Toscanalainen tomaattipasta ja Rocca di Montemassi Sangiovese Toscanasta

Pasta al pomodoro on italialainen tomaattipasta. Toscanalaisittain sen tomaattisalsa valmistetaan aina alusta alkaen laadukkaista, tuoreista raaka-aineista. Hidas kypsytys tuoreiden raaka-aineiden kanssa ovat takuuyhdistelmä herkullisen pastan aikaansaamiseksi.

Tämä italialainen klassikkopasta sopii myös kasvissyöjille, ja jos jätät juuston pois, sopii se myös vegaaneille.

Italialaisen pasta-annoksen kanssa tarjoillaan toscanalaista punaviiniä, Rocca di Montemassi Toscana Sangioveseä.

PASTA AL POMODORO

Resepti 4:lle

Tarvitset:
400 g Penne-pastaa
800 g kuorittuja tomaatteja (Picadilly)
2 valkosipulinkynttä
Suolaa
4 basilikanlehteä
30 g oliiviöljyä
(Raastettua Parmesan-juustoa)

Tee näin:
Aloita valmistamalla kastike. Lisää pannulle oliiviöljy, sekä kuoritut, puolitetut valkosipulinkynnet.
2 minuutin jälkeen lisää pannulle kuoritut tomaatit ja mausta suolalla. Peitä kannella ja kypsennä miedolla lämmöllä ainakin tunti välillä sekoittaen.
Poista valkosipulinkynnet. Jos toivot kastikkeesta tasaista, voit murskata kastikkeen esimerkiksi sauvasekoittimella.
Lisää tomaattien sekaan basilikanlehdet ja jatka miedolla lämmöllä kypsentämistä muutaman minuutin ajan.
Kypsennä pasta runsaassa, suolatussa vedessä al denteksi.
Valuta vesi kypsennetystä pastasta ja sekoita se kastikkeen kanssa.
Voit koristella annokset tuoreilla basilikanlehdillä ja Parmesan-juustolla.

Viinisuositus:

Rocca di Montemassi Sangiovese Toscana
Hinta Alkossa: 37,98 € (300 cl hanapakkaus)

Katso myymäläsaatavuus Alkon nettisivustolta:

Tilaa uusimmat artikkelit sähköpostiisi