriäisherkkujen seuraan. Samppanjan maku on erittäin kuiva ja tasapainoinen: löydät siitä myös eloisaa hapokkuutta, sitrusta, omenaisuutta ja aprikoosia.  Ja mikä mukavaa, jos seurueessa on paljon vapun viettäjiä, on tämä juoma saatavana myös magnum-pullona. 

Tiesitkö, että G.H. Mumm Cordon Rouge -samppanjoiden tunnus, punainen poikkiraita, on myös Ranskan kunnialegionaan nauha ja ilmestyi samppanjapulloon jo 1875? Tunnus kuvaa samppanjatalon henkeä ja intohimoa panostaa asiantuntemukseen ja laatuun. 

Vinkki: Alkon verkkokaupasta voit tilata mihin tahansa haluamaasi Alkoon myös G.H. Mummin magnum-samppanjapullon. 

G.H. Mumm Demi-Sec

G.H. Mumm Demi Sec on herkkusuiden samppanja. Se maistuu upeasti vapun makeiden herkkujen kuten munkkien, tippaleipien, hedelmäisten jälkiruokien ja muiden suussa sulavien herkkujen seurassa, mutta sopii mainiosti myös samppanjalasiin maljojen kilistelyyn. Pienen, mutta ei liian, makeutensa ansiosta G.H. Mumm Demi Sec -samppanja maistuu myös monelle sellaiselle, jotka tavallisesti eivät samppanjaa nauti. Maultaan G.H. Mumm Demi Sec on puolimakea, hapokas, makean hedelmäinen, kypsän omenainen, hennon hunajainen ja kevyen paahtoleipäinen samppanja. Viinilehden arvion mukaan myös G.H. Mumm Demi Sec -samppanja on harmoninen ja laadultaan erinomainen neljän tähden samppanja. 

Vinkki: Alkon verkkokaupasta voit tilata myös G.H. Mumm Demi Secin mihin tahansa haluamaasi Alkoon.

Perrier-Jouët Grand Brut

Perrier-Jouët Grand Brut on tyylikäs ja elegantti samppanja, joka tuo tilaisuuteen kuin tilaisuuteen pientä luksusta. Ja erityisesti, kun skoolataan keväälle ja vapulle. Samppanjan kuplat ovat pienet ja eloisat, ja saavat veden kielelle - se onkin nautiskelijan valinta juhlamaljaksi ja seurusteluun. myös Viinilehdeltä tämä upea samppanja on saanut viisi tähteä ja arvion huippuviini ja edullinen ostos. 

Vuonna 1811 perustetun Perrier Jouët -samppanjatalon tyylin mukaisesti Perrier-Jouët Grand Brut on raikas, kukkainen ja miellyttävän mineraalinen samppanja. Sen tyylin takana on runsas Chardonnay-rypäleiden käyttö, joka antaa sille tunnusomaisen eleganttiuden, keveyden ja raikkauden. Paitsi maljajuomana tämä samppanja viihtyy vappubrunssilla ja -piknikillä kevyiden kalaruokien, ostereiden ja kampasimpukoiden sekä vaalean lihan samppanjana. Ihana valinta myös kevään parsaherkuille.  

Vinkki: Jos Perrier-Jouët Grand Brutia ei löydy lähi-Alkostasi, voit tilata sen haluaamasi Alkon myymälään. 

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!