Cebicin keittiön herkkutattirisotto

Ohje 4:lle
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
3 dl risottoriisiä
2 dl Jacob´s Creek Earth.Vine.Grape Chardonnay -valkoviiniä
1 annos vahvaa espressoa
120 g herkkutatteja esikäsiteltynä
n. 1 l kasvislientä
100 g parmesaania raastettuna
suolaa
mustapippuria
kunnon nokare voita

Koristeluun:

muutama oksa timjamia
parmesaanilastuja
oliiviöljyä

Mikäli käytät tuoreita sieniä, hienonna ne pieniksi kuutioiksi ja paista kuumalla pannulla nesteet pois. Laita sivuun odottamaan. Pakastetut esikäsitellyt sienet käytetään myöhemmin ruokaan sulatettuna. Kiehauta kasvisliemi. Hienonna sipuli hienoksi silpuksi ja hienonna myös valkosipuli. Kuumenna kasarissa kunnon nokare voita ja kuullota sipuli miedolla lämmöllä läpikuultavaksi, lisää loppuvaiheessa myös valkosipuli pannuun. Lisää joukkoon risottoriisi ja kuullota välillä sekoitellen, kunnes riisi on muuttunut kiiltäväksi. Lisää pannulle valkoviini ja sekoittele, kunnes viini on imeytynyt kokonaan riisiin. Lisää joukkoon keitetty espresso (pari-kolme ruokalusikallista, eli yksi pieni annos) ja sienet, imeytä taas neste riisin joukkoon ennen kuin lisäät uuden kauhallisen kiehuvaa kasvislientä. Lientä menee suunnilleen litra, risoton kuuluu olla valuvaa ja samettisen pehmeää. Kun riisi on al dente, lisää joukkoon raastettu parmesaani, kunnon nokare voita ja timjami. Sekoita huolellisesti ja tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria. Mikäli juusto ja voi tukevoittaa risottoa liikaa, lisää tilkkanen lientä. Koristele annos timjamilla, parmesaanilastuilla ja muutamalla pisaralla oliiviöljyä, tarjoile annos välittömästi.

Reseptin lähde: Cebicin keittiössä