Vastuullisesti tuotettuja viinejä Chilestä

Vastuullisesti tuotetut chileläiset viinit.
05.10.2021

Suomalaiset viininystävät ovat viehättyneet vuodesta toiseen Andien rinteiden antimista. Chileläiset viinit ovat löytäneet tiensä yhä useampiin pöytiin ja illanistujaisiin verrattoman hinta-laatusuhteensa ansiosta, mutta myös sen arvostuksen myötä, mitä niiden vastuulliset tuotantomenetelmät ovat saaneet osakseen.

Chile on monipuolinen viinimaa

Chilestä tulee tyyliltään hyvin erilaisia viinejä, sillä maantieteellisesti Chile on pitkä ja kapea maa, joka tarkoittaa, että viininviljelyyn löytyy toisistaan selvästi eroavia alueita ja mikroilmastoja. Chilen viineistä jokaisen onkin helppo löytää suosikkinsa. 

Chilen viinialueista Tyynen valtameren ja Andien viileät ja raikkaat ilmasto-olosuhteet ovat erityisen otollisia viininviljelylle, minkä lisäksi paikallisilla on viininvalmistamisen taito hyppysissään. Maan viinitilat tuottavatkin monipuolisesti laadukkaita puna- ja valkoviinejä, joissa rahoilleen saa hyvin vastinetta. 

Chileläiset viinitalot ovat lisäksi kiinnittäneet erityistä huomiota viinien vastuulliseen valmistamiseen, huomioiden toiminnassaan niin ympäristöseikat kuin sosiaaliset ja yhteisölliset tekijät. Erityisesti Chilen suurimpiin viinintuottajiin kuuluva VSPT Wine Group on tehnyt paljon töitä luodakseen Chilestä vahvan ja monipuolisen, vastuullisesti viinejä tuottavan viinimaan. Viinitalon tuoteperheeseen kuuluvat muun muassa Viña San Pedron Gato Negro -viinit, Castillo de Molina -, 9 Lives - ja 1865 Selected Vineyards -viinisarjat. 

Eettisen kaupan punaviini

VSPT Wine Groupin viineistä Gato Negro on jo pitkään ollut Suomen tunnetuin ja ostetuin viinibrändi monipuolisten ja hinta-laatusuhteeltaan loistavien viiniensä ansiosta, eikä Gato Negro Red Blend ole poikkeus. Se on täyteläinen, maukas ja runsas punaviini, jonka mausta ja aromeista löytyy tummia marjoja, kirsikoita, mausteisuutta ja kevyttä vaniljaisuutta. Viini maistuu hienosti ihan sellaisenaan sekä liha- ja grilliruokien kanssa nautittuna.

Gato Negro Red Blend on eettisen kaupan viini ja tuotettu vastuullisesti For Life -sertifioinnin mukaisesti. Viinilehti arvioi sen laadukkaaksi ja hyvin tehdyksi viiniksi, ja on hinta-laatusuhteeltaan löytö

Gato Negro Red Blend kuten muutkin VSPT Wine Groupin viinit on tuotettu ympäristöystävällisten käytäntöjen mukaisesti. Viinitalo on edistänyt jo kauan määrätietoisesti kestävää kehitystä omalla toiminta-alueellaan ja kantanut sosiaalista vastuuta toiminnastaan. 

Chile - tuottajamaa

 

Vastuullista viinintuotantoa

Tuotannossaan VSPT Wine Group noudattaa 360° Sustainable -ohjelmaa, jossa on neljä osa-aluetta: ympäristö, vesihuolto, sosiaaliset sitoumukset ja laatu. Ne sisältävät toimintoja, joilla pyritään säästetään energian- ja vedenkulutusta sekä parannetaan omavaraista energiantuotantoa. Lisäksi se tekee jatkuvasti toimia luonnon monimuotoisuuden ja ihmisten hyvinvoinnin sekä tuotteiden laadun edistämiseksi. Viinitalo otti muun muassa ensimmäisenä maailmassa käyttöönsä biokaasulaitoksen, joka hyödyntää raaka-aineena viinintuotannosta jäänyttä biojätettä sähköntuotannossa. Näitä arvoja tuotannossaan noudattavaa viinintuottajaa, jolla on myös paikallinen ekosertifiointi Certified Sustainable Wine of Chile, onkin helppo suositella kaikille vastuullisia valintoja suosiville viininystäville.

Nuorekkaat 9 Lives valko- ja punaviinit

9 Lives -viinit ovat tulleet tunnetuiksi nuorekkaina, rohkeina, tasapainoisina ja mielenkiintoisina juotavina. Myös 9 lives -viinit tuotetaan VSPT Groupin vastuullisuusperiaatteiden mukaisesti. 

Kesällä 2021 Suomeen saapunut uutuusviini 9 Lives Inspiring Riesling on vivahteikas, raikas ja ryhdikäs valkoviini, joka viehättää hedelmäisyydellään ja sitruksen aromeillaan. 9 Lives Reserve Cabernet Sauvignon on puolestaan  mehevän marjainen punaviini, jonka viettelevä täyteläisyys sopii hienosti syksyisiin iltoihin. 9 Lives Reserve Apasionado on valmistettu Cabernet Sauvignon- ja Shiraz-rypäleistä, ja ne maistuvat ja tuoksuvat viinissä hienosti; kypsän ja pehmeän hedelmäisesti, marjaisesti sekä aavistuksen vaniljaisesti.

VSPT Groupista voit lukea lisää viinintuottajan kansainvälisiltä verkkosivuilta.

Vastuullisesti tuotettuja palkittuja viinejä

Castillo de Molina -premium viinisarja kuuluu Chilen parhaisiin viineihin ja ne tuotetaan vastuullisesti viinitalon 360° Sustainable -vastuullisuusohjelman mukaisesti. Castillo de Molina -viinien viinintekijät ovat myös omistautuneet laatuun, innovaatioihin ja löytämään kullekin rypälelajikkeelle juuri sen parhaat ominaisuudet esiintuovan kasvupaikan. Valkoviineihin Chardonnay-rypäleet kasvavat Casablancassa ja Sauvignon Blanc -rypäleet viileässä Elquin laaksossa. Punaviineihin parhaat Cabernet Sauvignon - rypäleet viljellään Rapelin laaksossa ja upeiden Pinot Noir -punaviinien rypäleet tulevat Curicón laakson viileiltä tasangoilta.

Castillo de Molina -viinit ovat voittaneet monia kanasainvälisiä palkintoja ja ne on palkittu useana vuonna myös Vuoden Viinit -kilpailussa Suomessa. Castillo de Molina -viinisarjan vastuullisesti tuotetut viinit sopivat myös vegaaneille.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!