Gato Negron uusi luomuviini ja mustaherukkainen lihapata

Alkoon on saapunut Gato Negron laadukkaan 9 Lives -sarjan uutuus: Gato Negro 9 Lives Organic Blend.

Tämä luomupunaviini sopii erinomaisesti grilliruualle, kuten pihville, vartaille tai erilaisille makkaroille. Kokeile myös pitsan, tapasten tai pitkään haudutetun lihapadan kanssa. Viini on erinomainen myös sellaisenaan.

Tästä artikkelista löydät Sweet Food O'Mine -blogin Sarin mustaherukkaisen lihapadan resepti, jonka Sari on suunnitellut tälle uutuusviinille. Tämä resepti toimii niin arjen piristäjänä kuin viikonlopun kruunaajana.

Gato Negro 9 Lives Organic Blend
Hinta Alkossa: 10,49 € / 75 cl

Keskitäyteläinen, tanniininen, herukkainen, mustikkainen, kirsikkainen, hennon vaniljainen, mausteinen.

Katso myymäläsaatavuus tai tilaa Alkon verkkokaupasta viini lähimpään myymälääsi valmiiksi kerättynä:

Mustaherukkainen lihapata

4:lle

n. 600 g naudanpaistia
2 porkkanaa
1 sipuli
2 rkl öljyä
1 rkl voita
3 dl vettä
1 tl timjamia
2 laakerinlehteä
1 dl mustaviinimarjoja
1 lihaliemikuutio
2 1/2 dl ruoanlaittokermaa

1. Kuutioi liha noin 3 × 3 cm paloiksi.
2. Kuori ja paloittele porkkanat sekä kuori ja lohko sipuli.
3. Kuumenna öljy ja voi pannulla. Paista lihat, porkkanat ja sipuli erissä, jotta liha saa kauniin ruskean pinnan kauttaaltaan. Lisää sopivaan pataan.
4. Lisää pataan vesi, timjami, laakerinlehdet, mustaviinimarjat, lihaliemikuutio ja ruoanlaittokerma.
5. Laita kannella peitelty pata 200-asteiseen uuniin kypsymään tunniksi. Alenna lämpö sitten 150 asteeseen. Kypsennä pataa vielä noin puolisen tuntia.
6. Ota kansi padan päältä ja anna padan olla uunissa niin kauan, että pinta saa väriä ja kastike kiehuu hieman kasaan.
7. Tarjoa lihapata esimerkiksi keitettyjen perunoiden kera.

Kuvat ja resepti: Sari Spåra

Tilaa uusimmat artikkelit sähköpostiisi