Viskitynnyrissä kypsytetty viini pääsee oikeuksiinsa lampaankareiden seurana

Jacob's Creek Double Barrel on viinisarja, jonka viinit ovat kypsyneet viinitynnyreiden lisäksi lähes 20 vuotta vanhoissa skotlantilaisissa viskitynnyreissä. Vuosi sitten Suomen markkinoille lanseerattu Jacob's Creek Double Barrel Shiraz saavutti välittömästi niin valtaisan suosion, että nyt viini saa rinnalleen saman sarjan Cabernet Sauvignon -rypäleestä valmistetun Jacob's Creek Double Barrel Cabernet Sauvignon -punaviinin.

Viskitynnyriviimeistely tuo viiniin lisää ulottuvuutta ja rakennetta, ja tekee siitä täyteläisemmän ja pehmeämmän.

Jacob's Creek Double Barrel Cabernet Sauvignon maistuu erinomaiselta sellaisenaan, mutta pääsee entisestään loistamaan esimerkiksi lampaankareiden ja baba ganoushin seurana.

Valmista Jacob's Creek Double Barrel Cabernet Sauvignon -punaviinin seuraksi herkullisia lampaankareita ja Baba Ganoushia. Tällä viini-ruokayhdistelmällä hurmaat vieraasi takuuvarmasti. Sinulla ei ole vain herkullinen ruoka-viini-yhdistelmä, vaan lisäksi upea tarina viinin takana kerrottavaksi.

Lampaankareet ja Baba Ganoush

Tarvitset:
Lampaankareita (2-3 kpl ruokailijaa kohden)
1 dl tuoreita rosmariinina kevyesti pilkottuna
Öljyä
Suolaa
Pippuria

1 keskikokoinen munakoiso
2 valkosipulin kynttä
1½ tl tahinia
1 tl oliiviöljyä
Muutama tippa tuoreen sitruunan mehua

Valmista näin Baba Ganoush
Paista munakoisoa kaasuliekillä käännellen sitä pihdeillä niin kauan, että sen kuori on tasaisesti paistunut ja sen liha pehmeää. Anna munakoisojen jäähtyä.
Leikkaa jäähtynyt munakoiso puoliksi ja kaiva lusikalla munakoison liha. Soseuta munakoiso tahinin ja valkosipulien kanssa tasaiseksi soseeksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.
Mausta suolalla, pippurilla ja muutamalla tipalla sitruunamehua.

Valmista näin Lampaankareet
Hiero lampaankareisiin öljyä ja hienonnettua rosmariinia. Mausta suolalla ja pippurilla.
Paista lampaankareet paistinpannulla haluamaasi kypsyyteen. 2-3 minuuttia paistamalla saat kypsyysasteen medium.

Asettele baba ganoush ja lampaankareet lautaselle ja kaada vielä ruokalusikallinen oliiviöljyä kareiden päälle. Tarjoile vihreän salaatin kanssa. Salaatinkastikkeena voit käyttää balsamicoa ja oliiviöljyä.

Vinkit ruokien valmistamiseen:

  • Nosta lampaankareet huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen valmistamista. Saat parhaan lopputuloksen, kun kareet ovat huoneenlämpöisiä, kun aloitat niiden valmistamisen.
  • Voit valmistaa Baba Ganoushin hyvissä ajoin.

Jacob's Creek Double Barrel Cabernet Sauvignon
Täyteläinen, keskitanniininen, eucalyptuksinen, mausteinen, vaniljainen.
Hinta: 17,99 €
Tuotenumero: 930787
Ruokasuositus: lammas, nauta, riista.

Näin syntyi Jacob's Creek Double Barrel -viinisarja

Jacob´s Creekin viinintekijätiimi nyt jo eläkkeelle jääneen Bernard Hickinin johdolla kokeili eri viinirypäleitä eri viskien käyttämiin tammitynnyreihin kahden vuoden ajan. "Eri viskitynnyrit toimivat eri tavoin eri rypäleiden kanssa, joten vei aikaa ymmärtää viskitynnyrikypsytyksen todellinen vaikutus viiniin. Oikean rypäleen ja sitä parhaiten täydentävän viskitynnyriyhdistelmän löytäminen vaati vuosien työn, ennen kuin löysimme tasapainoisen kokonaisuuden ja pääsimme erinomaiseen lopputulokseen.”, Bernardin jälkeen viinitekijätiimin johtoon ja Jacob´s Creekin pääviinintekijäksi nimitetty Ben Bryant selittää.

Jacob´s Creek Double Barrel Cabernet Sauvignon on tavanomaisemman 12 kk viinitynnyrikypsytyksen jälkeen levännyt kolmisen kuukautta irlantilaisissa Jameson –viskitynnyreissä. Viskitynnyrikypsytys pehmentää tanniineja ja pyöristää mukavasti viiniä. Rypäleet poimitaan Coonawarran alueelta Etelä-Australiasta ja vuosikerta on 2015, mutta aluetta tai vuosikertaa ei lainsäädännöllisistä syistä saa vientipullojen etiketissä viskitynnyrikypsytyksestä johtuen mainita. Siksi Cabernet Sauvignonin etiketissä lukee ”4th vintage”, joka tarkoittaa, että kyseinen vuosikerta on järjestyksessään neljäs vuosikerta, joka kyseistä viiniä on pullotettu. Ensimmäinen erä tätä upeaa, täyteläistä ja vaniljaista viiniä pullotettiin siis vuonna 2011.

Kuva: Jacob's Creekin pääviinintekijä Ben Bryant.

Jacob’s Creek -viinitila sai alkunsa vuonna 1847, kun Johann Gramp perusti ensimmäisen kaupallisen viinitarhan Etelä-Australiaan Barossan laaksoon Jacob’s Creek -nimisen joen uomaan. Tänä päivänä Jacob’s Creek on yksi Australian tunnetuimmista viinimerkeistä. Jacob’s Creek -viinejä nautitaankin ympäri maailmaa yli 1 000 000 lasia joka päivä. Jacob’s Creek on myös yksi maailman arvostetuimmista viinimerkeistä, jonka viinit ovat vuosien saatossa voittaneet yli 6000 palkintoa alan arvostetuissa kilpailuissa ympäri maailmaa.

Tilaa uusimmat artikkelit sähköpostiisi