Ystävänpäivän roseet x 3

Viinivinkit ystävänpäivään.
01.02.2023

Tee vaikutus: Roseet ja söpöimmät treffipaikat ystävänpäivään

Maailmalla Valentine’s Day on leimallisesti rakastavaisten juhlaa. Suomessa ystävänpäivä onneksi käsitetään laajemmin myös ystävyyden merkkipäiväksi. Vietä ystävänpäivää jonkun tärkeän kanssa; mielitiettysi, puolison, uuden ihastuksen tai parhaan ystävän kanssa - tai ota yhteyttä vaikka siihen ystävään, jota et ole nähnyt pitkään aikaan.

Mikä olisi parempi tapa juhlistaa yhteyttä oman elämän tärkeään henkilöön kuin hempeät roseet? Kokosimme 3+1 vinkkiä söpöksi treffipaikaksi ja tärskyille sopivat juomavinkit.

Muista pitää roseeviini hyvin viilennettynä! Alkot myyvät näppäriä, pakastimessa jäähdytettäviä viilentimiä pulloille, mutta myös kasteltu keittiöpyyhe tai villasukka pullon ympärillä pitää etukäteen jäähdytetyn viinin mainiosti kylmänä. Pakkaa koko komeus tiiviisti muovipussiin, niin omatekoinen cooleri ei kastele muita eväitä.

Trooppista lämpöä talveen

Suomessa ystävänpäivän ajoittuminen sydäntalveen asettaa hieman rajoitteita ulkoilmatreffeille. Onneksi talvipuutarhat tarjoavat upean trooppisen ympäristön talvipakkasilta pakenemiseen. Helsingin Talvipuutarha Töölönlahden pohjoispäässä on tarjonnut kaupunkilaisille virkistys- ja kohtauspaikan jo 125 vuotta. Puutarhaan on vapaa pääsy.

Eksoottisten kasvien seassa on kauniita istahdusnurkkauksia pöytineen ja tuoleineen, joissa voi nauttia vaikka omia eväitä.

Pakkaa eväskoriin portugalilainen Mateus Sparkling Demi-Sec Rosé ja sen kanssa pieniä, suolaisia ja makeita pikkupaloja. Makeutensa ansiosta Mateus sopii myös hieman tulisempien ruokien pariksi. Chili lämmittääkin mukavasti mieltä, ruumista ja treffien tunnelmaa.

Muualla Suomessa trooppisiin tunnelmiin pääsee mm. Joensuun kasvitieteellisessä puutarhassa Botaniassa, Oulun yliopiston kasvitieteellisessä puutarhassa, Helsingin yliopiston kasvitieteellisessä puutarhassa Kaisaniemessä sekä Turun yliopiston kasvitieteellisessä puutarhassa. Muista tarkistaa puutarhasta sen ohjeet omien eväiden nauttimisesta.

Maailman luonnonihmeiden läpi sisäpiknikille

Onko edessä treffit, ja keskustelunaiheiden keksiminen jännittää jo etukäteen? Valitse kohteeksi paikka, josta taatusti lohkeaa jutun juurta. Helsingin yliopiston Luonnontieteellisessä museossa kierros alkaa vaikuttavan täytetyn elefantin jalkojen juuresta ja jatkuu maailman eri luontoalueiden sekä luonnontieteen historian näyttelyiden läpi.

Museon neljännessä kerroksessa on tasanne, jolla voi kierroksen päätyttyä nauttia omia eväitä.

Pakkaa mukaan australialainen Jacob's Creek Le Petit Rosé ja sen kanssa sopiva ruokaisa salaatti, joka on helppo pakata mukaan ja näppärä syödä sisäpiknikolosuhteissa.

Kaikki peliin tai rennosti matalalla kynnyksellä: ruokatreffit kotona

Ruoanlaitto on pomminvarman hauskaa yhdessä tekemistä niin romanttisille kuin kaveritreffeillekin. Sitäpaitsi oman kodin rauha tarjoaa rennommat puitteet treffien kehittymiselle haluttuun suuntaan…

Pizza on hyvä vaihtoehto, jos ei halua asettaa turhia paineita ruoan onnistumisesta omaan tai treffikumppanin niskaan – tai räjäyttää treffibudjettia. Tee taikina etukäteen kohoamaan ja aseta tarjolle valikoima parhaita päällisiä. Pizzojen täyttäminen ja paistaminen yhdessä on kivaa ajanvietettä.

Avaa pizzanpaiston yhteydessä pullo todellista klassikkoroseeta, portugalilaista Mateus Rosé Originalia. Se sopii pizzan kaveriksi riippumatta siitä, mitä täytteitä lättyyn kukin on valinnut.

+1 vinkki: Samppanjalla luksusta kotitreffeille

Kotitreffit voivat olla myös romantiikan riemuvoitto ja todellista luksusta, jos niin haluaa. Kata pöytä niin kauniisti kuin osaat, himmennä valaistus ja sytytä kynttilät. Todellinen Casanova valitsee ruokalajeiksi klassisia afrodisiakeja, eli ruokia, joiden uskotaan virittävän kehon ja mielen erityisen romanttisiin tunnelmiin. Näitä ovat muun muassa osterit, chili, suklaa ja parsa.

Luksuskotitreffeillä avataan ehdottomasti pullo samppanjaa. Pomminvarma vaihtoehto on klassikkosamppanja G.H. Mumm Cordon Rouge Brut. Maailman parhaaksikin valittu samppanja löytyy Alkosta myös näppärässä 37,5 cl pullokoossa, joka on juuri sopiva kahden kesken herkutteluun. 

+2 vinkki: Ulkoilulla ja kaakaolla posket punaisiksi

Reipas ulkoilu on toki erinomainen aktiviteetti ystävänpäivään. Kirkkaana pakkaspäivänä lähde kävelylle jäälle tai metsään. Suojaisemmilla keleillä märässä lumessa tarpominen ei välttämättä innosta, mutta selvitä silloin kotipaikkakuntasi luistelukenttien aukioloajat. Ystävänpäivänä moni kenttä saattaa järjestää myös rusettiluistelua!

Muista pukeutua lämpimästi ja varata mukaan lämmikettä, niin treffit eivät mene värjöttelyksi. Kehon ja mielen lämmittävä kaakao termarista tarjoiltuna toimii varmasti.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!