Food & Art tapahtuma kokoaa jo neljättä kertaa ruokamaailman huippuja Mänttään. Ruokailufestivaali järjestetään 24.-26. elokuuta ja se keskittyy nimensä mukaisesti sekä useiden maailmankuulujen huipputason kokkien ruokiin että taiteeseen.
Tapahtuma koostuu useista erilaisista elämyksellisistä ruokailuista sekä ranskalaisista ruokamarkkinoista ja design-torista.
Ruokafestivaalin pääillallisesta vastaavat kansainväliset vierailevat kokit tulevat tänä vuonna viidestä eri taidemuseon yhteydessä toimivasta ravintolasta:
Josean Alija (ES)
Nerua, Guggenheim Bilbao
Joris Bijdendijk (NL)
Rijksmuseum, Amsterdam
Michel Bras (FR)
Café Bras, Soulages, Rodez
Remo Capitaneo (IT)
Enrico Bartolini, Mudec, Milan
Paul Svensson (SE)
Fotografiska, Stockholm
Christofer Ekman (SE)
Fotografiska, Stockholm
Kansainvälisten tähtien lisäksi ruokaa ovat tapahtumassa valmistamassa Suomen huiput, kuten Henry Tikkanen, Eero Vottonen, Arto Lappalainen ja Mattias Åhman. H****n pitkästä lounaasta vastaavat kaksi venäläistä huippukokkia Maxim Shalavin (Stroganoff Steak House) ja Andrey Vlasov (Russian Vodka Room).
Huipputason ruokien kanssa huipputason viinit
Maailmanluokan ruoka vaatii rinnalleen erinomaiset viinit. Tapahtuman viinit on valikoitu tarkkaan maailman parhailta viinintuottajilta. Mukana muun muassa G.H. Mumm, Gisselbrecht, Sandeman ja Gabriel Meffre.
Tapahtuma on jo osittain loppuunmyyty, mutta sekä H****n pitkälle lounaalle sekä Olon pop-upiin on toistaiseksi lippuja jäljellä. French Food Market ja Desing-tori ovat avoinna kaikille vierailijoille.
Osta liput ja lue lisää tapahtuman virallisilta www-sivuilta: www.foodandart.fi
Pernod Ricard Finland toimii tapahtuman virallisena pääyhteistyökumppanina.