Ystävänpäivän kuohuviinit -viinitasting

KUTSU viinitastingiin: Ystävänpäivän kuohuviinit
28.01.2021

Juomavinkki järjestää ystävänpäivän kuohuviinien ja samppanjoiden ohjatun viinitastingin Facebook Live -lähetyksenä ystävänpäiväviikolla torstaina 11.2.2021. Hanki viinit ennakkoon Alkosta ja istahda kotisohvallesi nauttimaan viineistä ja oppimaan uutta.

Viinitastingin vetävät sommelier Anniina Schreiner, Wine and Beyond -blogista ja viiniasiantuntiija Gerard Higgins, joka toimii Wine Education Specialistina. 

Viininmaisteluun voivat osallistua sekä vasta-alkajat että viininharrastajat. Viinejä maistellaan rennolla lähestymistavalla, mutta myös kokeneemmat viinitietäjät ovat usein oppineet uutta Gerardin johdolla. 

Viinitastingin aikana on mahdollista esittää kysymyksiä ja kommentteja kahdelle viiniasiantuntijalle. Tasting pidetään osittain englanniksi ja osittain suomeksi. Kysymykset voi esittää kummalla kielellä tahansa.

Ohjattua viininmaistelua pääset seuraamaan tapahtuman Facebook-sivulla: facebook.com/events/235758158161869

Tastingin viinien yhteishinta on 75,96 euroa.

Vinkki: Kokoa vaikkapa neljän hengen porukka, jolloin tasting maksaa yhdeltä alle 20 euroa.

Tervetuloa mukaan!

Aika:

Torstaina 11.2.2020 klo 19:00
Tasting kestää noin tunnin.

Paikka:

Facebook Live -lähetys tapahtuman Facebook-sivulla facebook.com/events/235758158161869

Valmistaudu hyvissä ajoin ennen viininmaistelua

1. Hanki Alkosta viinit:
Kätevimmin saat kaikki viinit samasta Alkosta tilaamalla ne Alkon verkkokaupan kautta lähimpään Alkoosi.

HUOM! Kuohuviinit ja samppanja tulee jäähdyttää jääkaappikylmiksi ennen tastingiä ja ne maistellaan viileinä.

2. Järjestä jokaiselle tastingiin osallistuvalle kolme viinilasia, eli yhtä monta kuin maistettavia viinejä. Valitse tulppaaninmuotoinen viinilasi, jossa voit pyöritellä viiniä ja jossa aromit pääsevät oikeuksiinsa. Vältä ulospäin leveneviä laseja.

3. Viininmaistelualusta on hyvä olla valkoinen. Tähän käy joko valkoinen pöytä tai vaikka valkoinen paperi.

4. Varaa viininmaistelua varten vaaleaa leipää ja vettä, joiden avulla makuaistin saa neutralisoitua, eivätkä viinien maut sekoitu keskenään.

Valmistele viininmaistelu ennen Facebook Live-lähetyksen alkamista

Toimi näin, jotta pääset heti Juomavinkki Facebook Live -lähetyksen alettua mukaan viininmaisteluun:

1. Kata jokaiselle tastingiin osallistuvalle viinilasit. Jokaista osallistujaa kohden kolme vierekkäin joko valkoisen paperin tai vaikka valkoisen pöydän päälle.

2. Kaada jokaiselle vettä valmiiksi ja viipaloi vaaleaa leipää tarjolle.

3. Kaada viinit laseihin vasemmalta oikealle ennalta ilmoitetussa järjestyksessä. Viinit maistetaan vasemmalta oikealle. Kaada lasiin noin 4-8 cl viiniä, jotta viinille jää liikkumavaraa. Vasta-alkaja voi joutua maistamaan viiniä useita kertoja, jolloin viiniä kuluu enemmän kuin kokeneelta viinintuntijalta.

Kuohuviinit tulee kaataa juuri ennen tastingiä ja ne maistellaan viileinä.

4. Kirjaudu sisään Facebookiin ja mene tapahtuman Facebook-sivulle: facebook.com/events/235758158161869. Facebook Live –lähetys alkaa klo 19.

5. Maistele viinejä, opi uutta, kysele ja nauti!

Huom! Kysymykset voit esittää kirjoittamalla kysymyksen Facebook Live -lähetyksen kommenttikenttään. Muista myös laittaa tietokoneen tai mobiililaitteesi äänet päälle livelähetyksen alkaessa.

Ohjattua viinimaistelua pääset seuraamaan viinitastingin Facebook -tapahtumasivulla facebook.com/events/235758158161869

Viinitastingin tapahtumasivu Facebookissa

Käy myös klikkaamassa osallistu-painiketta jo ennakkoon Juomavinkin Facebook-sivulla olevaan tilaisuuden tapahtumaan. Facebookin tapahtumasivulta saat lisätietoja tastingistä. Facebookin tapahtumasivulle pääset tästä linkistä.

*****

Seuraa Juomavinkkiä somessa:

Seuraa Juomavinkkiä Facebookissa ja Instagramissa ja tilaa Juomavinkin uutiskirje sähköpostiisi, niin saat tiedot järjestettävistä viinitastingeistä ja muista tapahtumista ensimmäisten joukossa. Uutiskirjeen pääset tilaamaan tästä linkistä.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!