Campo Viejon viinitila kutsuu Riojaan

Kaksi cavalasia.
07.06.2011

Espanjassa Campo Viejon viinejä valmistava Bodegas Juan Alcortan tila on täydellinen kohde tutustua espanjalaiseen viinikulttuuriin. Vierailu viinitilalla avaa uuden näkökulman viininvalmistukseen ja alueen viineihin.

Bodegas Juan Alcorta sijaitsee Koillis-Espanjassa, Logroñossa ja on yksi Espanjan moderneimpia viinitiloja. Sen valmistamat Campo Viejo -viinit ovat Riojan viinialueen tunnetuimpia. Viinitilavierailulla viinistä kiinnostuneet matkaajat pääsevät tutustumaan Riojan alueelle tyypillisiin valko-, puna- ja kuohuviineihin.

Riojan viinialue on erityisen tunnettu klassisista punaviineistään, jotka saavat täyteläisen ja hedelmäisen makunsa Tempranillo-rypäleestä. Myös Campo Viejon punaviineissä Tempranillo on viineissä käytetyn rypälesekoituksen päälajike.

Espanjassa viinit ovat aina osa ruokaa ja paikallista kulttuuria, ja Logroñon kaupunki on yksi Espanjan kulinaarisista keskuksista. Kaupunki on erityisen tunnettu lukuisista tapas-ravintoloistaan. Illan aikana ihmisillä on tapana kiertää tapas-ravintolasta toiseen maistelemassa paikallisia herkkuja.

Logroñoon ja sen läheisyydessä sijaitsevalle Campo Viejon -viinitilalle pääsee kätevästi Pohjois-Espanjan kaupunkikohteista. Reilun tunnin ajomatkan päässä pohjoisessa on baskimaan suurin kaupunki Bilbao ja koillisessa härkäjuoksuistaan tunnettu Pamplona. Tutustu Campo Viejon sivuilla viinitilaan.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!