Wasabilla maustettu omenainen palsternakkakeitto ja vegaaninen viinisuositus

Wasabilla maustettu omenainen palsternakkakeitto ja basilikaöljyä -resepti
14.08.2019

Tinskun keittiössä & Tyynen kaa -blogin Tiina loihti upean, vegaanisen keittoreseptin vegaaniselle Moselland Organic White -valkoviinille. Keitto koostuu kolmesta eri mausta: wasabista, omenasta ja palsternakasta, ja ne toimivat yhdessä erinomaisesti. Reseptissä on näiden lisäksi käytetty kaurakermaa pehmentämään keiton makumaailmaa. Basilikaöljy tuo keittoon viimeisen silauksen ja syötävät kukat tekevät siitä satumaisen kauniin.

Näyttävyydestään huolimatta tämä herkullinen keitto valmistuu noin kymmenessä minuutissa.

Wasabilla maustettu omenainen palsternakkakeitto ja basilikaöljyä

Tarvitset keittoon:
5 dl Bonne palsternakkasosetta
1 pienehkö kirpeä omena pieneksi pilkottuna tai 2 dl Bonne sokeritonta omenasosetta
2 dl vettä
1 dl Kaslink Aito Kauraruoka -kaurakermaa
1 kasvisfondiannos tai kuutio
2 tl vasabitahnaa
½ tl mustapippuria rouheena. Mauste Sallinen
hieman meri – tai ruususuolaa myllystä

Koristeluun:
Mimis kuivattuja syötäviä kukkia

Tarvitset basilikaöljyyn:
½ ruukkua basilikaa
1 dl hyvää öljyä
2 tl siideri- tai muuta vaaleaa viinietikkaa
hieman suolaa ja pippuria

Tee basilikaöljy näin:

  1. Poista basilikasta puumaisimmat varret ja silppua sauvasekoittimen tai pienen blenderin kulhoon.
  2. Lisää öljy, viinietikka, suola ja pippuri.
  3. Surauta tasaiseksi juoksevaksi tahnaksi.
    (säilyy noin viikon hyvänä jääkaapissa)

Tee keitto näin:

  1. Laita palsternakkasose, pilkotut omenat tai sose, vesi, kasvisfondi- tai kuutio, vasabi ja pippuri kattilaan.
  2. Kiehauta ja anna kiehua hiljalleen pari minuuttia.
  3. Surauta sauvasekoittimella keitto tasaiseksi. (jos käytit omenasosetta niin voi hypätä tämän vaiheen yli)
  4. Nosta keitto takaisin liedelle, lisää kauraruoka ja kiehauta.
  5. Nosta keitto lautasille, ruohi päälle aavistus suolaa, koristele basilikaöljyllä ja kuivatuilla syötävillä kukilla.

Vinkki:
Jos haluat päästä vielä helpommalla, niin käytä tuoreen omenan sijaan Bonnen sokeroimatonta omenasosetta. Tarvitset sitä noin 2 dl.

Voit myös lisätä keittoon hienan sitruunamehua hapoksi.

Huomaa myös, että Kaslink Aito Kauraruoka on gluteeniton.

Wasabilla maustettu omenainen palsternakkakeitto ja basilikaöljyä

Kuvat ja resepti: Tiina Varjus, Tinskun keittiössä & Tyynen kaa -blogi

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!