Laadukas portugalilainen Vinho Verde kruunaa kala-aterian - katso resepti!

Quinta de Azevedo Reserva Vinho Verde on laadukas portugalilainen, kuiva ja hapokas valkoviini.

Tarjoile viini sellaisenaan seurustelujuomana, tai kokkaa viinin seuraan mereneläviä, vaaleaa kalaa tai ruokaisa salaatti.

Katso alta Sweet Food O'Mine -blogin Sarin viinille kehittämä vaalean kalan resepti, jonka lisukkeiksi valmistetaan kylmää sitruunakastiketta ja couscous-salaattia.

Quinta de Azevedo Reserva Vinho Verde on valmis nautittavaksi, mutta laadukkuutensa ansiosta sen aromit säilyvät oikein varastoituna erinomaisina jopa viiden vuoden ajan.

Quinta de Azevedo Reserva Vinho Verde
Hinta Alkossa: 13,99 €

Kuiva, hapokas, limettinen, päärynäinen, viheromenainen, aprikoosinen, kevyen greippinen, yrttinen.

Katso myymäläsaatavuus tai tilaa Alkon verkkokaupasta lähimpään myymälääsi valmiiksi kerättynä:

Paistettua pangasiusta tai kuhaa kylmällä sitruunakastikkeella ja couscous-salaatilla

4:lle

n. 600 g ASC-merkittyä pangasiusta fileinä (voit käyttää myös kotimaista vaaleaa kalaa, kuten kuhaa tai siikaa)
suolaa maun mukaan
mustapippuria maun mukaan

Paistoon
voita

1. Mausta fileet suolalla ja pippurilla maun mukaan.
2. Paista fileet voissa tarpeeksi suuressa paistinpannussa. Paista kummaltakin puolelta noin 4 minuuttia.

Vinkki!
Voit käyttää pangasiuksen tilalla myös saatavuuden mukaan kotimaista kalaa. Esim. kuhaa tai siikaa tai muuta valkoista kalaa.

Kylmä sitruunakastike

1 luomu sitruuna
2 dl créme fraichea
suolaa
mustapippuria

1. Pese sitruuna huolellisesti.
2. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa ja lisää se créme fraicheen.
3. Mausta seos maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.
4. Jaa sitruuna lohkoiksi ja tarjoa ruoan lisänä.

Couscous-salaatti

4 dl vettä
1/4 tl suolaa
1 rkl öljyä
1 rkl sitruunanmehua
2 dl couscousia
6 parsaa
2 dl persiljaa

Päälle koristeluun
n. 1/2 dl paahdettuja pinjansiemeniä

1. Keitä vesi kiehuvaksi ja ota pois levyltä.
2. Lisää veteen suola, öljy ja sitruunanmehu sekä couscous. Peitä kattila kannella. Anna couscousin turvota noin 10 minuuttia.
3. Pese parsat huolellisesti. Poista mahdolliset puisevat kantaosat ja pilko loput parsat suuhun sopiviksi paloiksi. Keitä parsoja kiehuvassa vedessä noin 3 minuuttia. Valuta parsat.
4. Hienonna persilja.
5. Sekoita couscous haarukalla ilmavammaksi. Lisää käännellen joukkoon persiljasilppu sekä parsat.
6. Koristele salaatti paahdetuilla pinjansiemenillä.

Resepti ja kuvat: Sari Spåra

Valkoviini vaalealle kalalle ja resepti

Tilaa uusimmat artikkelit sähköpostiisi