Jacob's Creekin valikoimasta viinit joka juhlaan

Laadukkaat australialaiset Jacob's Creekin viinit soveltuvat hyvin juhlaan kuin juhlaan. On sinulla tiedossa sitten illanistujaisten tai valmistujaisten järjestäminen, puutarhajuhlat, arvokkaampi istuva illallinen, häät tai tupaantuliaiset, Jacob's Creekin laajasta valikoimasta löydät oikean viinin tilaisuuteen.

Juhlia ja niiden viinivalintoja suunnitellessa, ota huomioon juhlan luonne ja sen ruokatarjoilut. Rentoon juhlaan, missä on tarjolla vain pientä purtavaa, on syytä valita kevyehköt viinit. Buffet-pöytään on hyvä valita monipuoliset ruokaviinit, ja mikset tarjoilisi roseeviiniä trendikkäästi läpi juhlan. Kuohuviini sopii maljajuomaksi juhlaan kuin juhlaan, mutta senkin voi niin ikään korvata kauniinvärisellä roseeviinillä. Istuvalle illalliselle on syytä valita laadukas viinipari.

Miten paljon varata viiniä juhlaan?

Juhlassa kuin juhlassa on tarjota vieraille lasillinen heti saapumisessa. On se sitten kuohuviiniä tai roseeta, on yksi lasillinen (12 cl) heti alkuun hyvä määrä.

Ruokailun aikana pöytiin tarjoillulla illallisella, alkuruualle on hyvä varata yksi lasillinen (12 cl) ja pääruualle kaksi lasillista (24 cl) viiniä.

Buffetpöydän ollessa kyseessä, jolloin myös juomat on vieraiden itse kaadettavissa, yleisenä sääntönä voi pitää juomaa menevän noin kahdesta kolmeen lasillista (24-36 cl) per henkilö, joskin määrä voi olla myös pienempi tai isompi.

Ei pidä kuitenkaan unohtaa viinitarjoilua ruokailun jälkeen. Buffet-pöydän viinit soveltuvat usein hyvin myös seurusteluun, kuin myös rosee- ja kuohuviini. Tähän loppuillan seurusteluun on hyvä varata lasillinen (12 cl) viiniä per tunti.

Yhdestä 75 cl pullosta saa noin 6 lasillista (12 cl) viiniä.

Millaiset viinit juhlaan?

Katso alta millaiset viinit juuri sinun juhlaasi sopivat. Voit myös kuunnella Anni Hautalan ja Savusuolaa-blogin Janica Branderin vinkit juhlaviinien valintaan Juomavinkin Viinivieraissa-podcastista tästä linkistä.

Viinipari rentoon cocktailtilaisuuteen ja illanistujaisiin

Kun kyseessä on rento cocktail-tyylinen tilaisuus tai illanistujaiset, joissa on tarjolla vain pientä purtavaa, kannattaa viineiksi valita kevyet, seurusteluun sopivat viinit. Tällaisiin tilaisuuksiin Jacob's Creek Classic Pinot Noir ja Jacob's Creek Classic Riesling on oiva viinipari.

Jacob's Creek Classic Riesling on kuiva, raikkaan hapokas ja sitruksinen valkoviini. Viini on erinomainen seurusteluviini, mutta sopii hyvin esimerkiksi kala- ja äyriäisruokien seuraan.

Jacob's Creek Classic Pinot noir on keskitäyteläinen ja marjaisa sekä miellyttävän hapokas. Tarjoile viini sellaisenaan seurustelujuomana tai vaaleiden liharuokien seurana.

Jacob's Creek Classic Pinot Noir
Hinta: 10,98 €

Jacob's Creek Classic Riesling
Hinta: 10,59 €

Hyvä viini juhliin - Jacob's Creek Pinot Noir

Hyvä valkoviini juhliin - Jacob's Creek Riesling

Luomuviinipari buffet-pöydän antimille

Kun juhlissa on noutopöytä ja näin ruokien makumaailma on monipuolinen, kannattaa juhlaviineiksi valita monikäyttöiset ruokaviinit. Jacob's Creekin luomuviinipari: Jacob's Creek Organic Shiraz Cabernet ja Jacob's Creek Organic Chardonnay täyttävät buffetpöydän viinin vaatimukset.

Jacob's Creek Organic Shiraz Cabernet on täyteläinen ja tuhti, ja sen melko runsas maku on helposti lähestyttävä ja lämminhenkinen. Viini on erinomainen seuralainen mm. meheville pihveille, lampaalle, porolle ja tomaattipohjaisille pastaruoille. Lisäksi se toimii mukavasti kovien juustojen kera.

Jacob's Creek Organic Chardonnay on raikas, eksoottisen hedelmäinen ja sopivasti tamminen ja paahteinen valkoviini. Viini sopii monipuolisesti runsaille kalaruoille, mutta myös vaalealle lihalle sekä kasvisruoille.

Jacob's Creek Organic Shiraz Cabernet
Hinta: 10,98 €

Jacob's Creek Organic Chardonnay
Hinta: 10,98 €

Näin valitset viinin juhliin

Hyvä viini juhliin - Jacob's Creek Organic Chardonnay

Jacob's Creek Double Barrel -sarjan viinit arvokkaammalle illalliselle

Istuvan illallisen kruunaavat laadukkaat viinit. Jacob's Creek Double Barrel -sarjan viineistä ei laatua puutu. James Holiday, Australian arvostetuin viinikriitikko antoi Jacob's Creek Double Barrel Shiraz -punaviinille peräti 93 pistettä. Sen valkoviiniparina toimii maailman ensimmäinen viskitynnyrikypsytetty valkoviini, Jacob's Creek Double Barrel Chardonnay.

