Jacob's Creek Le Petit Rosé ja grillattua halloumia

Jacob's Creek Le Petit Rosé ja grillattua halloumia
23.04.2024

Tom Kimen grillattu, pohjoisafrikkalaisittain marinoitu, halloumi on erinomainen kesäkeittiön ruoka. Tarjoile ruoka trendikkään roseeviinin, Jacob's Creek Le Petit Rosén seurana.

Tämä annos sopii kesään niin värikkyydensä kuin eksoottisen makumaailmansakin ansiosta. Charmoulah-marinadi sisältää paprikaa, tomaattia, sahramia, erilaisia mausteita, minttua ja korianteria, ja se sopii täydellisesti grillatun halloumin kanssa.

Tom Kime on työskennellyt muun muassa Rick Steinin ja Jamie Oliverin kanssa, ja oli jopa kokkina Jamie Oliverin häissä. Tällä hetkellä hän työskentelee yksityiskokkina sekä ruokakonsulttina. Tom matkustaa eri puolille maailmaa hakien inspiraatiota eri maiden katukeittiöistä ja luo niistä persoonallisia reseptejä tuoden maailman kotikeittiöihin.

Grillattua Charmoulah-marinoitua halloumia

Tarvitset

2 paahdettua paprikaa
½ tl suolaa
¼ tl jauhettua chiliä
¼ tl sahramia
½ tl jauhettua kuminaa
½ tl jauhettua korianteria
150 g puolikkaita kirsikkatomaatteja
4 tl oliiviöljyä
1 sitruunan mehu
3 tuoreen korianterin oksaa hienonnettuna
20 tuoreen mintun lehteä hienonnettuna

200 g halloumia siivuttuna 1 cm paksuisiksi siivuiksi
1 sitruunan liha
1 tl hienonnettua oreganoa
1 tl oliiviöljyä

Tee näin

Paahda raakoja paprikoita keittotasolla joka puolelta, yhteensä noin 12 minuutin ajan. Paprikoiden tulee olla joka puolelta hiiltyneitä. Kun paprikat ovat valmiita, laita ne kulhoon jäähtymään ja peitä kulho tuorekelmulla. Kulhoon kertyvä vesihöyry pehmentää paprikan kuoren ja irrottaa kuorta hedelmälihasta. Kun paprikat ovat jäähtyneitä, poista kuori ja siemenet.

Sekoita kaikki kuivat mausteet keskenään kulhossa suolan kanssa. Hienonna paahdetut ja kuoritut paprikat ja lisää ne mausteiden sekaan puolitettujen kirsikkatomaattien kanssa. Revi minttu ja lisää kulhoon.

Pilko tuore korianteri ja säästä kolmas osa siitä koristeluun. Sekoita korianteri maustekulhoon sitruunamehun ja oliiviöljyn kanssa. Maista mausteseosta, maun tulisi olla makeaa paahdettujen paprikoiden vuoksi, hapanta tomaattien ja sitruunamehun ansiosta sekä suolaista, tulista ja mausteista. Lisäksi maussa pitäisi olla syvyyttä ja tuoreutta tomaatista, mintusta ja korianterista.

Marinoi halloumi-viipaleet sitruunan hedelmälihalla, kuivatulla oreganolla ja oliiviöljyllä. Esilämmitä paistinpannu ja lisää hieman oliiviöljyä. Paista halloumia 2 minuuttia kummaltakin puolelta, kunnes se on kullanruskeaa. Sekoita yhteen paahdetuista paprikoista valmistettuun Charmoulah-marinadiin.

Viinisuositus

Jacob's Creek Le Petit Rosé on kuiva ja hapokkaan marjainen roseeviini.

Roseeviini kruunaa erityiset hetket perheen ja ystävien kera niin kotona kuin sen ulkopuolellakin. Jacob's Creek Le Petit Rosé nousi kotimaassaan lanseerauskesänsä aikana suosituimmaksi ja myydyimmäksi roseeviiniksi.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!