Puolukka-valkosuklaajäädyke

Ohje 6:lle
4 dl puolukoita TAI
3 dl puolukkahilloa
200 g valkosuklaata
3 munaa
1/2 dl tomusokeria
2 dl kuohukermaa
200 g vaniljatuorejuustoa
1 dl Chymos Ruska Väkevä Puolukkaviini

Paloittele suklaa ja sulata vesihauteessa. Ota puolukat ja soseuta kokonaiset marjat, hillon voit käyttää sellaisenaan. Lisää viini puolukoiden joukkoon.

Ota kanamunat ja erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa keltuaiset tomusokerin kanssa vaahdoksi. Pehmitä tuorejuusto haarukalla ja lisää keltuaisten joukkoon. Sekoita sulanut ja jäähtynyt suklaa ja viinipuolukkasurvos keltuaisvaahtoon.

Vaahdota erillisissä kulhoissa kerma ja valkuaiset. Nostele kermavaahto varovasti juusto-suklaavaahtoon ja lopuksi valkuaisvaahto näiden joukkoon. Kaada seos silikonivuokaan esim. Iloleipuri tähtivuokaan tai leipävuokaan. Peitä vuoka hyvin kelmulla tai foliolla. Pakasta noin 4 tuntia tai yön yli. Kumoa jäädyke tarjoiluvadille. Jäädyke irtoaa helposti silikonivuoasta kulmaa taittamalla. Koristele puolukoilla ja puolukan oksilla.