Vihreät hatut valtaavat kadut

15.03.2011

Irlantilaisen suojeluspyhimyksen Pyhän Patrikin päivää; eli St Patrick's Dayta; vietetään 17. maaliskuuta. Vihreältä saarelta myös muualle maailmaan levinneen juhlan kunniaksi juhlijat pukeutuvat Irlannin väreissä vihreisiin hattuihin tai kokovihreisiin vaatteisiin ja nauttivat juhlajuomana irlantilaista viskiä.

St Patrick's Day on kansallisjuhla; joka kerää irlantilaiset ympäri maailman juhlimaan maataan ja identiteettiään, kertoo Pernod Ricardin Jameson Brand Ambassador Judith Wilson. Siinä mielessä se muistuttaa hieman suomalaisten itsenäisyyspäivää. Toisaalta St Patrick's Day muistuttaa myös monilta osin suomalaista vappua, sillä Irlannissa opiskelijat ovat ottaneet juhlan omakseen samalla tavalla ja ilmassa on karnevaalihenkeä.

Irlannin väkiluku on runsas neljä miljoonaa, mutta laajan siirtolaisuuden ansiosta globaali irlantilaisyhteisö laskee väkiluvukseen noin 70 miljoonaa. Ympäri maailmaa asuville irlantilaisille St Patrick's Day onkin tilaisuus osoittaa kunnioitusta kotimaata kohtaan sekä vaalia kansallisuuttaan ulkomailla. Irlannissa juhla on myös kansallinen vapaapäivä ja sitä juhlitaan usein koko perheen voimin. Perheet viettävät vapaapäivää yhdessä esimerkiksi piknikin merkeissä, Wilson kertoo.

Pernod Ricard järjestää St Patrick's Dayn kunniaksi erilaisia tapahtumia ympäri Suomen. Torstaina 17. maaliskuuta Kittilässä Levin Hullussa Porossa juhlakansaa siivittää tunnelmaan Jenni Vartiainen ja samana päivänä Helsingin Molly Malonesissa kuullaan suomalaista A Hell Of A Bandia. Lisäksi juhlahenkeen voi virittäytyä kuuntelemalla 17. maaliskuuta Radio Novaa ja Basso Radiota, joiden toimittajat välittävät tunnelmia suoraa Dublinista, juhlan pääkaupungista haastatellen kaupungin pormestaria sekä paikallisia viskimestareita. St Patrick's Day on tilaisuus hullutella - muillekin kuin irlantilaisille, Wilson vinkkaa. Lisätietoa Pernod Ricard Finlandin tapahtumista löydät osoitteesta http://www.facebook.com/StPatricksDayHelsinki.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!