Jacob's Creek Double Barrel -sarjan viineissä on laadukkuuden lisäksi mielenkiintoinen tarina kerrottavaksi illallisvieraille. Kukapa ei haluaisi isännän tai emännän roolissa olla myös viiniasiantuntija? Jacob's Creek Double Barrel -sarjan viinit ovat nimensä mukaisesti kypsytetty sekä viini- että viskitynnyreissä. Lue tämän ainutlaatuisen viinisarjan tarina tästä linkistä.

Jacob's Creek Double Barrel Shiraz on täyteläinen, keskitanniininen ja sen mausta löytyy marjaisuutta, mausteita ja tammea. Viskitynnyriviimeistely tuo viiniin lisää ulottuvuutta ja rakennetta, ja tekee siitä täyteläisemmän ja pehmeämmän. Viini toimii erinomaisesti aromikkaiden tummien liharuokien kanssa.

Jacob's Creek Double Barrel Chardonnay on kuiva ja hapokas, ja sen mausta löytyy paahteisia, sitruksisia ja hedelmäisiä aromeja. Tammi on hienostuneesti läsnä, muttei liian hyökkäävänä. Kokonaisuus on tasapainoinen, hedelmäinen ja täyteläinen. Viini sopii rasvaisten kalaruokien, äyriäisten sekä kana- tai kasvisruokien seuraan.

Jacob's Creek Double Barrel Shiraz
Hinta: 18,69 €

Jacob's Creek Double Barrel Chardonnay
Hinta: 16,99 €

Laadukas viini juhliin - Jacob's Creek Double Barrel Shiraz

Laadukas viini juhliin - Jacob's Creek Double Barrel Chardonnay

Roseeviiniä trendikkäästi läpi juhlan

Roseeviini on nostanut suosiotaan vuosi vuodelta muutaman viime vuoden aikana. Vaikka roseeviini ajatellaankin vielä vahvasti kesäjuomana, on sen huomattu olevan erinomainen juhlaviini vuoden ympäri. Roseeviini kun on väriltään kaunis ja toimii cocktailjuhlien viininä alusta loppuun, mutta sopii erinomaisesti myös esimerkiksi suomalaiseen, monipuolisten makujen joulupöytään.

Jacob's Creek Le Petit Rosé nousi kotimaassaan maan myydyimmäksi roseeviiniksi heti lanseerauskesänä. Viini on intensiivinen, mutta hento, ja se on saanut inspiraationsa Provencesta. Viinin on kuiva ja hapokas ja sen mausta löytyy vadelmaa, punaherukkaa, sitrusta ja hennosti mausteisuutta.

Valitse Jacob's Creek Le Petit Rosé juhlien malja- tai seurustelujuomana, tarjoile se buffet-pöydän ruokajuomana tai kuten sanottu, valitse yksi ja sama viini tarjottavaksi juhlan joka hetkeen.

Jacob's Creek Le Petit Rosé
Hinta: 11,99 €

Trendikäs roseeviini juhliin

Kuohuviini kruunaa juhlan kuin juhlan

Kuohuviini aloittaa perinteisesti juhlan ja tuo myös arkiseen tilaisuuteen juhlan tuntua. Kuplat ovatkin roseeviinien tavoin trendikkäitä, joskin ovat sitä olleet paljon roseeviinejä pidempään ja jo vakiinnuttaneet paikkansa juhlajuomana. Myös kuohuviiniä voi tarjoilla juhlan alusta loppuun, jos haluaa valita vain yhden viinin juhlien tarjoiluksi.

Jacob's Creek Chardonnay Pinot Noir Brut on raikas, tyylikäs ja monipuolinen kuohuviini. Suosittelemme tätä viiniä juhlahetkien juomaksi aperitiivina, maljajuomana tai kala- ja äyriäisruokien kanssa. Sopii hyvin myös blinien ja mädin kumppaniksi.

Jacob's Creek Chardonnay Pinot Noir Brut
Hinta: 12,48 €

Jacob's Creek Chardonnay Pinot Noir Brut -kuohuviini juhliin

Muista myös alkoholittomat viinit

Juhla kuin juhla, alkoholittomat viinit on aina hyvä olla vaihtoehtona mukana. Vaikka joku vieraista ei nauti alkoholia, ei hän silti erotu joukosta ja tunne itseään ulkopuoliseksi. Laadukkaan alkoholittoman viinin myötä myös viinin makuun pääsee ilman alkoholia.

Jacob's Creek UnVined Shiraz ja Jacob's Creek UnVined Riesling ovat laadukkaita alkoholittomia viinejä, jotka on ensin tehty viiniksi ja niistä on sen jälkeen poistettu alkoholi. Menetelmä on vaativa, mutta lopputulos palkitseva ja takuulla laadukas.

Jaccob's Creek UnVined Shiraz on keskitäyteläinen ja keskitanniininen, ja sen mausta löytyy marjaisuutta ja kevyesti tammea.

Jacob's Creek UnVined Riesling on puolimakea, hapokas ja raikkaan hedelmäinen.

Jacob's Creek UnVined -alkoholittomat viinit on saatavilla sekä Alkosta että hyvin varustelluista ruokakaupoista.

Jacob's Creek UnVined Shiraz
Hinta: 6,98 €

Jacob's Creek UnVined Riesling
Hinta Alkossa: 6,98 €

Alkoholiton punaviini juhliin - Jacob's Creek UnVined Shiraz

Alkoholiton valkoviini juhliin - Jacob's Creek UnVined Riesling

Kuuntele Viinivieraissa-podcastista vinkkejä juhlaviinien valintaan:

Viinivieraissa-podcast: Anni Hautala ja juhlien viinit

Tilaa uusimmat artikkelit sähköpostiisi