Mustikkaleivokset

Noin 10 kpl isoja leivoksia

Pohja

150 g voita
1/2 dl sokeria
1 muna
1/2 dl vehnäjauhoja
1dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte

4 liivatelehteä
1 prk ranskankermaa
3/4 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa

Kiille

1 dl vettä
1 dl Chymos Väkevä Mustikkaviini
1 1/2 dl hyytelösokeria

Pohja


Vaahdota voi ja sokeri, lisää muna vatkaten joukkoon. Sekoita jauhot keskenään, lisää seos taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Laita taikina jääkaappiin viilenemään, noin 10 minuuttia. Vuoraa irralliset silikoniset muffinssivuoat (esim. Iloleipuri) taikinalla ylös asti ja paista pohjia 200 °C noin 10 minuuttia.

Täyte


Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Sekoita ranskankerman joukkoon sokerit. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää ranskankermaseokseen. Kuumenna tilkka mehua kattilassa. Purista liivatteista vesi pois ja sekoita ne mehun joukkoon. Sekoita sulanut ja hieman jäähtynyt liivatemehuseos tasaisena nauhana täytteen joukkoon. Täytä leivoskupit täytteellä ja lisää mustikat täytteen päälle.

Kiille


Valmista kiille hyytelösokerin pakkauksen ohjeen mukaan ja lusikoi varovasti mustikoiden päälle.