Hauki- ja lohiletit

Kalaruoat kypsyvät nopeasti, ja ruodottomaksi valmistettuina ne ovat vaivattomia syödä. Esillepanoon saa näyttävyyttä valmistamalla kalalettejä, joissa eri väriset hauki ja lohi limittyvät kauniiksi punokseksi. Kypsennys uunissa matalassa lämpötilassa ei kuivata kalaa ja takaa mehevän lopputuloksen. Se tuo myös esille ruokien omat maut ja tarjoaa ne terveellisesti, eivätkä ne liukene pannulle tai keitinveteen.

2 hauen ja kirjolohen samankokoista filettä
suolaa
valkopippuria
hieman valkoviiniä
sitruunamehua

Poista kalafileistä nahka ja kaikki ruodot, leikkaa pitkittäissuuntaisia ja sormenpaksuisia suikaleita. Tee kalaletti kolmella suikaleella. Käytä punokseen molempia kaloja Nosta letit voideltuun uunivuokaan ja mausta Lisämakua saa sitruunamehulla ja valkoviinillä. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Teksti: Heikki Remes www.viinimies.com
Kuvat: Eeva Remes