Jacob's Creek kruunaa juhlaillallisen - katso menu ja viinisuositukset

Jacob's Creekin laadukkaat viinit kattavat juhlapöydän.

Aloita juhlaillallinen kuohuviinillä vieraiden saapuessa. Valmista alkupalaksi graavilohitartar ja pääruuaksi mehevän kirsikkaisia ribsejä juureskakkusilla. Alkupalojen seuraan suosittelemme maailman ensimmäistä viskitynnyrikypsytettyä valkoviiniä, Jacob's Creek Double Barrel Chardonnayta. Pääruuan seuraan sopii niin ikään viskitynnyrikypsytetty punaviini Jacob's Creek Double Barrel Shiraz.

Katso reseptit ja tarkemmat tiedot viineistä tästä artikkelista.

Viinisuositus alkumaljaksi:

Tarjoile illallisen alkumaljana Jacob's Creek Chardonnay Pinot Noir Brut -kuohuviiniä. Se on erittäin kuiva, kypsän sitruksinen, tasapainoinen laatukuohuviini, joka sopii alkumaljaksi vaativampaankin makuun sekä alkupalojen seuraan. Miksei jopa viiniksi läpi aterian.

Jacob's Creek Chardonnay Pinot Noir Brut
Hinta Alkossa: 12,48 € / 75 cl

Erittäin kuiva, keskihapokas, kypsän sitruksinen, nektariininen, hennon mausteinen, tasapainoinen.

Jacob's Creek kattaa juhlaillallisen

Valmista alkupalaksi graavilohitartar, joka koristellaan mädillä, sitruunalla ja tillillä, ja tarjoillaan Maalahden limpun kanssa. Makuelämyksen täydentää Jacob's Creek Double Barrel Chardonnay -valkoviini.

Graavilohitartar

4:lle

200 g graavattua lohta
1 pieni punasipuli
1/2 dl tuoretta tilliä silputtuna
1 tl dijon sinappia
1/4 tl valkopippuria
150 g smetanaa

Lisäksi
sitruunaa
mätiä
tuoretta tilliä
Maalahden limppua

1. Leikkaa lohiviipaleet pieniksi paloiksi.
2. Kuori ja hienonna punasipuli.
3. Yhdistä kaikki lohitartarin ainekset. Tarkista maku.
4. Lusikoi seosta joko leiville tai annoslusikoille.
5. Tarjoa seurana sitruunaa, mätiä, tuoretta tilliä ja Maalahden limppua.

Viinisuositus alkupalalle:

Jacob's Creek Double Barrel Chardonnay
Hinta Alkossa: 16,99 € / 75 cl

Kuiva, hapokas, keltaluumuinen, omenainen, sitruksinen, mausteinen, kevyen paahteinen.

Jacob's Creek kattaa juhlaillallisen - valkoviini juhlaillalliselle

Kirsikkaiset ribsit sopivat juhlaan kuin juhlaan. Pääruuan hedelmäisen mehevä ja mausteinen makumaailma on erinomainen yhdistelmä Jacob's Creek Double Barrel Shiraz -punaviinin kera.

Kirsikkaiset ribsit juureskakuilla

4:lle

n. 1 kg Possun spare ribsejä

Marinadi

4 rkl juoksevaa hunajaa
3 rkl omenaviinietikkaa
1 dl kirsikkahyytelöä
2 tl inkivääriä
1/2 tl neilikkaa
1 murskattu valkosipulinkynsi
1 tl suolaa

Marinadin valmistus

1. Sekoita marinadin ainekset. Laita ribsit sopivaan muovipussiin ja kaada marinadi päälle.
2. Hiero marinadi kauttaaltaan ribseihin.
3. Sulje pussi ja nosta se jääkaappiin marinoitumaan noin 1 vuorokaudeksi.

Kuivarub

2 tl sinappijauhetta
2 tl mustapippuria
1 tl suolaa
1 tl valkosipulijauhetta
1 rkl fariinisokeria
1/2 tl chilijauhetta

Kuivarubin valmistus

1. Sekoita ainekset yhteen.

Lisäksi paistopussiin
1 dl kirsikkamehua

Valmistus

1. Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen.
2. Ota ribsit huoneen ämpöön noin 1 tunti ennen valmistusta.
3. Hiero ribsien pintaan kuivarub.
4. Nosta ribsit suureen paistopussiin ja kaada pussin pohjalle kirsikkamehua. Sulje paistopussi pussin mukana tulevalla sulkijalla. Leikkaa pussin kulmaan höyryaukko, pakkauksen ohjeiden mukaan.
5. Nosta pussi sopivaan uunivuokaan ja paista ribsejä uunin keskitasossa noin 2-2 1/2 h.
6. Nosta ribsit pois paistopussista ja grillaa ribseihin vielä halutessasi kaunis pinta uunin grillivastuksen alla.

Juureskakut

4:lle

150 g palsternakkaa
150 g porkkanoita
500 g myskikurpitsaa
1 keltasipuli
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 munaa
suolaa maun mukaan
mustapippuria maun mukaan

Päälle
2 dl juustoraastetta

Vuoan voiteluun
voita

1.Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
2. Kuori ja raasta palsternakka, porkkana ja kurpitsa karkeaksi raasteeksi.
3. Kuori ja silppua sipuli.
4. Sekoita yhteen raasteet, sipulisilppu, tuorejuusto, munat ja mausteet.
5. Voitele alumiinisen muffinssipellin kolot voilla.
6. Jaa seos tasaisesti koloihin, mutta älä täytä ihan reunaan saakka.
7. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
8. Paista kakkusia uunin keskitasossa noin 30-35 minuuttia.

Viinisuositus pääruualle:

Jacob's Creek Double Barrel Shiraz
Hinta Alkossa: 18,69 € / 75 cl

Täyteläinen, tanniininen, kirsikkainen, viikunainen, karhunvatukkainen, hennon neilikkainen, tamminen.

Jacob's Creek kattaa juhlaillallisen - punaviini juhlaillalliselle

Jacob's Creek kattaa juhlaillallisen - viinit juhlaillalliselle

Reseptit ja kuvat: Sari Spåra

Jacob's Creekin valikoimasta viinit joka juhlaan

Jacob's Creekin laajasta viinivalikoimasta löydät viinit joka juhlaan. Lue lisää Jacob's Creek -viinitalon juhlaviineistä tästä linkistä.

Kuuntele Viinivieraissa-podcastista tv- ja radiopersoona Anni Hautalan vinkit juhlajärjestelyihin ja hänen viinivalintansa erilaisiin juhliin. Podcastin pääset kuuntelemaan Suplassa ja sivulla Juomavinkki.fi/viinivieraissa.

Viinivieraissa-podcast: Anni Hautala ja juhlien viinit

Tilaa uusimmat artikkelit sähköpostiisi