Ystävälle, kuplivaa ja vadelma-kuohuviinikakkua

Ystävänpäivänä on ihana hemmotella ystävää ja tehdä uusia yhteisiä hymyjä nostattavia muistoja. Toki ystävänpäivä on joka päivä, mutta piristystä arjen keskelle tuo pieni iloittelu, herkuttelu ja kiireetön yhdessäolo. Itse hemmottelen parasta ystävääni lasillisella kuplivaa ja vadelma-kuohuviinikakkulla. Kakun vaaleanpunainen sävy ja kuohuviinitäyte on kuin tehty ystävänpäivän juhlintaa varten. Uuniton vadelma-kuohuviinikakku on helppo valmistaa ja sen voi tehdä jo edellisenä päivänä jääkaappiin odottelemaan. Kuohuviini antaa kakun täytteeseen kepeää ilmavuutta ja kakku suorastaan sulaa suussa.

Kakku nautitaan tietenkin ylellisesti kuplivan kera. Olen listannut tähän kolme omaa ja ystäväni suosikkia kakun kaveriksi. Ystävyys yhdistää ja sen vuoksi makuasioista ei kannata väitellä. Itse pidän hieman makeammasta, ystäväni taas kuivemmasta. Samppanjalle emme koskaan sano ei.

Cava Hola! Brut Pink rosè

Espanjalainen Cava Hola! Brut Pink rosè on yksi suosikeistani. Marjaisan monivivahteisessa rosèssa voi maistaa mansikkaa, vadelmaa ja punaherukkaa. Kuivan hapokas ja ryhdikkään makuinen juoma sopii jälkiruokien kanssa yllättävän hyvin. Cava Hola on jälkiruokien ohella omiaan mm. tapasten ja kalaruokien kanssa.

Alko 10,98 € / 75 cl

Castillo de Molina Brut Cuvée

Chileläinen Castillo de Molina Brut Cuvée on maultaan kuiva, pirteän hapokas, hedelmäinen ja sitruksinen kuohuviini. Viini sopii erinomaisesti juhlien alkumaljaksi ja seurustelun lomassa juotavaksi. Juoma on omiaan vadelma-kuohuviinikakun kuin äyriäisten, kalan ja kasvisten kanssa. Castillo de Molina Brut Cuvée sopii myös vegaaneille.

Alko 12,98 € / 75 cl

G.H. Mumm Cordon Rouge Brut -samppanja

Upean makuinen ja maailman parhaaksi samppanjaksi palkittu G.H. Mumm Cordon Rouge Brut sopii juhlaan kuin juhlaan. Erittäin kuiva, raikkaan hapokas, hedelmäinen ja sitruksinen samppanja sopii nautittavaksi makeiden herkkujen, kalan ja äyriäisten sekä kasvistenkin kanssa. Samppanja maistuu sellaisenaan niin juhlajuomana kuin ystävän kanssa jaettuna.

Alko 39,99 € / 75 cl

Ystävänpäivän kuohuviini

Vadelma-kuohuviinikakku

Irtopohjainen kakkuvuoka / 21 cm

Kakkupohja

160 g täysjyväkeksejä
80 g voisulaa

  1. Hienonna keksit muruksi. Sulata voi ja sekoita keksimurut voisulaan.
  2. Painele seos piirakkavuoan pohjalle tiiviisti ja nosta vuoka jääkaappiin odottamaan. Valmista täyte.

Täyte

200 g tuorejuustoa
2 dl vispikermaa
1 dl vadelmia (esim. pakastevadelma sulatettuna)
2 - 4 rkl tomusokeria oman maun mukaan
1 tl vaniljasokeri
1 dl kuohuviiniä + 1rkl
6 liivatelehteä

  1. Vatkaa kerma. Sekoita tuorejuusto, kerma, vadelmat, kuohuviini ja mausteet keskenään.
  2. Liota liivatteita kylmässä vedessä noin 5 minuuttia.
  3. Purista vesi liivatteista pois. Laita liivatteet sekä 1 rkl kuohuviiniä kattilaan.
  4. Kuuumenna sekoitaen kunnes liivatteet sulaa tasaiseksi.
  5. Anna seoksen jäähtyä. Kaada liivatteet ohuena nauhana täytteen sekaan, hyvin sekoittaen.
  6. Kaada täyte keksipohjan päälle ja tasoita pinta.
  7. Nosta kakku jääkaappiin väh. 4 tunniksi, mielellään yön yli.

Koristele oman mielen mukaan esimerkiksi vadelmilla ja tuoreilla yrteillä.

Peggyn Pieni Punainen Keittiö

Teksti ja kuvat: Peggy Thomas

Hyvä ruoka sekä juoma tuo arjen keskelle paljon iloa. Viikolla keittiössäni valmistuu helppoja mutkattomia ruokia sesongin raaka-aineista inspiroituen. Viikonloppuisin taas heittäydyn usein juhlatuulelle, koska rakastan juhlia ja niiden järjestämistä. Ruokapöydässäni on aina tilaa vielä yhdelle....

Lue lisää Peggyn pieni punainen keittiö -blogista.

Tilaa uusimmat blogipostaukset sähköpostiisi