Pasta Carbonaraa ja punaviiniä toscanalaisittain

Pasta Carbonara on klassinen pasta-annos, joka tuo veden kielelle. Se valmistuu helposti ja nopeasti ja maistuu niin arkena kuin viikonlopun herkkuruokana.

Valmista pasta carbonara toscanalaisittain ja tarjoile aterialla toscanalaista punaviiniä, Rocca di Montemassi Toscana Sangioveseä.

SPAGHETTI ALLA CARBONARA TOSCANA

Resepti 4:lle

Tarvitset:
400 g spagettia
100 g ilmakuivattua kinkkua kuutioina
4 kananmunankeltuaista
2 tl raastettua, kypsää toscanalaista pecorino-juustoa (tai parmesania)
Mustapippuria
Oliiviöljyä

Tee näin:
Keitä spagetti runsaassa kiehuvassa, suolatussa vedessä al denteksi.
Pastan kiehuessa ruskista ilmakuivatut kinkkukuutiot 2 tl oliiviöljyssä.
Erottele kananmunasta keltuaiset ja sekoita keltuaiset kulhossa. Lisää kulhoon raastettu juusto (ja hieman vettä, jos tarpeen) sekä pippuri.
Valuta keitetystä pastasta vesi ja kaada se pannulle ruskistettujen kinkkukuutioiden sekaan. Lisää myös keltuais-mausteseos pannulle.
Kuullota seosta heti pannulla ja tarjoile.
Lisää annoksen päälle hieman juustoraastetta ja mustapippuria maun mukaan.

Viinisuositus:

Rocca di Montemassi Sangiovese Toscana
Hinta Alkossa: 37,98 € (300 cl hanapakkaus)

Katso myymäläsaatavuus Alkon nettisivustolta:

Tilaa uusimmat artikkelit sähköpostiisi